http://www.enimerwsi.gr/cronut-to-neo-epidorpio-pou-echi-gini-mania/
Cronut: Το νέο επιδόρπιο που έχει γίνει μανία
Μετά από δύο μήνες και παραπάνω από δέκα δοκιμές ο Ansel δημιούργησε μια ζύμη που μοιάζει με αυτή του κρουασάν, η οποία πρώτα στεγανοποιείται και μετά τηγανίζεται σε λάδι από σπόρο σταφυλιού σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αφού βγει από το λάδι περνάει από τρία διαφορετικά στάδια: 1) πασπαλίζεται με ζάχαρη 2) γεμίζεται με κρέμα και 3) αλείφεται με γλάσο. Η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι και τρεις ημέρες και κάθε μέρα παρασκευάζονται φρέσκα.
Υπάρχει μάλιστα τόσο μεγάλη ζήτηση που οι ουρές ξεκινάνε από τις 6 το πρωί και φανατικοί foodies αλλά και περίεργοι τουρίστες, περικυκλώνουν ολόκληρα τετράγωνα χωρίς να είναι καν σίγουροι ότι θα καταφέρουν να τα αγοράσουν, αφού φτιάχνονται μόνο 300 την ημέρα. Κάθε άτομο μπορεί να αγοράσει μόνο δύο ενώ οι προ-παραγγελίες –γιατί υπάρχει κι αυτό- μπορεί να χρειαστεί να γίνουν ακόμα κι ένα μήνα πριν.
Στους διάσημους fans του συμπεριλαμβάνονται και ηχηρά ονόματα της μόδας, ανάμεσά τους η Victoria Beckham -που κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του show της για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης δημοσίευσε μια φωτογραφία από ένα μισοάδειο κουτί με cronuts -τα οποία όταν τα είδε ο διάσημος pastry chef σχολίασε στο Twitter ότι δεν ήταν τα αυθεντικά- και η φίρμα Opening Ceremony που στα goodie bags για τους προσκεκλημένους είχε προσθέσει μέσα από ένα cronut παρασκευής Ansel, ενθουσιάζοντας τους fashionistas που αγαπούν οτιδήποτε μοναδικό. Μάλιστα με το νέο fashion accessory έχουν εντοπιστεί και οι Peter Som , Rebecca Minkoff και ο blogger Bryan Boy ενώ η Heidi Klum έπρεπε να περιμένει δύο εβδομάδες πριν τα παραλάβει στα χέρια της.
Kάθε μήνα υπάρχει μόνο μία γεύση cronut. Όλα ξεκίνησαν με το Rose Vanilla (βανίλια και τριαντάφυλλο), συνεχίστηκαν με το Blackberry Cronut (βατόμουρα) και το Coconut (καρύδα) ενώ τον Σεπτέμβριο είχε την τιμητική του το Fig Mascarpone (σύκο και τυρί mascarpone).
Μέχρι τώρα ο φούρνος του Dominique Ansel στη Νέα Υόρκη είναι το μόνο μέρος που πουλάει το αυθεντικό cronut και μάλιστα έχει κατοχυρώσει και την επωνυμία αφού έχουν ήδη ξεκινήσει οι απομιμήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου