Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Καταπληκτικό!!!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.



-1:52

Beauty Fashion
Amazing !!!

Καταπληκτικό!!!

«Ο θρύλος του Ασλάν Καπλάν»

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE
Ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ το μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη 
«Ο θρύλος του Ασλάν Καπλάν»: Το φλογερό και μοιραίο ρομάντζο ανάμεσα σε έναν Τουρκαλβανό, παλικαρά, καρδιοκατακτητή και ιδιότυπο εκφραστή της λαϊκής δικαιοσύνης, και μια Ισπανοεβραία, πεντάμορφη τραγουδίστρια του καφέ- αμάν, διωγμένη από τους κόλπους της σεφαραδίτικης κοινότητας, το οποίο εκτυλίσσεται τις δραματικές ώρες της καταστροφικής πυρκαγιάς του 1917 στη Θεσσαλονίκη.
Φωτιά πυρπολεί τις ψυχές και τα σώματα των δύο εραστών εγκλωβίζοντάς τους σ' έναν στρόβιλο εκρηκτικού πάθους, ενώ την ίδια στιγμή την πόλη κατακαίει η μεγάλη πυρκαγιά.
«Ο Ασλάν Καπλάν βυθίστηκε μέσα της με αβυσσαλέο πάθος. Ένιωθε σαν πορθητής μιας φανταστικής χώρας, σαν κατακτητής όλης της γης. Το μυαλό του χάθηκε και πίστεψε ότι ζούσε φυλακισμένος σ’ ένα όνειρο, ότι κολυμπούσε σ’ ένα ζεστό ποτάμι πηχτής ηδονής που τον είχε αιχμαλωτίσει στα νερά του και τον παράσερνε αργά με την καυτή ορμή του στο άγνωστο κι απ’ όπου δεν μπορούσε μα και δεν ήθελε να γλιτώσει. Η Σαλώμη είχε πλημμυρίσει σύγκορμα από την αφοπλιστική μέθη, ένιωθε σα να κάνει έρωτα μ’ έναν τυχαίο, έναν άγνωστο, που παράλληλα ήταν σαν να τον είχε χρόνια εραστή, ή σαν να ήταν εκείνος, ο ιδανικός σύντροφος, που χρόνια περίμενε να την κάνει να ζήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες του αισθησιασμού.»
Η ιστορία ενός ασίγαστου πάθους, μα όχι μόνο.
Ο μυθιστορηματικός φακός παρατηρεί στενά τις συνήθειες και τις αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης, τις αναμεταξύ τους σχέσεις, την οικονομία, την πιάτσα, τα διασκεδαστήρια, τους τεκέδες, τα μοναστήρια, τα μπορντέλα. Ανασυστήνει έτσι την ανθρωπογεωγραφία των λαϊκών τάξεων της εποχής, με τις τρεις αλλόδοξες εθνότητες που συνιστούν τη βασική ταυτότητα της πόλης -Έλληνες, Εβραίους και Μουσουλμάνους- να συνυπάρχουν μεταξύ αυτονομίας και αλληλεπίδρασης, ταυτόχρονα με την πολυεθνική, "παρδαλή" Στρατιά της Ανατολής, που η κατοχική της παρουσία οδηγεί τον πληθυσμό σε αναταραχή.

"Καλώς ή κακώς, για τον Κοροβίνη δεν υπάρχει ουδέτερη ζώνη, δηλαδή μη κεκαυμένη από το πάθος ή τον οίστρο αφηγηματική γωνία, την οποία φροντίζει να ενδυναμώνει αποκλειστικά με ό,τι απασχολεί τα όρια της ανθρώπινης ψυχής: τον έρωτα, τον θυμό, τον θάνατο. Όλα τα άλλα μοιάζουν ανώφελα ή περιττά φληναφήματα που απευθύνονται σε κατεξοχήν χασομέρηδες της ύπαρξης, οι οποίοι μένουν να ξοδεύονται σε οτιδήποτε ξεφεύγει από τη ζώνη που πυρώνει την ανθρώπινη ψυχή – αλλά τι ζωή χωρίς αυτά να κάμεις; " [www.lifo.gr, 7.6.2018]
«Ο θρύλος του Ασλάν Καπλάν» από τις Εκδόσεις Άγρα στην Πολιτεία: https://www.politeianet.gr/…/9789605053338-korobinis-thomas

πλεκτό καλάθι

κολοκύθια γεμιστές βαρκούλες

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.




8.409.291 προβολές
5-6 kabağın içini oyarak kaynayan suda 8 dk kadar haşlayın. Çok uzun tutmayın tekrar fırına atılacağı için dağılabilir. Tavaya biraz zeytinyağı döküp 1 soğanı yemeklik doğrayın. Biraz kavurup 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Biraz daha kavurup 300-400 gram kadar kıyma ekleyin. Tuzunu da ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı un ilave edin. Rengi sararıncaya kadar kavurun. 2 su bardağı süt ve tuz ilave edip fokurdayana kadar pişirin. Kıvamı koyu olursa biraz süt ile açabilirsiniz. Videodaki gibi akışkan olsun. Kabakların içine kıymalı harcı doldurun. Beşamel sosu paylaştırın ve kaşar rendesi ile fırına verin. 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutun. Afiyet şifa olsun.. https://www.instagram.com/p/BeqomqTFxrh/…

Βράσε το για περίπου 8 λεπτά σε βραστό νερό από το εσωτερικό του 5-6 κολοκύθα. Μην το κρατάς για πολύ. Μπορεί να απορριφθεί γιατί θα το βάλουν πίσω στο φούρνο. 
Βάλε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και κόψε 1 κρεμμύδια στο μαγείρεμα. Ανακατέψτε λίγο και προσθέστε 1 κουταλιές της σούπας. Λίγο ακόμα και προσθέστε μέχρι και 300-400 γραμμάρια κιμά. Προσθέστε το αλάτι και το μαγειρεύετε μέχρι να βγάλει το νερό. ΛΙΏΣΙΜΟ 2 κουταλιές του βουτύρου σε ξεχωριστό μέρος και προσθέστε 2 κουταλιές σούπας αλεύρι. Κάψτε μέχρι το χρώμα να είναι κίτρινο. Προσθέστε 2 ποτήρια νερού και αλάτι και μάγειρα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. 
Αν η υφή είναι σκοτεινή, μπορείς να την ανοίξεις με λίγο γάλα. Ας είναι υγρό όπως στο βίντεο. Γέμισε τα δίδακτρα του κιμά στις πίτες. 
Κοινοποιήστε τη σάλτσα μπεσαμέλ και βάλτε την στο φούρνο με έναν τρίφτη τσένταρ. Κράτα το μέχρι να λιώσουν οι 180 βαθμοί. Απολαύστε την επούλωση..
https://www.instagram.com/p/BeqomqTFxrh/?taken-by=sumeyyeomer

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα... 6/2


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΦΩΤΙΟΣ

Μωσαϊκό: Μπάρες με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή

Μωσαϊκό: Μπάρες με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή:   Μπάρες με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή   Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σπιτικό σνακ που θα σας γεμίσει ενέργεια. 1/2 κούπα φυτικό βούτυρ...

Μωσαϊκό: Στις όχθες της Τατάρνας

Μωσαϊκό: Στις όχθες της Τατάρνας: Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-  Από παλιά εφημερίδα   

Μωσαϊκό: Μετά τα Περσικά

Μωσαϊκό: Μετά τα Περσικά: Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +- Από εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ  14/4/2004  

Μωσαϊκό: Ελέφαντας ο Χανιώτης

Μωσαϊκό: Ελέφαντας ο Χανιώτης: Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-   Από παλιά εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ   

Μωσαϊκό: Pedro Olalla: ¿Por qué Grecia?

Μωσαϊκό: Pedro Olalla: ¿Por qué Grecia?:    http://www.lifo.gr/tv/the-tube/1224 Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά; Η συναρπαστική ομιλία του γνωστού ελληνιστή Pedro Ola...

Δημοφιλείς αναρτήσεις