Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Καρβέλι Ηπειρώτικο


Καρβέλι Ηπειρώτικο

Υλικά
3 κιλά Αλεύρι Κίτρινο
2 κιλά Αλεύρι Δυνατό
400 γρ. Προζύμι
100 γρ. Αλάτι
2,8-3,0 λίτρα Νερό
150 γρ. Μαγιά
150 γρ. Σιμιγδάλι/καλαμποκι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα υλικά στο μίξερ και τα δουλεύουμε
στην πρώτη ταχύτητα για περίπου 5-7 λεπτά. Έπειτα
τα δουλεύουμε στη δεύτερη ταχύτητα για περίπου
2,5 με 3 λεπτά. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για
περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε
τεμάχια περίπου στα 3 κιλά το καθένα. Το ανοίγουμε
με τα χέρια και το πασπαλίζουμε με καλαμπόκι και
σιμιγδάλι. Στοφάρουμε για περίπου 35- 40 λεπτά.
Κόβουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σχήματα και
φουρνίζουμε στους 220°C για περίπου 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις