Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ένας από τους Κούρους...

Ένας από τους Κούρους που σκανδάλισε τους ιθύνοντες στην έκθεση του Κατάρ και σκεπάστηκε με τσαντόρ παρακαλώ ! Όταν η βαρβαρότητα σεμνύνεται ξεδιάντροπα μπροστά στον Πολιτισμό και ιεροσυλεί πάνω του, κάποιοι εδώ δεν αισχύνονται με την στάση τους και την ψήφο τους, να συναινούν στην κατασκευή Τζαμιών στο όνομα της δήθεν ανεξιθρησκείας !
Α Ι Δ Ω Σ

This ancient Greek statue, from 520 B.C., is one of two nudes that were covered up in a Greek exhibit that went on display in Qatar. The statues were sent back to Greece. Nimatallah / Art Resource, NY
Η αρχαία ελληνική αισθητική μάλλον κρίθηκε ιδιαίτερα προχωρημένη από το Μουσείο του Ντόχα στο Κατάρ, καθώς οι διευθυντές ζήτησαν την απομάκρυνση ανδρικών αγαλμάτων από τον χώρο της έκθεσης.
Συγκεκριμένα, ο Κούρος του Πτώου αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους ιθύνοντες, καθώς φοβήθηκαν μήπως το γυμνό σώμα του θα… σκανδαλίσει τις Καταρίνες. Το γυμνό αντρικό σώμα προφανώς αποτελεί ταμπού για τον κώδικα ηθικής του Κατάρ.
Τι αποφάσισαν οι διευθυντές του Μουσείου; Μα φυσικά να σκεπάσουν τα αγάλματα με μαύρο τσαντόρ και έπειτα να τα απομακρύνουν πίσω από το παραβάν.
http://www.koolnews.gr/texni/exallos-o-tzavaras-sto-katar-entisan-tous-kourous-giati-skandalizan-tous-episkeptes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις