Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Μωσαϊκό: Καταΐφι
Μωσαϊκό: Καταΐφι: Καταΐφι Bαθμολογία: 7 ψήφοι Προστέθηκε από Phoebe , 02.03.11 Περιγραφή Ανατολίτικη λιχουδιά η οπ...
Περιγραφή
Ανατολίτικη λιχουδιά η οποία φτιάχνεται είτε με καρύδια, είτε με αμύγδαλα, είτε με φιστίκια Αιγίνης.Τι χρειαζόμαστε:
- 450 γρ. φύλλο καταΐφι
- 100 γρ. αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)
- 80 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- 2-3 γαρίφαλα
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
10-12 μερίδες
Πως το κάνουμε:
Διαβάστε περισότερο: Καταΐφι http://www.sintagespareas.gr/sintages/kataifi.html#ixzz2462aWJVX
γλυκό από την Ρωσία
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
xrysessyntages.gr
Υλικά 440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ. βούτυρο ανάλατο 110…
Υλικά
- 440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 110 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. μέλι
- 2-3 αυγά
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. αρωματικό πιπέρι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 170 γρ. βούτυρο γλυκό
- 170 γρ. τυρί κρεμμώδες
- 1 φλ. ξινή κρέμα
- 1 φλ. θρυμματισμένη καρύδια
- 1 φλ. θρυμματισμένα μπισκότα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 4-5 κομμάτια λαδόκολλας 5x5cm. Τοποθετείτε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε με κρύο νερό. Σκεπάζετε και τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για 2 ώρες και 30΄. Ελέγχετε το νερό γιατί πρέπει το κουτί να είναι συνέχεια καλυμμένο. Όταν τελειώσετε, αφαιρείτε με μία τσιμπίδα το κουτί και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε το κουτί όσο το μίγμα είναι ζεστό.ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
5 ώρες ·
ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: Ο Άγιος Αντώνιος τιμάται σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου…
Μωσαϊκό: Πετιμέζι: το come-back ενός αρχαίου γλυκαντικού
Μωσαϊκό: Πετιμέζι: το come-back ενός αρχαίου γλυκαντικού: http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2012/11/blog-post_1573.html Πετιμέζι: το come-back ενός αρχαίου γλυκαντικού (ιδιότητες και συν...
Το πετιμέζι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης, το οποίο μάλιστα διατηρείται πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Το σκούρο αυτό παχύρρευστο ελιξίριο γλυκαίνει τον ουρανίσκο του ανθρώπου εδώ και αιώνες. Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο με έπεισε ότι το μοναδικό σε γεύση και άρωμα σιρόπι έχει ξαναγεννηθεί στην κυριολεξία από τη στάχτη του (σημ.: το βράσιμο του μούστου με τη στάχτη είναι επιβεβλημένο στην παραδοσιακή συνταγή για πετιμέζι).
http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2012/11/blog-post_1573.html
Πετιμέζι: το come-back ενός αρχαίου γλυκαντικού (ιδιότητες και συνταγή)
Παχύρρευστο σιρόπι που
φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και
ασβέστιο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Συγκεντρώνει τα
περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως
χρησιμοποιείται :
• αυτούσιο όπως είναι σε μικρά "πρωινά σφηνάκια" για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση : άριστη πηγή σιδήρου (αναιμίες) καταπραϋντικές ιδιότητες λαιμού, αντικαταθλιπτικό
• για μαριναρίσματα στην μαγειρική, ιδιαίτερα με ξύδι σε γλυκόξυνες σάλτσες και γιά βαλσάμικες σαλάτες
• στην ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία σε ροφήματα, γιαούρτι, μουστοκούλουρα και ιδιαίτερα σιρόπι σε σπιτικές τηγανίτες
Θρεπτική αξία (% ανά 100 γρ.) / Υδατάνθρακες 80.9 / Λιπαρά 0.4 / Πρωτεΐνες 0,9 / Θερμίδες 33 / Ασβέστιο 74mg / Φωσφόρος 40 mg / Σίδηρος 1,2mg
• αυτούσιο όπως είναι σε μικρά "πρωινά σφηνάκια" για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση : άριστη πηγή σιδήρου (αναιμίες) καταπραϋντικές ιδιότητες λαιμού, αντικαταθλιπτικό
• για μαριναρίσματα στην μαγειρική, ιδιαίτερα με ξύδι σε γλυκόξυνες σάλτσες και γιά βαλσάμικες σαλάτες
• στην ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία σε ροφήματα, γιαούρτι, μουστοκούλουρα και ιδιαίτερα σιρόπι σε σπιτικές τηγανίτες
Θρεπτική αξία (% ανά 100 γρ.) / Υδατάνθρακες 80.9 / Λιπαρά 0.4 / Πρωτεΐνες 0,9 / Θερμίδες 33 / Ασβέστιο 74mg / Φωσφόρος 40 mg / Σίδηρος 1,2mg
Το πετιμέζι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης, το οποίο μάλιστα διατηρείται πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Το σκούρο αυτό παχύρρευστο ελιξίριο γλυκαίνει τον ουρανίσκο του ανθρώπου εδώ και αιώνες. Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο με έπεισε ότι το μοναδικό σε γεύση και άρωμα σιρόπι έχει ξαναγεννηθεί στην κυριολεξία από τη στάχτη του (σημ.: το βράσιμο του μούστου με τη στάχτη είναι επιβεβλημένο στην παραδοσιακή συνταγή για πετιμέζι).
Άρθρα για τις θρεπτικές
του ιδιότητες, αναφορές στην ιστορία του που πάει πίσω στην Μινωϊκή
Κρήτη και βέβαια πολλές και διάφορες συνταγές μαγειρικής και
ζαχαροπλαστικής.
Με άλλα λόγια το αρχαίο
γλυκαντικό μας -να φανταστείτε ότι ο βιολόγος, γαστρονόμος και ρήτορας,
μεταξύ άλλων, Αθήναιος (τέλη 2ου- αρχές 3ου μ.κ.χ.αι.) περιγράφει στα
γραπτά του μια συνταγή ψαριού με πετιμέζι- κάνει ένα δυναμικό comeback.
Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν παραδοσιακά το βασικό γλυκαντικό σε κάθε
ελληνικό σπίτι, το οποίο εξοστρακίστηκε από τη ζάχαρη. Φαίνεται ότι ήρθε
η ώρα να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν
δημιουργήσει ένα είδος αξιολογικής κλίμακας για τον μούστο που
διαφοροποιούσε το γλυκαντικό από το πόσο είχε βράσει και πήξει. Υπήρχε ο
γλεύκος που εκτιμάται ότι ήταν κάτι που έμοιαζε με τον φρέσκο μούστο από υπερβολικά ώριμα σταφύλια. Το έψημα ήταν συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιών με την πυκνότητα του μελιού, που συχνά αντικαθιστούσε το τελευταίο. Ο εψετός ήταν λίγο λιγότερο πυκνός.
Σήμερα, το πετιμέζι, το κολλώδες σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας και ξαφρίζοντας τον μούστο (τον χυμό των πατημένων σταφυλιών πριν αρχίσει η διαδικασία της ζύμωσης), το βρίσκουμε σε περιοχές και σε χωριά σε όλη την Ελλάδα όπου οι κάτοικοι παράγουν το δικό τους κρασί και σε επιλεγμένα ράφια ορισμένων καταστημάτων στις πόλεις.
Σήμερα, το πετιμέζι, το κολλώδες σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας και ξαφρίζοντας τον μούστο (τον χυμό των πατημένων σταφυλιών πριν αρχίσει η διαδικασία της ζύμωσης), το βρίσκουμε σε περιοχές και σε χωριά σε όλη την Ελλάδα όπου οι κάτοικοι παράγουν το δικό τους κρασί και σε επιλεγμένα ράφια ορισμένων καταστημάτων στις πόλεις.
Χρήσεις:
Στη σύγχρονη κουζίνα, οι χρήσεις του επεκτείνονται πέρα από τη σφαίρα της ζαχαροπλαστικής και προστίθεται σε πιάτα με κρέατα, ψάρια και λαχανικά, σε σάλτσες και ντρέσινγκ προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των σύγχρονων Ελλήνων γαστρίμαργων για κάτι παραδοσιακό, αλλά και καινούργιο. Το πετιμέζι δρα και ως συντηρητικό στη χωριάτικη κουζίνα, ιδίως στα γλυκά του κουταλιού με μελιτζάνα και κολοκύθα. Το πετιμέζι περιχύνεται πάνω σε ψημένο ψωμί, σε τσαλέτια (τηγανίτες από μπομπότα - ένα παλιό πιάτο από τη Σάμο), σε μικρές χορτόπιτες από την Τήνο όπως η φεσκλόπιτα, σε περισσότερα πιάτα στην παραδοσιακή κουζίνα και τουλάχιστον σε ένα γλυκόξινο πιάτο με ψάρι, το σαβόρο, σε διάφορες εκδοχές από τις Κυκλάδες.
Η συνοδεία λουκουμάδων και τηγανίτας είναι το φόρτε του. Υποκαθιστά θαυμάσια τη ζάχαρη στα αφεψήματα, αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Χρησιμοποιείται αντί άλλου σιροπιού στο παγωτό και το γιαούρτι. Επίσης στις πράσινες σαλάτες με ξύδι.
Συνταγή:
Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.σ. στάχτη από καθαρό ξύλο –όχι κάρβουνα!–, ή 1 κ.σ. ασπριά (ασπρόχωμα). Έτσι «κόβουμε» το μούστο. Αφήνουμε να πάρει βράση (προσοχή γιατί φουσκώνει και χύνεται!). Σβήνουμε τη φωτιά. Στην επιφάνεια του μούστου έχει μαζευτεί ό,τι δεν χρειαζόμαστε. Αφού κόψαμε το μούστο (στην ουσία κόψαμε το βρασμό του), αφαιρούμε με μια κουτάλα προσεκτικά ό,τι υπάρχει στην επιφάνειά του. Τον αφήνουμε να σταθεί μέχρι την επόμενη ημέρα και να κατακάτσει το υγρό.
Θα χρειαστούμε πολύ ψιλό τουλπάνι διπλωμένο 3-4 φορές ή φίλτρο του καφέ (γαλλικού) με τούλι. Με προσοχή, χωρίς να αναταράξουμε το μούστο και φροντίζοντας να μείνουν τα κατακάθια στην κατσαρόλα, τον σουρώνουμε 2 φορές σε καθαρή κατσαρόλα. Μέχρι εδώ η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις παρασκευές. Με τον κομμένο μούστο, ο οποίος διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες και στην κατάψυξη για 3 μήνες, μπορούμε να φτιάξουμε μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, μουστόπιτα κ.λπ.
Για να κάνουμε το πετιμέζι, παίρνουμε τον κομμένο μούστο, αμέσως μόλις τον σουρώσουμε, και τον βάζουμε σε κατσαρόλα. Τον αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Σιγοβράζουμε το μούστο για αρκετή ώρα, περίπου 1 ώρα και 30΄, ανάλογα με την ποσότητα, μέχρι η υφή του να είναι σαν αραιό σιρόπι. Μπορούμε να το κάνουμε όσο πυκνό ή αραιό θέλουμε (αν το δέσουμε, δηλαδή το βράσουμε, πάρα πολύ, τότε μπορεί να ζαχαρώσει). Αφού το ετοιμάσουμε, το διατηρούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Είναι ιδανικό για βινεγκρέτ, για γλυκά και για ιδιαίτερες παρασκευές στην κουζίνα με κρέας και κυνήγια.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Αν πάρετε καλό μούστο, θα έχετε τέλειο πετιμέζι. Η αναλογία που χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσο πετιμέζι θέλετε να φτιάξετε. Να θυμάστε ότι χρησιμοποιώντας 2,5 λίτρα μούστο θα πάρουμε περίπου 500-600 ml πετιμέζι.
Πηγή: www.allotropon.gr
Πηγή: meetarteat.blogspot.gr
Πηγή: argiro.gr
Στη σύγχρονη κουζίνα, οι χρήσεις του επεκτείνονται πέρα από τη σφαίρα της ζαχαροπλαστικής και προστίθεται σε πιάτα με κρέατα, ψάρια και λαχανικά, σε σάλτσες και ντρέσινγκ προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των σύγχρονων Ελλήνων γαστρίμαργων για κάτι παραδοσιακό, αλλά και καινούργιο. Το πετιμέζι δρα και ως συντηρητικό στη χωριάτικη κουζίνα, ιδίως στα γλυκά του κουταλιού με μελιτζάνα και κολοκύθα. Το πετιμέζι περιχύνεται πάνω σε ψημένο ψωμί, σε τσαλέτια (τηγανίτες από μπομπότα - ένα παλιό πιάτο από τη Σάμο), σε μικρές χορτόπιτες από την Τήνο όπως η φεσκλόπιτα, σε περισσότερα πιάτα στην παραδοσιακή κουζίνα και τουλάχιστον σε ένα γλυκόξινο πιάτο με ψάρι, το σαβόρο, σε διάφορες εκδοχές από τις Κυκλάδες.
Η συνοδεία λουκουμάδων και τηγανίτας είναι το φόρτε του. Υποκαθιστά θαυμάσια τη ζάχαρη στα αφεψήματα, αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Χρησιμοποιείται αντί άλλου σιροπιού στο παγωτό και το γιαούρτι. Επίσης στις πράσινες σαλάτες με ξύδι.
Συνταγή:
Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.σ. στάχτη από καθαρό ξύλο –όχι κάρβουνα!–, ή 1 κ.σ. ασπριά (ασπρόχωμα). Έτσι «κόβουμε» το μούστο. Αφήνουμε να πάρει βράση (προσοχή γιατί φουσκώνει και χύνεται!). Σβήνουμε τη φωτιά. Στην επιφάνεια του μούστου έχει μαζευτεί ό,τι δεν χρειαζόμαστε. Αφού κόψαμε το μούστο (στην ουσία κόψαμε το βρασμό του), αφαιρούμε με μια κουτάλα προσεκτικά ό,τι υπάρχει στην επιφάνειά του. Τον αφήνουμε να σταθεί μέχρι την επόμενη ημέρα και να κατακάτσει το υγρό.
Θα χρειαστούμε πολύ ψιλό τουλπάνι διπλωμένο 3-4 φορές ή φίλτρο του καφέ (γαλλικού) με τούλι. Με προσοχή, χωρίς να αναταράξουμε το μούστο και φροντίζοντας να μείνουν τα κατακάθια στην κατσαρόλα, τον σουρώνουμε 2 φορές σε καθαρή κατσαρόλα. Μέχρι εδώ η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις παρασκευές. Με τον κομμένο μούστο, ο οποίος διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες και στην κατάψυξη για 3 μήνες, μπορούμε να φτιάξουμε μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, μουστόπιτα κ.λπ.
Για να κάνουμε το πετιμέζι, παίρνουμε τον κομμένο μούστο, αμέσως μόλις τον σουρώσουμε, και τον βάζουμε σε κατσαρόλα. Τον αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Σιγοβράζουμε το μούστο για αρκετή ώρα, περίπου 1 ώρα και 30΄, ανάλογα με την ποσότητα, μέχρι η υφή του να είναι σαν αραιό σιρόπι. Μπορούμε να το κάνουμε όσο πυκνό ή αραιό θέλουμε (αν το δέσουμε, δηλαδή το βράσουμε, πάρα πολύ, τότε μπορεί να ζαχαρώσει). Αφού το ετοιμάσουμε, το διατηρούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Είναι ιδανικό για βινεγκρέτ, για γλυκά και για ιδιαίτερες παρασκευές στην κουζίνα με κρέας και κυνήγια.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Αν πάρετε καλό μούστο, θα έχετε τέλειο πετιμέζι. Η αναλογία που χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσο πετιμέζι θέλετε να φτιάξετε. Να θυμάστε ότι χρησιμοποιώντας 2,5 λίτρα μούστο θα πάρουμε περίπου 500-600 ml πετιμέζι.
Πηγή: www.allotropon.gr
Πηγή: meetarteat.blogspot.gr
Πηγή: argiro.gr
Μωσαϊκό: Το μέτρο του ανθρώπινου μεγαλείου
Μωσαϊκό: Το μέτρο του ανθρώπινου μεγαλείου: Στα τρυπημένα σημεία λέει : βεληνεκούς, στην παραολυμπιάδα, εκπαιδευτικό Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό...
Μωσαϊκό: Εικονοθεραπεία 55
Μωσαϊκό: Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα
Μωσαϊκό: Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα: Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα Bαθμολογία: 4 ψήφοι Προστέθηκε από roseta , 22.02.09 Περιγραφή Με ...
Περιγραφή
Με λίγο κόπο, μεγάλη ποσότητα νοστιμότατου προφιτερόλ με ελαφριά κρέμα και γεμάτο γλάσο.Τι χρειαζόμαστε:
ΚΡΕΜΑ:
- 160γρ. (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
- 1600γρ. γάλα ελαφρύ
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 500 γρ. φυτική σαντυγί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 ζαχαρούχο
- Ακόμη: 300γρ. σαβουαγιάρ.
Στα γρήγορα
Σερβίρει
20-25 άτομα
Πως το κάνουμε:
Διαβάστε περισότερο: Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα http://www.sintagespareas.gr/sintages/profiterol-gia-megali-parea.html#ixzz24J0DI35W
Μωσαϊκό: Πάστα Σοκολάτας
Μωσαϊκό: Πάστα Σοκολάτας: Πάστα Σοκολάτας Bαθμολογία: 5 ψήφοι Προστέθηκε από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ27 , 02.11.08 Περιγραφή Είναι νόσ...
Σερβίρει
Περιγραφή
Είναι νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη.
photo: anemone
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 γάλα εβεπορέ
- 1 εβαπορέ νερό
- 2 κουτιά πτι-μπερ
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 9 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ μαργαρίνη
- 2 κουβερτούρες
- γκαρνί για το γαρνίρισμα
Στα γρήγορα
Σερβίρει
10 άτομα
Πως το κάνουμε:
Διαβάστε περισότερο: Πάστα Σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/pasta-sokolatas.html#ixzz24JJttD7W
Μωσαϊκό: Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο
Μωσαϊκό: Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο: Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο 1/2 μπρόκολο ψιλοκομμένο 12 μεγάλα αυγά 1 κουταλιά της σο...
Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο
1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο
1/2 μπρόκολο ψιλοκομμένο
12 μεγάλα αυγά
sidagi.gr
Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο
1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο
1/2 μπρόκολο ψιλοκομμένο
12 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
1 1/2 φλιτζάνια πατάτες βραστές κομμένες σε κύβους
ξηρό ή φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι για σερβίρισμα
Πιπέρι καυτό
60 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Ψιλοκόβουμε και την βραστή πατάτα και την βάζουμε στην άκρη. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια
βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και
σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Όταν το μπέικον μαραθεί ρίχνουμε το
κοτόπουλο, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι το
κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.
Κλείνουμε με την εστία και με
λίγο χαρτί κουζίνας αποσύρουμε από το τηγάνι το περιττό λάδι. Έπειτα
προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ξανά ανοίγουμε την εστία σε μέτρια
φωτιά, ανακατεύουμε ρίχνοντας τις πατάτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά
και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Συνεχίζουμε το
ανακάτεμα μέχρι η φριτάτα να μαγειρευτεί για περίπου 6 λεπτά. Όταν είναι
έτοιμη κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε την φέτα.
Στη
συνέχεια βάζουμε την φριτάτα σε ζεστό φούρνο για 5 λεπτά για να κάτσει
το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
* Θυμηθείτε να στραγγίξει το λάδι πριν από την προσθήκη πατάτας και αυγά!
sidagi.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 4 σημάδια-καμπανάκια ότι ο μεταβολισμός σας είναι στα κόκκινα και κιν...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Βασιλόπιτα τσουρέκι ΥΛΙΚΑ: 35 γρμ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο 35 γρμ. βούτυρο αγελάδος 100 γρμ. γάλα φρέσκο 160 γρμ. ζάχαρη άχνη...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . http://www.ethnikosmaxitis.gr/chamos-stous-epistimones-ellines-echoume-gonidio-...