Τηγανίτες από κολοκυθάκι με σάλτσα φέτας
Για τις τηγανίτες:
1,8 κιλά κολοκυθάκι τριμμένο
Αλάτι και λευκό πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
400 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
50 γρ. ψίχα ψωμιού
50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
½ ματσάκι πράσο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 αυγά
αλεύρι για κοσκίνισμα
για τη σάλτσα φέτας:
200 ml γάλα
500 γρ. φέτα
50 ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Αλατίζουμε το κολοκυθάκι και το αφήνουμε σε ένα μπολ για περίπου 45 λεπτά. Λίγο-λίγο βάζουμε το κομμένο κολοκυθάκι σε μια πετσέτα κουζίνας και αφαιρούμε τα υγρά πιέζοντας.
Αναμειγνύουμε το κομμένο κολοκυθάκι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, μορφοποιούμε το μείγμα σε 25 τηγανίτες (περίπου 30 γρ. η κάθε μία).
Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες ελαφρά με αλεύρι και τηγανίζουμε στους 170°C για 3 - 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να είναι τραγανές.
Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το γάλα και το χτυπάμε μαζί με τη φέτα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη σε υψηλή ταχύτητα. Κρατάμε ζεστό το μείγμα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μαζί με τη σάλτσα.
ucook.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
50 γρ. ψίχα ψωμιού
50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
½ ματσάκι πράσο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 αυγά
αλεύρι για κοσκίνισμα
για τη σάλτσα φέτας:
200 ml γάλα
500 γρ. φέτα
50 ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Αλατίζουμε το κολοκυθάκι και το αφήνουμε σε ένα μπολ για περίπου 45 λεπτά. Λίγο-λίγο βάζουμε το κομμένο κολοκυθάκι σε μια πετσέτα κουζίνας και αφαιρούμε τα υγρά πιέζοντας.
Αναμειγνύουμε το κομμένο κολοκυθάκι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, μορφοποιούμε το μείγμα σε 25 τηγανίτες (περίπου 30 γρ. η κάθε μία).
Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες ελαφρά με αλεύρι και τηγανίζουμε στους 170°C για 3 - 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να είναι τραγανές.
Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το γάλα και το χτυπάμε μαζί με τη φέτα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη σε υψηλή ταχύτητα. Κρατάμε ζεστό το μείγμα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μαζί με τη σάλτσα.
ucook.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου