► Κρέμα καραμελέ με αμύγδαλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
• 150 γρ. ζάχαρη • 40 ml νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
• 400 ml γάλα
• 320 ml κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
• 75 γραμμ. ζάχαρη
• 5 αβγά
• 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
• αμύγδαλα φιλέ ψημένα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.
Φτιάξτε την καραμέλα: Βάλτε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίξτε αμέσως τα τρία τέταρτα της καραμέλας στη φόρμα και προσθέστε στην κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει μία βράση.
Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε τα αβγά με ένα πιρούνι και ρίξτε στο μείγμα των αβγών ένα μέρος από το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας έντονα.
Ρίξτε το μείγμα των αβγών στο γάλα και ανακατέψτε εκτός φωτιάς. Σουρώστε το μείγμα και γεμίστε τη φόρμα.
Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με ψηλά τοιχώματα και γεμίστε το με καυτό νερό μέχρι το ένα τρίτο της φόρμας. Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με το σχήμα της φόρμας. Είναι έτοιμο όταν έχει πήξει.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο. Ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι στα τοιχώματα και αναποδογυρίζετε. Γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ.
enet.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
• 150 γρ. ζάχαρη • 40 ml νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
• 400 ml γάλα
• 320 ml κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
• 75 γραμμ. ζάχαρη
• 5 αβγά
• 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
• αμύγδαλα φιλέ ψημένα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.
Φτιάξτε την καραμέλα: Βάλτε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίξτε αμέσως τα τρία τέταρτα της καραμέλας στη φόρμα και προσθέστε στην κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει μία βράση.
Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε τα αβγά με ένα πιρούνι και ρίξτε στο μείγμα των αβγών ένα μέρος από το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας έντονα.
Ρίξτε το μείγμα των αβγών στο γάλα και ανακατέψτε εκτός φωτιάς. Σουρώστε το μείγμα και γεμίστε τη φόρμα.
Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με ψηλά τοιχώματα και γεμίστε το με καυτό νερό μέχρι το ένα τρίτο της φόρμας. Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με το σχήμα της φόρμας. Είναι έτοιμο όταν έχει πήξει.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο. Ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι στα τοιχώματα και αναποδογυρίζετε. Γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ.
enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου