Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Νέα θεραπεία για τις μυκητιάσεις των ποδιών


Νέα θεραπεία για τις μυκητιάσεις των ποδιών

Να αλλάζουμε κάλτσες τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και να αφήνουμε τα παπούτσια μας να... ξεκουράζονται τουλάχιστον για 24 ώρες συνιστούν οι ειδικοί, εάν δεν θέλουμε να πάθουμε μυκητίαση στα πόδια.

Τα συμπτώματα των μυκητιάσεων είναι ενοχλητικά και εκδηλώνονται με έντονη δυσοσμία, φαγούρα γύρω από τα δάκτυλα, ενώ το δέρμα στην περιοχή είναι ξηρό και ξεφλουδίζει.

Προσβάλλουν το 15% του πληθυσμού, πολλοί από τους οποίους ταλαιπωρούνται για μεγάλο διάστημα, αν και η θεραπεία που εφαρμόζεται έως σήμερα διαρκεί, εάν εφαρμοστεί σωστά, έως τέσσερις εβδομάδες.

Οι μισοί ωστόσο δεν τηρούν τη δοσολογία που τους προτείνει ο δερματολόγος, ενώ ένας στους τέσσερις σταματούν τη θεραπεία όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Μία νέα θεραπεία με την ουσία τερβιναφίνη δρα τριάντα λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ παραμένει στο δέρμα έως και 13 ημέρες δρώντας ενάντια στη μόλυνση και προστατεύοντας τα πόδια από πιθανή υποτροπή έως και 3 μήνες, είπε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής Ανδρέας Δ. Κατσάμπας, διευθυντής της Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις