Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

12 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

http://www.agrotikabook.gr

12 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

Κυρ, 2013-09-08 20:45
Εκτός από την άθληση που είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες για καλύτερο μεταβολισμό υπάρχουν και άλλα κολπάκια. Παρακάτω θα βρείτε 12 τρόπους έτσι όπως τους δημοσιεύει το e-frapedia:
1. Κατανάλωσε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα: Πλούσια πηγή πρωτεϊνών είναι το άπαχο κρέας, τα όσπρια και το ψάρι. Φρόντισε η κάθε μερίδα πρωτεϊνών να μην υπερβαίνει τα 30 γραμμάρια την κάθε φορά. Για παράδειγμα, 30 γραμμάρια αντιστοιχούν σε ένα φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών ή σε 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα.
2. Απόφυγε τροφές που είναι πλούσιες σε αλεύρι και σιτηρά, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά. Τουλάχιστον για το διάστημα που επιθυμείς να τρέξεις τον μεταβολισμό σου, φρόντισε να καταναλώνεις μικρές μερίδες σιτηρών.
3. Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές: πες όχι σε παγωτά, σοκολάτες, αλλαντικά αλλά και στην αγαπημένη πολλών μαγιονέζα.
4. Μείωσε το άμυλο: φρόντισε να καταναλώνεις μόνο μία μερίδα με άμυλο καθημερινά. Αυτή η μερίδα πρέπει να είναι μέρος του πρωινού ή του μεσημεριανού γεύματος και όχι του βραδινού, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να την επεξεργαστεί το στομάχι σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
5. Ναι στα φρούτα αλλά με μέτρο: μπορείς να τρως δύο φρούτα ημερησίως. Προτίμησε αυτά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε ζάχαρη, όπως είναι τα μήλα και τα αχλάδια. Προτίμησε τα οργανικά φρούτα που κάνουν το μεταβολισμό σου να τρέχει με χίλια.
6. Πες ναι στα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά: γιαούρτι, γάλα, τυρί είναι μόνο μερικές από τις υγιεινές επιλογές όπου έχεις για να αντικαταστήσεις με αυτές κάποιο παχυντικό σνακ. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, το ασβέστιο βοηθά το σώμα, να μεταβολίσει το λίπος πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία.
7. Μείωσε το αλκοόλ: αν δεν μπορείς να το κόψεις εντελώς, μείωσε την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ στο ένα ποτήρι κρασί. Εννοείται, πως για όσο καιρό είσαι σε καθεστώς δίαιτας, πρέπει να ξεχάσεις τα κοκτέιλ που φαίνεται πως αυξάνουν την αποθήκευση λίπους κατά 73%, ειδικά αν δεν αρκείσαι στο ένα μοχίτο ανά βραδιά.
8. Δείξε την προτίμησή σου στο ελαιόλαδο και ξέχνα τα βούτυρα και όλα τα άλλα κορεσμένα λίπη. Στην κατεύθυνση αυτή, κόψε εντελώς τα τηγανητά και τα τρόφιμα που περιέχουν μαργαρίνες και πολλά λίπη.
9. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Προσπάθησε να πίνεις το νερό σου κρύο, κι αυτό γιατί φαίνεται το κρύο νερό βοηθά τον οργανισμό να καίει μερικές θερμίδες παραπάνω. Σίγουρα οι παραπάνω θερμίδες δεν είναι πολλές στο ένα ποτήρι, αλλά αν το κάνεις συνήθεια, η διαφορά θα είναι μεγάλη συγκεντρωτικά.
10. Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά: τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ώστε να είσαι ξεκούραστη. Μερικές από τις τροφές που βοηθούν να κοιμάσαι πιο ήρεμη είναι το γάλα, τα δημητριακά, το μήλο, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι. Ειδικά το πράσινο τσάι όχι μόνο σου χαρίζει όνειρα γλυκά, αλλά σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, τα άτομα που κατανάλωναν 3 γλιτσάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά, μείωσαν το βάρος τους κατά 4,6 περισσότερα κιλά, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τσάι και ακολουθούσαν την ίδια διατροφή.
11. Άρχισε να γυμνάζεσαι: τροφές που σε γεμίζουν ενέργεια και σε στέλνουν στο γυμναστήριο με μιας, είναι ο σολομός, τα δημητριακά, η σοκολάτα (προτίμησε τη μαύρη που είναι πιο διαιτητική) και οι ξηροί καρποί, ιδίως τα καρύδια. Ειδικά οι τροφές που είναι γεμάτες Ω-3 λιπαρά όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος, βοηθούν τον οργανισμό να αισθάνεται γρηγορότερα την αίσθηση του κορεσμού.
12. Πες ναι στα πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα: μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες, γιατί ο μεταβολισμός σου αντί να τρέξει θα αδρανήσει εντελώς και ξέχνα τις καύσεις που θα πάρουν από πάνω σου τα περιττά κιλά.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

σπιτική θαλπωρή

Tejiendo en el desván.


Χαλαρωτικό σύνολο χρωμάτων για σπιτική θαλπωρή εν όψει του χειμώνα. 
Καλή επιτυχία!

Περιτομή "Διοδώρου Σικελιώτου ιστορική βιβλιοθήκη, βιβλίον Α΄"

Mahagas Utopia.

Περιτομή "Διοδώρου Σικελιώτου ιστορική βιβλιοθήκη, βιβλίον Α΄"

9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:01 π.μ.
Οι Αιγύπτιοι λοιπόν λέγουν ότι και ύστερα από αυτά τα γεγονότα πάρα πολλές αποικίες από την Αίγυπτο είχαν διασπαρή σε όλη την οικουμένη...
Στη Βαβυλωνία επί παραδείγματι ωδήγησε, λέγουν, αποίκους ο Βήλος, ο οποίος θεωρείται γυιός του Ποσειδώνος και της Λιβύης. Κι αφου εγκαταστάθη στον Ευφράτη ποταμό, διώρισε ιερείς που οι Βαβυλώνιοι τους ονομάζουν Χαλδαίους, απαλλαγμένους από φόρους και κάθε είδους υπηρεσία προς το κράτος, κατά το παράδειγμα των ιερέων της Αιγύπτου. Αυτοί οι ιερείς έκαναν παρατηρήσεις στα άστρα μιμούμενοι τους ιερείς των Αιγυπτίων, τους φυσικούς και τους αστρολόγους. Λέγουν επίσης, ότι αυτοί που μετανάστευσαν μαζί με τον Δαναό από την Αίγυπτο, εγκατεστάθησαν στην αρχαιότερη σχεδόν από όλες τις πόλεις της Ελλάδος, στο Άργος, και ότι οι Κόλχοι στον Πόντο κι οι Ιουδαίοι ανάμεσα στην Αραβία και την Συρία αποικίσθηκαν από μερικούς μετανάστες από την Αίγυπτο.
Γι αυτό και σε αυτούς τους λαούς επεκράτησε η πανάρχαια παράδοσις της περιτομή των αρσενικών, ένα έθιμο δηλαδή που είχε μεταφερθεί από την Αίγυπτο....

ΕΚΜΕΚ

Αρτοποιεια & Συνταγες.
Φωτογραφία: ΕΚΜΕΚ
Υλικά Συνταγης
1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
1 κιλό σαντιγύ
400 γρ. κρέμα βανίλλια

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγης
Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει 
χρώμα χρυσαφί. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω 
από το κανταίφι. Αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλλια 
σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελλάκι της και αφού γίνει 
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο 
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγύ και 
πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή 
στην κατάψυξη αν θέλουμε να γίνει παγωτό,  για να κρυώσει.
ΕΚΜΕΚ
Υλικά Συνταγης
1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
1 κιλό σαντιγύ
400 γρ. κρέμα βανίλλια

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγης
Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει
χρώμα χρυσαφί. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω
από το κανταίφι. Αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλλια
σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελλάκι της και αφού γίνει
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγύ και
πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή
στην κατάψυξη αν θέλουμε να γίνει παγωτό, για να κρυώσει.

Πράσινο σαπούνι

http://www.agrotikabook.gr/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-

Πράσινο σαπούνι

Σάβ, 2013-09-07 18:45
Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές του για αποτελεσματική περιποίηση και καθαριότητα. Το πράσινο σαπούνι είναι συνώνυμο με την απαλή περιποίηση και την αστραφτερή καθαριότητα. Μάθε τα πάντα για τη χρήση του...
Tips και ιδέες για τη χρήση του
- Πλύσιμο μωρουδιακών στο χέρι ή στο πλυντήριο, με το ειδικό τρίμμα.
- Σφουγγάρισμα: Θα πρέπει πρώτα να διαλύσεις 2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε μισό κουβά νερό.
- Τζάμια «αόρατα»: Πλύνε τα ειδικά πανάκια με πράσινο σαπούνι, ξέβγαλε τα καλά και καθάρισε με αυτά τα τζάμια, χωρίς να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό, παρά μόνο νερό.
- Ξάσπρισμα ασπρόρουχων: Βούτηξε τις θαμπές, γκριζαρισμένες από το καυσαέριο και τον καπνό του τσιγάρου λευκές ή ανοιχτόχρωμες κουρτίνες μέσα στην μπανιέρα, πλύνε τις με άφθονο πράσινο σαπούνι και μετά βάλε τις στο πλυντήριο. Θα εκπλαγείς βλέποντάς να ξαναβρίσκουν τη λευκότητα και τη λάμψη τους.
- Καθαριότητα μπάνιου και κουζίνας: Ανάμειξε άφθονη σαπουνάδα από πράσινο σαπούνι με λευκό ξίδι και καθάρισε είδη υγιεινής, νεροχύτες, αλλά και το εσωτερικό του ψυγείου.
- Προσωπική υγιεινή: Εκτός από μπάνιο και λούσιμο, οι αντισηπτικές ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό και για ξύρισμα με πινέλο. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα απαλό, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.
- Φυσικό φυτοφάρμακο: 3 κουταλιές σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο, με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να «συνέλθει» θεαματικά.

Φτιάξτε πράσινο σαπούνι


 
Για να φτιάξουμε σπιτικό σαπούνι, χρησιμοποιούμε τα υπολείμματα λαδιού (μούργα).Το λάδι είναι καλό έξτρα παρθένο και για τις ανάγκες του σπιτιού. Τα υποβαθμισμένα λάδια τα περνάμε με ένα τούλι ώστε να κρατήσουμε τα χοντρόκοκκα και τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο καζάνι ίση ποσότητα νερού . Αν βάλουμε πέντε κιλά λάδι θα ρίξουμε και 5 κιλά νερό αρχικά. Παράλληλα θα διαλύσουμε με καυστική ποτάσα-σπίρτο- σε 800-950γρ διαλυμένη σε άλλα 2λίτρα νερού. Αντί για καυστική ποτάσα μπορούμε να βάλουμε ίση ποσότητα σόδας.
Η διαδικασία είναι απλή.
1. Το λάδι μαζί με το πρώτο νερό μπαίνουν στο καζάνι και ζεσταίνονται ώστε να γίνει καυτό και αρχίζει να βράζει. Τότε η φωτιά χαμηλώνει σχεδόν εντελώς.
2. Αρχίζουμε να ρίχνουμε την διαλυμένη ποτάσα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Το μίγμα πρέπει να είναι ομοιογενές και να μην κάνει συσσωματώματα. Η ανάδευση καλύτερα να γίνεται με ξύλο ώστε να «κολλάει» πάνω το υλικό Αρχίζει να πήζει δημιουργώντας μία «πάστα» . Το μείγμα επιπλέει στο υπόλοιπο νερό που έχει σημαντικό ρόλο στο να μην κάψει η φωτιά το λάδι.
3. Η ποτάσα διαλύεται μόνο σε καυτό νερό. Ρίχνεται σε πολύ μικρές ποσότητες το διάλυμα και αργά για να μην κάψει το υλικό
4. Στην επιφάνεια βγαίνουν λίγα σκούρα σπυριά από την αντίδραση του σπίρτου που απομακρύνονται. Όταν σταματήσουν και το μίγμα καθαρίζει και «ξαστερώνει» έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει. Σηκώνουμε το ξύλο που σχεδόν στέκεται μόνο του στο καζάνι μας από την πυκνότητα του μίγματος.
5. Αν σηκώσουμε το ξύλο το μίγμα πλέον έχει συνοχή και ξεκολλά. Ήρθε η ώρα που κλείνουμε την φωτιά.
Τα παλιά χρόνια που τα σκεύη δεν περίσσευαν το υλικό έμενε εκεί να πήξει μία ημέρα με το υπόλοιπο νερό από κάτω στο καζάνι και το σαπούνι απάνω .Την επόμενη ημέρα το χαράζαν με ένα μαχαίρι. Σήμερα απλώνουμε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε ένα ξύλινο τελάρο. Με μία κουτάλα γεμίζουμε το τελάρο- καλούπι με το ζεστό σαπούνι προσέχοντας να μην παίρνουμε παρά ελάχιστο από το υποκείμενο νερό του καζανιού.
Η τέχνη αρχαία και το σαπουνάκι φτωχικό αλλά φίνο.
Σημείωση : Φύλαξε τα χρησιμοποιημένα σκεύη για μελλοντικές παρασκευές σαπουνιού και μην τα επαναφέρεις στην κουζίνα για μαγείρεμα.
Αν θέλουμε να το κάνουμε και αρωματικότερο βάζουμε και λίγο αιθέριο έλαιο. Το ρίχνουμε στο τέλος λίγο πρίν να το βγαλουμε γιατι αν είναι ζεστό θα εξατμιστεί.

λουλουδάτο μοτίβο

My Quilt Your Quilt.
Πολύ ωραίο λουλουδάτο μοτίβο αποτέλεσμα συνδυασμού κεντήματος με απλικασιόν. Καλή επιτυχία!

Kέικ καρότου

http://www.agrotikabook.gr/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%85

Kέικ καρότου

ΥΛΙΚΑ (για 1 µακρόστενη φόρµα)
240 γρ. ανάλατο βούτυρο + 2 κ.σ. επιπλέον (για το άλειµµα της φόρµας)
250 γρ. καστανή ζάχαρη
5 αβγά
ξύσµα και χυµός από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
280 γρ. καρότα, ψιλοτριµµένα
120 γρ. αµύγδαλα ή καρύδια, χονδροσπασµένα
100 γρ. φουντούκια (προαιρετικά)
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του + 3 κ.σ. επιπλέον (για το πασπάλισµα της φόρµας)
½ κ.γ. σόδα, µαγειρική
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. µοσχοκάρυδο
½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουµε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάµε µε το σύρµα µέχρι να µαλακώσει το βούτυρο. Προσθέτουµε ένα ένα τα αβγά, τον χυµό και το ξύσµα του πορτοκαλιού και τα χτυπάµε ξανά. Ρίχνουµε το τριµµένο καρότο, τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι, τη σόδα, τα µπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουµε καλά µε µια κουτάλα.
Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τη φόρµα. Προσθέτουµε το µείγµα του κέικ και ψήνουµε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζουµε από τον φούρνο και ξεφορµάρουµε το κέικ επάνω σε µια σχάρα για να κρυώσει.

BHMA

Σταφυλοθεραπεία και..υγεία !

http://www.agrotikabook.gr

Σταφυλοθεραπεία και..υγεία !

Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικώτερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα. 
Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γηρασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέαν ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωσι, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους - με δυό λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.
 
Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αβγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρεί κανείς.
 
Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, δυό μέρες την εβδομάδα τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Άλλο ένα σύστημα είναι να τρώει κανείς δεκαπέντε μέρες σταφύλια με μαύρο ψωμί. 
 
Το πρωί μόνο σταφύλια. Το μεσημέρι σταφύλια με ψωμί και το βράδυ ψωμί με σταφύλια.Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Οι άρρωστοι όμως είναι ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.
  
Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ, τσάϊ ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για πέντε, δέκα ή δεκαπέντε μέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.
  
Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας
Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, τον αρθριτισμό, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας.
 
Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους.
  
Κατά κανόνα πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από μια οκά για τους παχείς και έως μιάμισυ οκά για τους ισχνούς. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση. Και το παραμύθι της σκωληκοειδίτιδος να λησμονηθεί για πάντα.
 
Συμπτώματα της σταφυλοθεραπείας
Κατά την σταφυλοθεραπεία τα ούρα γίνονται πορτοκαλί ή κοκκινωπά, πράγμα πολύ ενθαρυντικό, γιατί αυτό δηλοί ότι έτσι δουλεύοντας εντατικά το συκώτι και τα νεφρά, απορρίπτονται από τον οργανισμό οι τοξίνες, τα άλατα και τα λοιπά ξένα στοιχεία του. Πολλές φορές αναπτύσσεται διάρροια κι έτσι αποκαθαρίζεται τελείως όλο το πεπτικό σύστημα, από τις παλιές σαπισμένες και επικολλημένες στα εσωτερικά του τοιχώματα ουσίες που γίνονται αιτία δηλητηρίων και αιτία των περισσότερων ασθενειών. Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως σε 2-3 μέρες κατά τις οποίες πρέπει να τρώμε λιγότερο. Αν όμως η διάρροια εξακολουθεί, μετριάζεται μ΄ένα ή δύο σκέτα κλύσματα που θα πλύνουν το μεγάλο έντερο. Σε πολλούς πάλι εμφανίζεται δυσκοιλιότης. Γι΄ αυτό συνιστάται να γίνουν και κλύσματα κατά την σταφυλοθεραπεία.
 
Ο ρόλος της δίψας
Με την σταφυλοθεραπεία συνήθως δεν διψά ο άνθρωπος, αφού το σώμα εφοδιάζεται με το θαυμάσιο φυτικό νερό που περιέχουν άφθονο τα σταφύλια και που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πάντως αν διψάσει κανείς μεταξύ των γευμάτων των σταφυλιών, πρέπει, αφού περάσουν 2 ώρες από την λήψη των σταφύλων, να πίνει νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μία ένδειξις ότι παρουσιάζεται φλόγωσις και ερεθισμός κατά την διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.
 
Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρετός και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.
 
Το καλύτερο τονωτικό
Η οργανική κι επομένως αφομοιώσιμη μορφή των συστατικών του σταφυλιού αποτελεί το φυσικότερο και καλύτερο τονωτικό. Η συστηματική σταφυλοθεραπεία θα διώξει από πάνω σας κάθε σωματική και πνευματική τεμπελιά. Την νωθρότητα και την ανορεξία, που είναι οι προάγγελοι της ασθένειας, θα την αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξις για δουλειά, για κίνηση.
  
Οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την διόρθωση και την ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν μπορεί ν΄ αναπτύξει γερούς κι ελαστικούς μυς, όπως το σταφύλι. Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται και καλμάρει με την σταφυλοθεραπεία.
  
Με παρατεταμένη σταφυλοδίαιτα διορθώνονται όλες οι παραμορφώσεις του δέρματος και του σώματος γενικά. Οι κάλοι, τα σπυριά και τα εκζέματα εξαλείφονται. Εν συνδυασμώ δε με κατάλληλη γυμναστική αναπτύσσεται ωραία συμμετρική σωματική διάπλασις.
 
Ο χυμός των σταφυλιών είναι το αποτελεσματικότερο διαλυτικό των κρυστάλλων και των όγκων του οργανισμού. Με την συστηματική σταφυλοθεραπεία διαλύονται και απορρίπτονται όλα τα ανόργανα στοιχεία του σώματος, που προέρχονται από την ανθυγιεινή διατροφή και τα οποία είναι αιτία όλων σχεδόν των χρονίων παθήσεων, γιατί εργάζονται εντατικά τα τέσσερα όργανα της απεκκρίσεως: οι πνεύμονες, το συκώτι, τα έντερα και το δέρμα.
 
Πηγή: Τροφή και υγεία/Φυσική υγιεινή - Ηλίας Πέτρου

Κωστής Παλαμάς

Μαρία Ρουμπή.
Φωτογραφία: Ο Κωστής Παλαμάς, η γυναίκα του και η κόρη τους Ναυσικά, στο περίφημο σαλόνι της Ασκληπιού 3, από τα σπουδαιότερα φιλολογικά σαλόνια της Αθήνας.
Ο Κωστής Παλαμάς, η γυναίκα του και η κόρη τους Ναυσικά, στο περίφημο σαλόνι της Ασκληπιού 3, από τα σπουδαιότερα φιλολογικά σαλόνια της Αθήνας.

Ας μαλακώσουμε το ξερό ψωμί !

http://www.back-to-nature.gr/2013/09/blog-post_5.html

Ας μαλακώσουμε το ξερό ψωμί !

Είναι πολλές οι φορές που μας "ξεμένει" ψωμί από τις προηγούμενες ημέρες και πολύ καλά κάνουμε που λυπόμαστε να το πετάξουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να το απολαύσουμε πάλι "φρέσκο" και ζεστό σαν να ήταν "της ώρας";

Πέρα από το... να το βάλουμε στην τοστιέρα, υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος για να το κάνουμε και πάλι τραγανό και νόστιμο. Για να το μαλακώσουμε, μπορούμε να το τυλίξουμε σε μια υγρή πετσέτα, να το βάλουμε στο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για περίπου 10΄ και θα έχουμε και πάλι ζεστό και μαλακό ψωμάκι.
Εναλλακτικά και πιο οικονομικά μπορούμε να βάλουμε το μπαγιάτικο κομμάτι ψωμιού στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Και μην ξεχνάτε ότι το ψωμί προηγούμενων ημερών είναι ιδανικό για να φτιάξετε μπιφτέκια

Δημοφιλείς αναρτήσεις