Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΜΕΚ

Αρτοποιεια & Συνταγες.
Φωτογραφία: ΕΚΜΕΚ
Υλικά Συνταγης
1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
1 κιλό σαντιγύ
400 γρ. κρέμα βανίλλια

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγης
Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει 
χρώμα χρυσαφί. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω 
από το κανταίφι. Αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλλια 
σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελλάκι της και αφού γίνει 
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο 
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγύ και 
πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή 
στην κατάψυξη αν θέλουμε να γίνει παγωτό,  για να κρυώσει.
ΕΚΜΕΚ
Υλικά Συνταγης
1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
1 κιλό σαντιγύ
400 γρ. κρέμα βανίλλια

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγης
Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει
χρώμα χρυσαφί. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω
από το κανταίφι. Αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλλια
σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελλάκι της και αφού γίνει
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγύ και
πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή
στην κατάψυξη αν θέλουμε να γίνει παγωτό, για να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις