Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Ευγνωμοσύνη είναι ο ίδιος ο Ουρανός»

πηγή: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=404670786249378&set=a.155936257789500.28036.116749838374809&type=1&theater

«Η Ευγνωμοσύνη είναι ο ίδιος ο Ουρανός» William Blake
(Από την Laura Archera Huxley)

Όταν η ευγνωμοσύνη αρχίζει από τη στιγμή της γέννησής μας γίνεται ένα αναπόσπαστο μέρος της συναισθηματικής μας ζωής. Η γέννηση είναι ένα θαύμα και είναι ανάγκη να χαιρετίζεται με χαρά και ευγνωμοσύνη, κάτι που δε συμβαίνει δυστυχώς πάντοτε. Πολύ συχνά η γέννηση περιβάλλεται από φόβο και έλλειψη συναίσθησης της αξίας της.

Κι όμως παραμένει το γεγονός ότι το θαύμα της φυσικής γέννησης προξενεί δέος, όπως προξενεί δέος και το θαύμα της ψυχολογικής αναγέννησης, αλλά και το φυσιολογικό γεγονός κατά το οποίο τα κύτταρα του σώματος μας συνεχώς πεθαίνουν και αμέσως αντικαθιστούνται από νέα κύτταρα. Την αναγέννηση, που συχνά την ονομάζουν κορυφαία εμπειρία, τη νιώθει κανείς σαν μια απελευθέρωση από έναν παλιό και περιοριστικό προγραμματισμό. Η αναγέννηση αποκαλύπτει το θαύμα της αδιάκοπης ανανέωσης της ζωής και των απρόσμενων δυνατοτήτων μας.

Στο βιβλίο μας "The Child of Your Dreams" (To παιδί των ονείρων σου) ο Πιέρο Φερούτσι κι εγώ προτείνουμε έναν οραματισμό της ιδανικής μας γέννησης, που μπορεί κανείς να βιώσει σε οποιαδήποτε ηλικία.
Μπορείς να γράψεις αυτό τον οραματισμό σε κασέτα και να τον κάνεις κάθε φορά που αισθάνεσαι την ανάγκη. Είναι καλή η ιδέα να κάνεις μόνος σου την εγγραφή επιλέγοντας τη δική σου μουσική που θα σου εμπνέει συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Βρες λοιπόν έναν ήσυχο χώρο όπου θα μπορέσεις να βιώσεις τη δική σου ιδανική γέννηση χωρίς να σε διακόψουν. Πριν αρχίσεις πάρε πρώτα μερικές βαθιές αναπνοές. Επίτρεψε σε κάθε σου αναπνοή να σε φέρνει όλο και πιο κοντά προς εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που δεν το εγγίζουν οι εντυπώσεις κι όπου οι δραματικές καταστάσεις της ζωής δεν έχουν αφήσει κανένα ίχνος. Εκεί το καθετί είναι δυνατό, καμιά σκέψη δεν είναι ανόητη και τα πάντα μοιάζουν να συμβαίνουν για πρώτη φορά.

Δημιούργησε τη δική σου ιδανική γέννηση
Κλείσε τα μάτια σου, χαλάρωσε για λίγο, έπειτα άφησε να έρθει στο νου σου η ζωντανή εικόνα του χώρου όπου θα γεννηθείς. Κοίταξε αυτόν το χώρο, μύρισε το άρωμά του κι άφησε να απομακρυνθεί το πραγματικό σου σώμα. Έχεις μόλις γεννηθεί και οι αισθήσεις σου είναι όλες πολύ ευαίσθητες.

Νιώθεις τη δόνηση της αγάπης και της ευγνωμοσύνης τριγύρω σου. Υπάρχει μια βαθιά και φυσική γαλήνη σ' αυτήν τη γέννηση και νιώθεις ότι σε περικυκλώνουν όλα τα πρόσωπα, πραγματικά ή και φανταστικά, και κάθε ύπαρξη που εσύ αγαπάς και σέβεσαι. Όλη η πλάση είναι έτοιμη να σε χαιρετήσει και να σε καλωσορίσει. Βλέπεις το αγαπημένο σου λουλούδι, που με την ομορφιά και το άρωμά του σου λέει: "Καλώς ήλθες, σ' ευγνωμονώ που γεννήθηκες! Καλώς ήλθες σ' αυτόν τον κόσμο, τον κόσμο των λουλουδιών".

Τώρα κοίταξε γύρω σου τα διάφορα όντα που το καθένα σε χαιρετά στη δική του γλώσσα. Ίσως είναι το αγαπημένο σου ζώο που σε καλωσορίζει σ' αυτόν τον κόσμο, ίσως ένα σκυλί που σου δίνει μια φιλική γλειψιά ή ένα δελφίνι που σε καλωσορίζει με ένα θαυμάσιο τίναγμα ή μια πεταλούδα που σε χαιρετά με τα φτερά της καθώς ανοιγοκλείνουν απαλά. Όλα σε χαιρετούν λέγοντας: "Νιώθω ευγνωμοσύνη που γεννήθηκες. Ο κόσμος των όντων σε καλωσορίζει".

Ύστερα βλέπεις τα άστρα σε όλο το Σύμπαν που λάμπουν παντού. Κι αυτά επίσης σου μιλούν λέγοντάς σου: "Καλωσόρισες. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη που γεννήθηκες! Καλώς ήλθες στον κόσμο, τον κόσμο των αστεριών". Βιώνεις αυτή σου την είσοδο σε έναν κόσμο που σε σέβεται και σε καλωσορίζει. Αισθάνεσαι την ευγνωμοσύνη αυτού του κόσμου να σε αγκαλιάζει. Την αναπνέεις και τη νιώθεις να κυκλοφορεί στο νου που έχει το σώμα σου. Νιώθεις αυτήν τη χαρά της εισόδου σου στη ζωή, σ' αυτόν τον κόσμο που σε καλωσορίζει, όπου μπορείς να κάνεις τόσο ωραία πράγματα κι όπου έχεις τη δυνατότητα να δίνεις αγάπη και να ξυπνάς μέσα στους άλλους την ευγνωμοσύνη.

Τώρα σκέψου κάποιους σπουδαίους ανθρώπους από την ιστορία αυτού του κόσμου: ζωγράφους, φιλόσοφους, μουσικούς, ποιητές κ.ο.κ. Σκέψου ορισμένους από αυτούς που τους αγαπάς περισσότερο να συγκεντρώνονται εδώ για να γιορτάσουν την είσοδο σου στον κόσμο. Μέσα στη βαθιά τους γνώση υπάρχει επίσης και η ευγνωμοσύνη. Η ομορφιά, η εξυπνάδα και η αγάπη είναι εδώ και πληροφορούνται με ευγνωμοσύνη τη γέννησή σου Είσαι ένα θαύμα και ο καθένας τους έχει έρθει για να σου το πει. Χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια εξέλιξης για να δημιουργηθείς Εσύ, μια ευγενική ύπαρξη με δυνατότητες που είναι θεϊκές. Φυτά και λουλούδια, ζώα και άνθρωποι βρίσκονται όλα εδώ για να σου θυμίσουν, για να σου πουν: "Είσαι μια ευγενική ύπαρξη, είσαι όμορφος και σ' ευγνωμονούμε που ήρθες σ' αυτόν τον κόσμο".

Και βέβαια σ' αυτήν τη γέννηση υπάρχει χαρά. Βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα, χαμογελαστά λουλούδια, χαμογελαστές υπάρξεις να χορεύουν γύρω σου. Ολόκληρη η πλάση χαίρεται και σε ευγνωμονεί.

Έχεις μπει σε έναν κόσμο όπου ο καθένας νοιάζεται για τον άλλον, έναν κόσμο όπου το να δίνεις και να δέχεσαι είναι κάτι τόσο φυσικό όσο και το να αναπνέεις. Νιώθεις ευγνωμοσύνη γι' αυτόν τον καινούργιο κόσμο. Αυτή η ευγνωμοσύνη βυθίζεται βαθιά μέσα σου, ρέει μέσα σου, κυκλοφορεί χαρούμενα στο αίμα σου, γίνεται ένα με το ίδιο σου το σώμα. Τώρα η ψυχή και το σώμα σου γνωρίζουν ότι:
Η ευγνωμοσύνη είναι ο ίδιος ο ουρανός!

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις