Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Φουντουκόπιτα (χωρίς αλεύρι)

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
► Φουντουκόπιτα (χωρίς αλεύρι)
Φωτογραφία: ► Φουντουκόπιτα (χωρίς αλεύρι)

Την συνταγη μας εστειλε η Αθηνα Περ.
Δεν περιεχει καθολου αλευρι....

• 180γρ. κουβερτουρα χ.γλ.
• 60γρ ζάχαρη
• 3 απράδια αυγων
• 3 κρόκοι αυγων
• 100γρ. φουντουκι (το τρίβουμε στο μπλέντερ)
• 30γρ. φυστίκι Αιγίνης σε σκόνη

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη εως ότου αφρατέψουν. 

Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.

Κατεβάζουμε την κουβερτούρα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε στον καδο του μιξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατευουμε απαλά με το πρώτο μείγμα. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190o C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλογραμμη φόρμα τάρτας 32*10 εκ. και υψους 2,5εκ.,  πασπαλίζουμε με τη σκόνη από το φυστίκι Αιγίνης και ψήνουμε στους 190ο και στους 170οC για 15 λεπτά.

Πηγή: glouteni.blogspot.gr

Την συνταγη μας εστειλε η Αθηνα Περ.
Δεν περιεχει καθολου αλευρι....

• 180γρ. κουβερτουρα χ.γλ.
• 60γρ ζάχαρη
• 3 απράδια αυγων
• 3 κρόκοι αυγων
• 100γρ. φουντουκι (το τρίβουμε στο μπλέντερ)
• 30γρ. φυστίκι Αιγίνης σε σκόνη

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη εως ότου αφρατέψουν.

Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.

Κατεβάζουμε την κουβερτούρα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε στον καδο του μιξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατευουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190o C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλογραμμη φόρμα τάρτας 32*10 εκ. και υψους 2,5εκ., πασπαλίζουμε με τη σκόνη από το φυστίκι Αιγίνης και ψήνουμε στους 190ο και στους 170οC για 15 λεπτά.

Πηγή: glouteni.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις