Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης στο μπάνιο




► Έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης στο μπάνιο

Εάν σας το επιτρέπουν οι διαστάσεις του χώρου, επιλέξτε μια παλιά ξύλινη βιτρίνα για να αποθηκεύσετε όλα εκείνα που χρησιμοποιείτε καθημερινά στο μπάνιο. Για εκείνα που δεν θέλετε να φαίνονται, τα συρτάρια και το ντουλαπάκι στο κάτω μέρος του επίπλου είναι ότι πρέπει. Αυτή η ιδέα λύνει με επιτυχία το πρακτικό κομμάτι δίνοντας αρκετό χώρο αποθήκευσης και ταυτόχρονα προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μπάνιο, διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

TIP: φροντίστε το έπιπλο να έχει πόδια από κάτω για να μην ακουμπάει στο δάπεδο του μπάνιου αρχικά για να μην πιάσει υγρασία το ξύλο, αλλά και για να καθαρίζετε εύκολα.

Καινοτομίες: μια παλιά ξύλινη σκάλα μετατρέπετε σε πετσετοκρεμάστρα! Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε μεγάλα έξοδα όταν μπορούμε να δώσουμε μια νέα χρήση σε αντικείμενα που σκονίζονται στην αποθήκη μας. Έτσι με ένα απλό ρετουσάρισμα η παλιά σκάλα έρχεται να ανανεώσει το χώρο του μπάνιου και να χαρίσει μια νέα θέση στις πετσέτες μας. Το ωραίο με αυτή την πρόταση είναι ότι δεν χρειάζεται να τρυπήσουμε τον τοίχο, απλά ακουμπάμε την σκάλα με μια κλίση πάνω σε έναν τοίχο και είμαστε έτοιμοι!

Σε περίπτωση που το μπάνιο σας δεν έχει αρκετό χώρο για μεγάλα έπιπλα, μια μαζεμένη ξύλινη ραφιέρα είναι κατάλληλη για να τοποθετήσετε σε σειρά τις πετσέτες σας. Τα μικρά πετσετάκια μπορούν να διπλωθούν και να αποθηκευτούν μέσα σε ψάθινα καλαθάκια, όπως και τα σαπούνια ή άλλα χρηστικά μικροαντικείμενα. Σίγουρα η πρόταση αυτή θα σας εξυπηρετήσει και έχει τα 3+ : απλό, εύκολο, όμορφο.

Συμπληρώστε τον αποθηκευτικό χώρο του μπάνιου με μια μετακινούμενη χαμηλή ραφιέρα με ροδάκια. Αυτή η πρόταση είναι ιδανική για εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν μεγάλες αλλαγές, διαθέτουν σχετικά ευρύχωρο μπάνιο και χρειάζονται λίγο ακόμη χώρο για αποθήκευση. Εδώ βλέπουμε ένα σχέδιο ραφιέρας με μεταλλικό σκελετό και ράφια από τζάμι. Πάνω στη ραφιέρα τοποθετούμε βαζάκια αποθηκευτικά, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι, πετσέτες, κοινός τα πάντα! Μην ξεχνάμε όμως ότι το συγκεκριμένο έπιπλο έχει βοηθητική χρήση, επομένως μην το παραφορτώσουμε.

TIP1: προτιμάμε τα βοηθητικά έπιπλα στο χώρο του μπάνιου να είναι διακριτικά στο σχέδιο τους, δηλαδή να είναι μαζεμένα, κομψά χωρίς μεγάλους όγκους και να προσφέρουν ασφάλεια στη χρήση.

TIP2: εάν η μπανιέρα σας είναι ελεύθερη στο χώρο αυτή η ραφιέρα θα σας εξυπηρετήσει πολύ κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Ο χώρος είναι πολύτιμος, πόσο μάλλον όταν έχουμε ανάγκη από αποθήκευση! Το μπάνιο στα περισσότερα σπίτια είναι περιορισμένο σε μέγεθος, για το λόγο αυτό προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε έξυπνα όλα εκείνα τα σημεία που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους αποθήκευσης. Ένα τέτοιο σημείο είναι ο κενός χώρος κάτω από το νιπτήρα. Ράφια, καλάθια ή κουτιά αποθηκευτικά, χαμηλή ραφιέρα ή κάποιο άλλο έπιπλο χαμηλό είναι κάποιες ιδέες. Αν το ύφος του μπάνιου σας είναι country, ρομαντικό ή vintage ταιριάζει να κλείσετε τον αποθηκευτικό χώρο με κάποιο ύφασμα-κουρτίνα, όπως βλέπουμε και στην εικόνα.

TIP: μπορείτε βέβαια να προσαρμόσετε κάποιο έπιπλο μπάνιου που χωράει κάτω από το νιπτήρα σας με συρτάρια και ντουλαπάκι, θα βρείτε αμέτρητα σχέδια στα καταστήματα με είδη υγιεινής.

Οι εσοχές προσφέρουν εκμεταλλεύσιμο χώρο χωρίς να εμποδίζουν τη λειτουργία μας μέσα στο χώρο! Εδώ βλέπουμε μια πρόταση όπου η εσοχή πάνω από τη μπανιέρα μετατρέπεται σε ραφιέρα αποθήκευσης. Οργανώστε τα πράγματα σας μέσα σε ψάθινα καλάθια και κουτιά και τοποθετήστε πάνω στα ξύλινα ράφια. Μια λύση οικονομική, εύκολη, απλή και πολύ λειτουργική.

TIP: αν έχετε οικογένεια μπορείτε πάνω στα καλάθια να κρεμάσετε ταμπελίτσες, ώστε ο καθένας να έχει το προσωπικό του καλάθι.

Εκμεταλλευτείτε επιφάνειες του τοίχου στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε καλάθια ή να βιδώσετε πετσετοκρεμάστρες. Για παράδειγμα εδώ έχει δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος στον τοίχο πάνω από τη λεκάνη. Σε αυτή την περίπτωση που επεμβαίνουμε σε μια κάθετη επιφάνεια του χώρου είναι σημαντικό να συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο τις λύσεις μας για να υπάρχει ισορροπία και ομοιομορφία. Θέλουμε έξυπνες επεμβάσεις που να προσδίδουν οργάνωση, λειτουργικότητα, αλλά και αισθητική.

Υπάρχουν μπάνια που είναι ιδιαίτερα μικρά και ο χώρος ανάμεσα στο νιπτήρα, στη λεκάνη και στη ντουζιέρα είναι μηδαμινός. Σε αυτή την περίπτωση προτείνουμε, αν το επιτρέπει βέβαια η διάταξη του χώρου, να τοποθετήσετε μικρά ράφια σε κάποια γωνία του χώρου δημιουργώντας έτσι μια μικρή ραφιέρα για να αποθηκεύσετε τα χρηστικά είδη του μπάνιου. Μπορεί ο χώρος να είναι μικρός, όμως με έξυπνους τρόπους μπορεί να γίνει πολύ λειτουργικός.

Άμα ψάξουμε καλά θα βρούμε χώρο ακόμα κι εκεί που δεν το περιμέναμε! Αποθηκευτικό ράφι πάνω από την πόρτα του μπάνιου. Ανάλογα με το ύψος του χώρου υπολογίζουμε αν μας χωράει ένα ράφι ή παραπάνω ράφια. Επιλέγουμε το ράφι να έχει το ίδιο μήκος, χρώμα και υλικό με την πόρτα, ώστε να φαίνεται συνέχεια της πόρτας και όχι ένα άσχετο επιπρόσθετο στοιχείο. Πάνω στο ράφι τοποθετούμε αποθηκευτικά καλάθια, κουτάκια και βαζάκια. Συμβουλεύουμε να μην έχουν μεγάλο βάρος τα πράγματα που θα μπουν στο ράφι και κυρίως να είναι αντικείμενα που δεν έχουν συχνή καθημερινή χρήση, διότι δεν θα σας βολέψει το συγκεκριμένο σημείο.

Άλλη μια πρόταση που αφορά την πόρτα του μπάνιου! Τοποθετήστε μεταλλικές πετσετοκρεμάστρες για να μπορείτε να κρεμάτε τις πετσέτες σας πριν και μετά το μπάνιο. Μια θέση βολική, η οποία εξοικονομεί χώρο και βοηθά στην καλή οργάνωση του μπάνιου σας.

Δυο σε ένα! Ενσωματώστε μεταλλικούς γάντζους στην κάτω επιφάνεια ενός επιτοίχιου ξύλινου ραφιού για να κρεμάσετε τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε. Οι υπόλοιπες διπλώνονται και αποθηκεύονται στην πάνω επιφάνεια του ραφιού και περιμένουν την σειρά τους. Παρέα μπορεί να τους κάνει το σαμπουάν, το αφρόλουτρο, η κρέμα σώματος και οποιοδήποτε άλλο μικροαντικείμενο συναντάμε στο χώρο του μπάνιου.

Χρησιμοποιήστε μια παλιά σιδερένια θήκη για κρασιά ή κάποιο άλλο αντικείμενο που βολεύει για να αποθηκεύσετε τα πετσετάκια, τα σφουγγάρια και τα μπουκαλάκια του μπάνιου. Ακουμπήστε το πάνω σε μια επιφάνεια μέσα στο χώρο: μια πρόταση παιχνιδιάρικη και ταυτόχρονα βολική!

Μια ακόμη ιδέα έξυπνη για να αποκτήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο. Βιδώστε μια ξύλινη θήκη για μπαχαρικά στην εσωτερική επιφάνεια του ντουλαπιού στο έπιπλο του μπάνιου και τοποθετήστε βαζάκια με βαμβάκι, μπατονέτες, κρέμες και οτιδήποτε άλλο θέλετε. Σημαντικό είναι όταν κλείνει το ντουλάπι το εσωτερικό ράφι του επίπλου να βρίσκει στο κενό ανάμεσα στους δυο όγκους της ξύλινης θήκης. Επομένως δώστε προσοχή σε αυτή τη λεπτομέρεια καθώς το τοποθετείτε.

Ένα βάζο με ρολά υγείας! Ναι, συνήθως στα βάζα βλέπουμε λουλούδια, αλλά γιατί όχι και ρολά υγείας! Μια πρόταση διαφορετική για το χώρο του μπάνιου, δοκιμάστε το εάν σας αρέσει!

smallthings.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις