Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ζύμη με 4+1 υλικά για κριτσίνια, μπισκότα,

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Στη νέα ανάρτηση η εξέλιξη μιας συνταγής. Μια πανεύκολη ζύμη με πολλές πολλές εφαρμογές! Οι αυτοσχεδιασμοί επιβάλλονται!
 
cretangastronomy.gr
 

Ζύμη με 4+1 υλικά για κριτσίνια, μπισκότα, βουτήματα και πολλά άλλα!

Η εξέλιξη μια συνταγής!


«Με έχει σώσει η ζύμη σου. Σχεδόν κάθε βράδυ φτιάχνω κάτι καινούριο για να το έχουμε το πρωί». Αιφνιδιάστηκα από την ατάκα φίλης που εργάζεται σε ένα από τα καταστήματα της περιοχής μου.

«Ποια απ’ όλες;» ήταν η αυθόρμητη βέβαια ερώτηση με τόσες ζύμες που υπάρχουν εδώ μέσα. Πήρα την απάντηση ότι πρόκειται για την νηστίσιμη «σαν κουρού» ζύμη με τα 4 υλικά που κι εγώ χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε πίτες. «Με το γιαούρτι;» «Όχι» μου λέει, «με το πορτοκάλι», τη νηστίσιμη να είναι και πιο ελαφριά.

«Εγώ δεν τη βάζω μόνο σε πίτες, φτιάχνω ένα σωρό διαφορετικά βουτήματα μ’ αυτήν».  Έχω βάλει: σταφίδες, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο, κι ένα σωρό άλλα πράγματα και φτιάχνω εύκολα και γρήγορα βουτήματα που γίνονται ανάρπαστα».

Στην ερώτηση αν  προσθέτει ζάχαρη πήρα την απάντηση ότι αν είναι γλυκά τα πορτοκάλια δεν  χρειάζονται περισσότερη από τη γλύκα τους και ειδικά αυτήν την εποχή που τα βαλέντσια είναι μέλι δεν βάζει παρά μόνο χυμό. Ακόμη μου είπε πως τα κάνει τριβιδάκια, λίγο πιο λεπτά από τα μελομακάρονα και έτσι είχα όλες τις πληροφορίες για να χρησιμοποιήσω τη ζύμη μου σε νέες εφαρμογές που για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ποτέ σκεφτεί.

Δεν είναι λοιπόν καινούρια η συνταγή της σημερινής ανάρτησης. Είναι αυτό που λέει ο υπότιτλος!
Δοκίμασα τη συνταγή ήδη τρεις φορές!  Μια με καρύδια τριμμένα, μια με σταφίδες, και μια με λιναρόρπορο και κεφαλοτύρι τριμμένο. Και τις τρεις φορές δεν έμεινε ψίχουλο!

Ας την ξαναδούμε λοιπόν στις νέες της εφαρμογές αυτή τη ζύμη:

Υλικά:

200ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό
200ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας (30ml) ρακή ή άλλο λευκό ποτό
¾  κουταλάκι αλάτι
450-480 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επιπλέον: ½ κούπα σταφίδες ή μισή κούπα τριμμένους ξηρούς καρπούς ή  3 κουταλιές λιναρόσπορο και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί

Επί το έργον:


Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι.  Ζυμώνουμε ελάχιστα, μόνο να ενσωματωθεί το αλεύρι και προσθέτουμε ένα ή περισσότερα υλικά της επιλογής μας.

Πλάθουμε κουλουράκια ή τριβιδάκια ή κριτσίνια ή ανοίγουμε φύλλο 3mm και κόβουμε μπισκότα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 -190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (35 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο) .

Τα φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.

Παρατηρήσεις:

  • Στην εφαρμογή με τα καρύδια έβαλα 2 κουταλιές ζάχαρη και στην εφαρμογή με τις σταφίδες έβαλα μια τσιμπιά κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Την πρώτη φορά τα έκανα περίπου όπως τα μελομακάρονα σε μέγεθος αλλά μας άρεσαν περισσότερο σαν κριτσίνια και σαν μπισκότα.
  • Αν θέλουμε τα κυλάμε σε σουσάμι όπως άλλα βουτήματα.
  • Έβαλα λίγο παραπάνω αλεύρι σε σχέση με την αρχική συνταγή  για να πλάθονται πιο εύκολα τα βουτήματα αλλά πάλι 1-2 κουταλιές έμειναν στη συσκευασία του αλευριού.
  • Εννοείται ότι έπονται κι άλλες προσθήκες που θα συμπληρώσουν τη σημερινή ανάρτηση!
  • Μπορεί να μην έχουν ζάχαρη αλλά είναι πολύ νόστιμα όντως κι έτσι! Ευχαριστώ κι από δω την Α.Π. για την «δημιουργική» επεξεργασία της συνταγής!
 

Μια ιστορία για τον θυμό και την αγάπη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
fumara.gr
 
 

Μια μέρα, ένας σοφός ρώτησε τους μαθητές του:

«Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;».
«Επειδή χάνουν την ψυχραιμία τους» απάντησε κάποιος.
«Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν αφού ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;» επέμεινε ο σοφός.
«Γιατί θέλουν να τους ακούσει» είπε ένας άλλος μαθητής.
«Και γιατί δεν μπορεί να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;» ρώτησε πάλι ο δάσκαλος.
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά καμιά δεν τον ικανοποίησε.
«Ξέρετε γιατί ουρλιάζουν δυο άνθρωποι όταν είναι θυμωμένοι;» τους είπε τότε.
«Επειδή όταν θυμώνουν, οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ. Έτσι για να μπορέσει ο ένας ν’ ακούσει τον άλλο, πρέπει να φωνάξει δυνατά, ώστε να καλύψει την απόσταση. Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιο δυνατά πρέπει να φωνάξουν για ν’ ακουστούν.
Το αντίθετο γίνεται, για παράδειγμα, όταν δυο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι.
Δεν έχουν ανάγκη να ξεφωνίσουν. Μιλούν σιγανά και τρυφερά, επειδή οι καρδιές τους είναι πολύ κοντά. Η απόσταση μεταξύ τους είναι ελάχιστη.
Μερικές φορές μάλιστα είναι τόσο κοντά, που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλήσουν. Ψιθυρίζουν μονάχα. Κι όταν η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή, δεν είναι αναγκαίο ούτε καν να μιλήσουν, τους αρκεί να κοιταχτούν. Έτσι συμβαίνει πάντα κι όταν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πλησιάζει ο ένας τον άλλον».
Όταν συζητάτε, λοιπόν, μην αφήνετε τις καρδιές σας να απομακρυνθούν, μη λέτε λόγια που σας απομακρύνουν, γιατί θα έρθει μια μέρα που η απόσταση θα γίνει τόσο μεγάλη, ώστε τα λόγια σας δεν θα βρίσκουν πια το δρόμο του γυρισμού.
Mahatma Gandhi
πηγή: thessalonikiartsandculture.gr 
 

«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα»

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Συγκλονιστικές αλήθειες...
 
true.gr
 
 
«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους.
Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ για να σημειώσει στη συνέχεια ότι αργότερα πάντα έτριβε τα μάτια της για να συνειδητοποιήσει ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας,
που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια «μηχανή του χρόνου».
Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι, όπως αναφέρει το amfipolinews.blogspot.gr.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
 

Τσιζκέικ με τυρί..

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.



Pasta & Yemek Tarifleri
👇👇👇👇👇👇👇 👇
PEYNİRLİ KATMER POGAÇA..
1'5 su bardagi süt..
Yarim su bardagi sivi yag.
1 adet yumurta.
1 paket kuru maya..
1 tatli kaşigi tuz.
1 yemek kaşigi şeker.
4 su bardagi un ( Un kalitesine göre degişebilir azar azar ekleyerek yogurun yumuşak bir hamur olsun)
İÇ MALZEME..
250 gram beyaz peynir.
yarim demet maydanoz..
arasina sürmek için 100 gram tereyagi.
Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarisi
1 çay kaşigi pudra şekeri.

HAZİRLANİŞİ.
Mayayi ilik süt ve bir yemek kaşigi şeker ile kapartiyoruz.. 📍sivi yag yumurta tuz ve azar azar un ekleyerek yoguruyoruz.. 📍 yarim saat mayalanmaya birakiyoruz. 📍 hamurumuzu 3 esit parçaya bölüyoruz 📍daha sonra her bir bezeyi tekrar 6 bezeye bölüyoruz 📍tabak büyüklügünde acip aralarini tek tek tereyagi ile yagliyoruz 📍 en üstette açtigimizi yaglamiyoruz 📍üst üste koydugumuz hamurumuzu tekrar açiyoruz 📍 12 eşit parcaya kesiyoruz 📍 arasina peynir ve maydanoz karişimi koyup sariyoruz.. 📍 tepsiye yerleştirip 1 saat daha mayalandirip kizarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun
Lezzet_diyar74
👇👇👇👇👇👇👇 👇
Τσιζκέικ με τυρί..
1'5 νερό γάλα γαλα..
Το μισό ποτήρι νερό είναι υγρό λάδι.
1 αυγά.
1 πακέτο ξηρά μάγια..
1 κουταλάκια του αλατιού.
1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
4 αλεύρι νερό (μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του αλεύρου) προσθέτοντας λίγο στο αλεύρι του αλεύρου
Εσωτερικό υλικό..
250 γραμμάρια άσπρο τυρί.
Μισό ματσάκι μαϊντανό..
100 γραμμάρια βούτυρο για να οδηγήσεις.
2 κρόκους αυγών για να βόλτα πάνω του
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη.

Ετοιμαστείτε.

Έχουμε τη μαγιά με ζεστό γάλα και μια κουταλιά ζάχαρη..
📍 είμαστε yoguruyoruz με τα υγρά μας πετρελαίου αυγά προσθέτοντας αλάτι και λίγο αλεύρι..
Θα τα παρατήσουμε για μισή ώρα.
📍 θα το hamurumuzu μας σε 3 ίσα κομμάτια
📍 αργότερα θα μοιράσουμε το κάθε ένα από τα βασικά 6 BEZEYE
📍 θα ανοίξουμε το μέγεθος της Πλάκας και το πετρέλαιο μεταξύ τους ένα προς ένα με βούτυρο
📍 δεν yaglamiyoruz τις κορυφές που ανοίγουν
Ανοίγουμε το hamurumuzu που βάζουμε στην κορυφή
📍 κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια
📍 βάζουμε ένα μείγμα τυρί και μαϊντανό μεταξύ του και να το τυλίξουμε..
📍 το βάζουμε στο δίσκο και το ψήνουμε για 1 ακόμα ώρες και το ψήνουμε μέχρι να το το
Να χαίρεσαι το χρόνο σου
Γεύση _ diyar74

Τι είναι τελικά...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-1:25
Τι είναι τελικά, ποιος ξέρει 🤔
Σε μερικούς θυμίζει #pizza 🍕
Σε άλλους ... #calzone 🌯


Η Ζωή Πέρα Από τον Θάνατο ~ Η Μετενσάρκωση

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Γνώσις Samael Lakhsmi Ελλάς
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ με Θέμα:
" Η Ζωή Πέρα Από τον Θάνατο ~ Η Μετενσάρκωση "
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19:00
Σας Προσκαλούμε στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της Σχολής μας:
Θερίσσου και Ανωγείων 2, εντός στοάς
Ισόγειο, Χανιόπορτα, Ηράκλειο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την ανθρωπότητα, για να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας & να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας...
Θα αναλύσουμε Θέματα όπως:
-Βιολογία του Ανθρώπινου Σώματος, Υπερβιολογία & Αναγέννηση
-Το Εσωτερικό Διάγραμμα του Ανθρώπου ~ Μηχανική Φαντασία
-Σώμα & Ψυχική Ενέργεια ~ Ψυχολογική Μόλυνση & Αποκοπή από την Πηγή της Ζωής
-Γνώση, Αφύπνιση & Αγάπη για την Ζωή
-Η Δύναμη της Γνώσης ως Βιωματική Εμπειρία
-Ανώτεροι Νόμοι & η Ζυγαριά της Δικαιοσύνης
-Ο Κύκλος της Ζωής & το Μυστήριο του Θανάτου
Θα Ακολουθήσει Σειρά Μαθημάτων Αυτογνωσίας & Ψυχικής Υγείας Κάθε Τετάρτη στην Σχολή μας
Για επικοινωνία & κρατήσεις θέσεων καλέστε μας στο τηλέφωνo: 6980599978
Στείλτε μας μήνυμα στο email: gnosisheraklion@gmail.com
Επισκεφθείτε την διαδικτυακή μας σελίδα στο: http://www.gnosisellas.gr/index.php/main.html

κρέας μελιτζάνα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
Fırında Etli Patlıcan Tarifi
Malzemeleri

1 Kilo patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
3 Adet orta boy domates
3-4 Adet yeşil biber
2 Orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber,kimyon ve tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Eti pişirmek için 1 su bardağı sıcak su
Patlıcanları kızartmak için yeterince sıvıyağ

Nasıl Yapılır suda kara suyu çıkana kadar yarım saat bekletin.
Bu sırada etini hazırlamak için tencereye tereyağını ekleyip kızdırın ve kuşbaşı etlerinizi ilave edin ve etler suyunu salıp çektiğinde yarım ay doğradığınız soğanları ilave edip,soğanlarla birlikte etinizi kavurun.
Soğanlar sararmaya başladığında biber salçasını ekleyip,karıştırın ve irice doğradığınız domatesleri ve soyup irice doğradığınız
sarımsakları ekleyip,birkaç dakika pişirip sıcak suyunu ilave edin.Baharatlarını,tuzunu da ekleyip,etler yumuşayana kadar pişirin.(Ben düdüklüde pişirdiğim için su bardağı su ekledim.Düdüklü için yeterli geldi ama normal tencerede pişirenler biraz daha fazla ekleyebilir ama kesinlikle çok sulu olmamalı.
Etleri pişirecek kadar ve az su ilavesi yeterli.Etler piştiğinde yine en fazla tencerede 1 su bardağına yakın yemeğin suyu kalmış olmalı.
Pişen eti ocaktan alın bir kenarda beklesin.
Patlıcanları sudan çıkartın ve suyunu elinizle hafifçe patlıcanları parçalamadan sıkın.

Tavada yağı kızdırın ve patlıcan dilimlerini kızartın ama tamamen kızartmayın. Hafif diri kalsın kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağını çeksin.
Sonra biberleride aynı yağda hafif kızartın. Daha sonra pişireceğiniz tepsiye patlıcanları yerleştirin.Pişen eti de suyuyla birlikte patlıcanların üzerine dökün ve yaydırın.
Kızarttığınız biberleri üzerine yerleştirin.Üzerine yağlı kağıt kapatın.
Önceden 180 derece fırında patlıcanlar tamamen pişene kadar pişirin.
Zaten öncesinde patlıcanı yarı yarıya kızarttığımız için fırında çok kısa sürede pişiyor dikkati olun.
Afiyet olsun

http://www.hayatcafetarifleri.com/…/firinda-etli-patlican-y…
 
Ψημένο κρέας μελιτζάνα συνταγή
Συστατικά

1 κιλά μελιτζάνα
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κρέας
3 μεσαίου μεγέθους ντομάτες
3-4 πράσινες πιπεριές
2 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
4-5 δόντια σκόρδο
Γλυκό κουτάλι πιπέρι πάστα
Πιπέρι, κύμινο και αλάτι
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 νερό κούπες ζεστο νερο για να μάγειρας το κρεας
Αρκετά για να τηγανίσω τη μελιτζάνα.

Πως να το κάνουμε να περιμένει μισή ώρα μέχρι να βγει το μαύρο νερό από το νερό.

Εν τω μεταξύ, προσθέτεις βούτυρο στο δοχείο για να ετοιμάσεις το κρέας σου, και προσθέτεις το τρελό και το κιμά κρέας σου, και όταν κυκλοφορήσει το κρέας, θα μπορείς να προσθέσεις τα κρεμμύδια.

Όταν τα κρεμμύδια αρχίζουν να κυλάνε, προσθέτεις την σάλτσα πιπεριού, την ανακατεύεις, και κόβεις το μεγάλο και το το

Προσθέστε το σκόρδο και μάγειρας το για λίγα λεπτά και προσθέστε το ζεστό σας νερό. Μπορείτε να προσθέσετε την άνοιξη και το αλάτι σας και να το μαγειρεύετε μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό. (πρόσθεσα νερό στο ποτήρι του νερού επειδή μαγείρεψα τον μάγειρα. Είναι αρκετό για την πίεση, αλλά η κουζίνα στην κανονική κατσαρόλα μπορεί να προσθέσει λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να είναι.

Αρκετά για να μαγειρέψει το κρέας και το μικρό συμπλήρωμα νερού είναι αρκετό. Όταν το κρέας ψήνεται, πρέπει να υπάρχει νερό αριστερά από το φαγητό κοντά σε 1 ποτήρι νερό στην πιο κατσαρόλα και πάλι

Πάρε την κουζίνα απ ' τη σόμπα και περίμενέ την στο περιθώριο.
Βγάλε τη μελιτζάνα από το νερό και πίεσε το νερό χωρίς να το σκίσεις με το χέρι σου.

Ψητό το λάδι στο τηγάνι και φράι τη γλώσσα μελιτζάνα, αλλά μην το φράι εντελώς. Κράτα το φως ζωντανό και βάλε το στην χαρτοπετσέτα αφού ψηθεί για να μπορεί να τραβήξει πολλά.

Τότε σε το ίδιο με το ίδιο λάδι με τους biberleride. Βάλε τη μελιτζάνα στο δίσκο που θα μαγειρέψεις αργότερα. Πατήστε και απλώστε το κρέας στο το μαζί με το νερό της κουζίνας.

Τοποθετήστε το στις πιπεριές που έχετε ήταν. Κλείσε το χαρτί λαδιού.

Μαγείρεψε εκ των προτέρων 180 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ψηθεί εντελώς.

Να είστε προσεκτικοί που μαγειρεύουμε σε πολύ λίγο χρόνο στο φούρνο, αφού έχουμε ήδη ψήσει τη μελιτζάνα στο
Να χαίρεσαι το χρόνο σου

http://www.hayatcafetarifleri.com/2018/06/firinda-etli-patlican-yemegi.html
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις