Ψωμί - νόστιμο και ζεστό από τα χέρια σας χωρίς πολύ κόπο.
Συνταγή: http://
Νόστιμο, ζεστό ψωμάκι από τα χέρια σας και χωρίς πολύ κόπο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το φτιάξετε με...
Υλικά
1 καρβελάκι
-
500 γρ. αλεύρι (ή ένα μείγμα από 2 αλεύρια)
-
15 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γ. σκόνη μαγιά
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. μέλι
-
ζεστό νερό (όχι βραστό)
-
1-2 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
Οδηγίες
59 Minutes
-
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.
-
Αν έχετε νωπή μαγιά, διαλύστε τη σε ζεστό αλλά όχι βραστό νερό και μετά προσθέστε τη στο αλεύρι. Αν έχετε μαγιά σκόνη, προσθέστε τη κατευθείαν στο αλεύρι.
-
Βάλτε μια ποσότητα ζεστού νερού στο αλεύρι, να γίνει η ζύμη υγρή αλλά όχι νερουλή. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται. Στην αρχή η ζύμη σας θα κολλάει, αλλά όσο ζυμώνετε τόσο θα αποκτάει ελαστικότητα. Θέλει τουλάχιστον 10' ζύμωμα.
-
Μόλις γίνει ελαστική αρκετά ρίξτε το λάδι και ζυμώστε ξανά. Μόλις τελειώσετε το ζύμωμα, αφήστε τη ζύμη σας σκεπασμένη για 45-60' να ανέβει, σε ζεστό μέρος.
-
Πλάστε το καρβελάκι και βάλτε το σε ταψάκι λαδωμένο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°. Αφήστε το καρβελάκι να ανέβει πάλι, περίπου 20' (θα πρέπει αν το πιέσετε με το δάχτυλό σας, η ζύμη να επανέλθει). Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για περίπου 50-60'. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, σηκώστε το από το ταψί με μια πετσέτα και χτυπήστε το με τα δάχτυλα από κάτω. Αν κάνει ένα κούφιο ήχο, είναι έτοιμο.
-
Τυλίξτε το με πετσέτα και αφήστε το σε μια σχάρα να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου