Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κατάληψη Βαβυλώνας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Κατάληψη Βαβυλώνας 12/10/2014Το γεγονός της ημέρας Περσική Ιστορία istorikos Την 12η Οκτωβρίου 539 π. Χ., ο περσικός στρατός, υπό την ηγεσία του βασιλέως Κύρου Β΄, κατέλαβε την Βαβυλώνα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την οριστική...
istorikoiperipatoi.gr
Την 12η Οκτωβρίου 539 π. Χ., ο περσικός στρατός, υπό την ηγεσία του βασιλέως Κύρου Β΄, κατέλαβε την Βαβυλώνα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την οριστική κατάλυση του βαβυλωνιακού βασιλείου και την επικράτηση των Περσών στην περιοχή.
Η Βαβυλώνα, στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, ήταν η πρωτεύουσα του βαβυλωνιακού κράτους (Μεσοποταμία). Στην Βίβλο, αναφέρεται οτι ιδρύθηκε από τον δισέγγονο του Νώε, Νεμρώδ. Η αρχαιολογική έρευνα κατέδειξε οτι ιδρύθηκε το 1894 π. Χ., από τον βασιλέα Sumu-abum. Ιδιαιτέρα ακμή γνώρισε κατά την περίοδο διακυβερνήσεως του βασιλέως Hammurabi, διαδόχου του Sumu-abum. Κατά τις ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, αποκαλύφθηκαν σημαντικά κτήρια και κινητά ευρήματα, μεταξύ των οποίων ένα σχεδιάγραμμα της αρχαίας πόλεως, σε πήλινη πλάκα. Στην πόλη, τοποθετείται ο βιβλικός πύργος της Βαβέλ, ο οποίος αναγνωρίστηκε στα κατάλοιπα του ναού του θεού Bel Marduk.
Η αχαιμενιδική δυναστεία κυριάρχησε στην περιοχή έως τον 4ο αι. π. Χ. Μετά την μάχη της Ισσού (333 π. Χ.), ο Μέγας Αλέξανδρος κατέλαβε την Βαβυλώνα και εγκαταστάθηκε στο ανάκτορο του Ναβουχοδονόσορος Β΄. Στην Βαβυλώνα, πέθανε ο Μακεδόνας βασιλέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις