Το κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
Χημική ουσία που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει από τον καρκίνο. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leicester μελετούν την επίδραση της ρεσβερατρόλης, που έχει πολλά δυνητικά οφέλη για την υγεία.
Η νέα έρευνα θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Resveratrol 2012, ένα συνέδριο του πανεπιστημίου που εστίασε στην παρουσίαση και συζήτηση ενδείξεων 10 κλινικών ερευνών για την ουσία. Θα αποκαλυφθούν χρόνια έρευνας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ουσίας στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και του διαβήτη, καθώς και συστάσεις για την επιστημονική έρευνα της επόμενης χρονιάς.
Τα οφέλη της ρεσβερατρόλης είναι γνωστά εδώ και καιρό, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετές συγκεκριμένες αποδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς. Για αυτό και επί του παρόντος δεν συστήνεται η χρήση της. Προηγούμενες έρευνες στην ουσία υπέδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε αγωγές για αγγειακές και μεταβολικές νόσους.
Επιστήμονες ανέπτυξαν μοντέλα στο εργαστήριο για να εντοπίσουν τυχόν οφέλη καθημερινής ποσότητας ρεσβερατρόλης σε 2 ποτήρια κρασί και ανακάλυψαν ότι η καθημερινή ποσότητα μπορεί να μειώσει το ποσοστό των όγκων στο έντερο κατά περίπου 50%.