Τα Λικερ της "Σοφίας".
Συνταγη για λικερ Σταφυλι
1 κιλο μαυρα σταφύλια
1 λιτρο τσιπουρο
1 κιλο ζαχαρη
2-3 φύλα αρμπαροριζα
1 βανιλια
1/2 χυμο λεμονι
1-2 ξυλα κανελας
-σε μια κατσαρόλα βράζω όλα τα υλικά μαζι (εκτος απο το τσιπουρο)
για 10 λεπτα ανακατεύοντας συνεχεια, πολυ προσοχη γιατι μπορει να κολησει , πατάμε συνεχεια τα σταφυλια να βγάλουν οσο περισοτερο ζουμι εχουν.. κλεινουμε την φωτια και αφήνουμε να ησηχάσει ,
την άλλη μέρα ριχνουμε όλο το μιγμα + το ρακι σε μια γιάλα
ανακατευουμε καλά και το αφηνουμε στον ηλιο
πανω απο 30 ημέρες οσο περισσότερο τοσο καλυτερα..
δοκιμάστε το ειναι εξαιρετικό!!!
1 κιλο μαυρα σταφύλια
1 λιτρο τσιπουρο
1 κιλο ζαχαρη
2-3 φύλα αρμπαροριζα
1 βανιλια
1/2 χυμο λεμονι
1-2 ξυλα κανελας
-σε μια κατσαρόλα βράζω όλα τα υλικά μαζι (εκτος απο το τσιπουρο)
για 10 λεπτα ανακατεύοντας συνεχεια, πολυ προσοχη γιατι μπορει να κολησει , πατάμε συνεχεια τα σταφυλια να βγάλουν οσο περισοτερο ζουμι εχουν.. κλεινουμε την φωτια και αφήνουμε να ησηχάσει ,
την άλλη μέρα ριχνουμε όλο το μιγμα + το ρακι σε μια γιάλα
ανακατευουμε καλά και το αφηνουμε στον ηλιο
πανω απο 30 ημέρες οσο περισσότερο τοσο καλυτερα..
δοκιμάστε το ειναι εξαιρετικό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου