Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
flowmagazine.gr
Παντζάρι: Ο τιτάνας της υγιεινής διατροφής
Συντάκτης: Σάννα Νάνου,
11/11/2014
Μια ιστορία υγείας
Τα παντζάρια για πολύ καιρό χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς, κυρίως για διαταραχές του ήπατος. Η χρωστική ουσία βητακυανίνη
που δίνει ένα πλούσιο, μωβ-βυσσινί χρώμα αποτελεί έναν ισχυρό
παράγοντα, καθώς πιστεύεται ότι καταστέλλει την ανάπτυξη κάποιων τύπων
καρκίνου.
Διατροφική αξία
Οι ρίζες τεύτλων είναι πλούσιες σε φολικό οξύ και μαγγάνιο. Τα πράσινα
φύλλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α (127% RDA), βιταμίνη C
(50% RDA), βιταμίνη Κ (500% RDA), καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο,
κάλιο, χαλκό και μαγνήσιο, θείο, διοξείδιο του πυριτίου και χολίνη.
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ασκώντας ευνοϊκή επίδραση
στη λειτουργία του εντέρου και βοηθώντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας
και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
Τα οφέλη της σούπερ τροφής
Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η
η συνέχεια εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου