ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΛΙ&ΚΑΡΥΔΙ!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ&ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ORANGE PIE WITH SYRUP SERVED
WITH HONEY&WALNUT ICE CREAM!!! PLEASE JOIN MY BELOVED FRIENDS
ΥΛΙΚΑ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ)
250 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι βανιλέτα
1 φακελάκι baking powder
250 gr. φύλλο κρούστας κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι βανιλέτα
1 φακελάκι baking powder
250 gr. φύλλο κρούστας κομμένο σε μικρά κομματάκια
ΥΛΙΚΑ(ΣΙΡΟΠΙ)
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
τα 2 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλλα
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
τα 2 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Έπειτα χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε στο μείγμα. Τότε προσθέτετε το γιαούρτι,το baking powder,το ξύσμα,τη βανιλέτα και τέλος το φύλλο. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Έπειτα το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σιροπιάζετε το γλυκό μετά από 5 λεπτά σχεδόν αφού το βγάλετε από τον φούρνο Πρέπει να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Έπειτα χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε στο μείγμα. Τότε προσθέτετε το γιαούρτι,το baking powder,το ξύσμα,τη βανιλέτα και τέλος το φύλλο. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Έπειτα το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σιροπιάζετε το γλυκό μετά από 5 λεπτά σχεδόν αφού το βγάλετε από τον φούρνο Πρέπει να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι
ΥΛΙΚΑ(ΠΑΓΩΤΟ)
2 φακελάκια garni/morfat σαντιγύ βανίλια
200 γρ. μέλι ανθέων/θυμαρίσιο
400 γρ. κρύο γάλα
150 γρ. τριμμένο καρύδι
2 φακελάκια garni/morfat σαντιγύ βανίλια
200 γρ. μέλι ανθέων/θυμαρίσιο
400 γρ. κρύο γάλα
150 γρ. τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το garni με το γάλα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να "σταθεί". Προσθέτετε το μέλι και τέλος το καρύδι. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Χτυπάτε το garni με το γάλα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να "σταθεί". Προσθέτετε το μέλι και τέλος το καρύδι. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου