Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Erwin Johann Eugen Rommel

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Στρατάρχης Rommel 14/10/2014Το πρόσωπο της ημέραςistorikos 
 
Ο Γερμανός στρατάρχης Erwin Johann Eugen Rommel, έχοντας γίνει γνωστός, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως “Η Αλεπού της Ερήμου”, οδηγήθηκε σε αυτοκτονία, την 14η Οκτωβρίου 1944. Αιτία του θανάτου του ήταν η υποψία του Γερμανού δικτάτορος…
istorikoiperipatoi.gr
Ο Γερμανός στρατάρχης Erwin Johann Eugen Rommel, έχοντας γίνει γνωστός, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως “Η Αλεπού της Ερήμου”, οδηγήθηκε σε αυτοκτονία, την 14η Οκτωβρίου 1944. Αιτία του θανάτου του ήταν η υποψία του Γερμανού δικτάτορος Αδόλφου Χίτλερ, για συνωμοσία του Rommel εναντίον του. 
Ο Erwin Rommel γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1891, στην πόλη Heidenheim an der Brenz,  του κρατιδίου Βάδης-Βουρτεμβέργης. Ήταν γιός του καθηγητού Γυμνασίου, Erwin Rommel και της Helene Rommel. Σπούδασε στην Στρατιωτική Σχολή της πόλεως Danzig, από όπου αποφοίτησε, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, το 1912. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατετάγηκε στο Alpen Korps και υπηρέτησε την πατρίδα του, με αυτοθυσία, στο πεδίο της μάχης. Στην μάχη του Caporetto, συνέλαβε μία σημαντική δύναμη των Ιταλών, με λιγότερες αριθμητικώς δυνάμεις. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπηρέτησε ως Υποστράτηγος και εφήρμοσε τον αστραπιαίο πόλεμο (Blitzkrieg), επιτυγχάνοντας σημαντικές νίκες. Από το 1941, μετετέθηκε στην Αφρική, ως διοικητής του περιφήμου Afrika Korps. Συχνά κατόρθωνε να αποπροσανατολίζει τις δυνάμεις των αντιπάλων, κερδίζοντας επαξίως τον τίτλο Desert Fox (Αλεπού της Ερήμου).
Στις 20 Ιουλίου 1944, πραγματοποιήθηκε μία απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ. Ο Rommel κατηγορήθηκε ως συμμέτοχος στην συνωμοσία και κλήθηκε να πιεί υδροκυάνιο, με την προϋπόθεση να αφεθεί ελεύθερη η οικογένεια του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις