Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τη φακή σε υπέροχη σάλτσα για μακαρονάδες! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη νοστιμιά της! 😋
Συνταγούλα εδώ:
Συνταγούλα εδώ:
theveggiesisters.gr
Καλημερούδια από την όμορφη Ζάκυνθο! Τι μου κάνετε, γλυκά μου…
Καλημερούδια από την όμορφη Ζάκυνθο! Τι μου κάνετε, γλυκά μου πλάσματα; Πώς τα πάτε με το κρύο των ημερών; Εδώ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα από θέμα θερμοκρασίας, αλλά έχουμε σαπίσει από την πολλή βροχή…Ξεκινά να ρίχνει και ξεχνά να σταματήσει…Να θες να βάλεις πλυντήριο και να κάνεις δεήσεις! Να βγαίνεις έξω για τρέξιμο και στα μισά της προπόνησης να σε πιάνει βροχή! Ωραία πράγματα και πολύ υγρά! Και τώρα που σας γράφω αυτές της αράδες (νύχτα 14/1) ακούω τη μελωδία της καταιγίδας…
Ας αφήσουμε τα του καιρού για να περάσουμε στα της μαγειρικής! Αυτή τη συνταγή θέλω να την προσέξετε και να τη δοκιμάσετε, γιατί τη θεωρώ από τις κορυφαίες που υπάρχουν στο μπλογκ. Πάει ένας χρόνος που τη φτιάχνω και μας ξετρελαίνει οικογενειακώς! Λοιπόν, μιλάω για τον κιμά από φακές που μας δίνει μια απίθανη vegan μπολονέζ! Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια πηχτή σάλτσα με πολλά μυρωδικά και οι φακές να είναι al dente. Μην είστε δύσπιστοι, δεν θέλω ου ή ίου! Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως φακές! Πραγματικά μιλάμε για μεταμόρφωση! Μια δοκιμή θα σας πείσει! Αν τα παιδάκια σας δεν τρώνε φακές σούπα, φτιάχτε πένες και ανακατέψτε τη σάλτσα με την καμουφλαρισμένη φακή. Ο Δημητράκης τις τρώει ούτως ή άλλως, αλλά κι έτσι τις τσακίζει. Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Φιλάκια πολλά, γλυκά και σβουριχτά! Μουάτς!
Υλικά:
250 γρ. φακές
140 γρ. κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. καρότο
50 γρ. πιπεριά
2 φλ. νερό
500 γρ. ντομάτα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτω τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύω ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι. (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζω λίγο ζεστό νερό).Στο τέλος προσθέτω το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύω με ζυμαρικά της αρεσκείας μου. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες. Καλή σας απόλαυση!
Καλημερούδια από την όμορφη Ζάκυνθο! Τι μου κάνετε, γλυκά μου πλάσματα; Πώς τα πάτε με το κρύο των ημερών; Εδώ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα από θέμα θερμοκρασίας, αλλά έχουμε σαπίσει από την πολλή βροχή…Ξεκινά να ρίχνει και ξεχνά να σταματήσει…Να θες να βάλεις πλυντήριο και να κάνεις δεήσεις! Να βγαίνεις έξω για τρέξιμο και στα μισά της προπόνησης να σε πιάνει βροχή! Ωραία πράγματα και πολύ υγρά! Και τώρα που σας γράφω αυτές της αράδες (νύχτα 14/1) ακούω τη μελωδία της καταιγίδας…
Ας αφήσουμε τα του καιρού για να περάσουμε στα της μαγειρικής! Αυτή τη συνταγή θέλω να την προσέξετε και να τη δοκιμάσετε, γιατί τη θεωρώ από τις κορυφαίες που υπάρχουν στο μπλογκ. Πάει ένας χρόνος που τη φτιάχνω και μας ξετρελαίνει οικογενειακώς! Λοιπόν, μιλάω για τον κιμά από φακές που μας δίνει μια απίθανη vegan μπολονέζ! Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια πηχτή σάλτσα με πολλά μυρωδικά και οι φακές να είναι al dente. Μην είστε δύσπιστοι, δεν θέλω ου ή ίου! Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως φακές! Πραγματικά μιλάμε για μεταμόρφωση! Μια δοκιμή θα σας πείσει! Αν τα παιδάκια σας δεν τρώνε φακές σούπα, φτιάχτε πένες και ανακατέψτε τη σάλτσα με την καμουφλαρισμένη φακή. Ο Δημητράκης τις τρώει ούτως ή άλλως, αλλά κι έτσι τις τσακίζει. Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Φιλάκια πολλά, γλυκά και σβουριχτά! Μουάτς!
Υλικά:
250 γρ. φακές
140 γρ. κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. καρότο
50 γρ. πιπεριά
2 φλ. νερό
500 γρ. ντομάτα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτω τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύω ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι. (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζω λίγο ζεστό νερό).Στο τέλος προσθέτω το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύω με ζυμαρικά της αρεσκείας μου. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες. Καλή σας απόλαυση!