Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μπακλαβάς νηστίσιμος

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Αλείφετε ένα ταψί με το καλαμποκέλαιο και στρώνετε 8 φύλλα κρούστας ελαφρως τσαλακωμένα που έχετε λαδώσει και ραντίσει με λίγο νερό . Συνεχίζετε βάζοντας εναλλάξ λαδωμένα φύλλα και καρύδια ώσπου να τελειώσουν τα υλικά της γέμισης.…
www.icookgreek.com|Από Klio Kabouri
 
Μπακλαβάς νηστίσιμος

Μπακλαβάς νηστίσιμος
4.1/5 κατάταξη (10 ψήφοι)

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 800 γρ. καρύδια κοπανισμένα στα οποία προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • Για το σιρόπι
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 500 γρ. γλυκόζη
  • 4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε ένα ταψί με το καλαμποκέλαιο και στρώνετε 8 φύλλα κρούστας ελαφρως τσαλακωμένα που έχετε λαδώσει και ραντίσει με λίγο νερό . Συνεχίζετε βάζοντας εναλλάξ λαδωμένα φύλλα και καρύδια ώσπου να τελειώσουν τα υλικά της γέμισης. Στο τέλος στρώνετε 4-5 φύλλα χωρίς καρύδια. 
  2. Χαράζετε την επιφάνεια με κοσφτερό μαχαίρι. Ψήνετε αρχικά το γλυκό στους 250° C και ύστερα στους 200º C για μία ώρα. Αν το γλυκό κοκκινίσει γρήγορα, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. 
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5'-6'. Όταν ο μπακλαβάς κρυώσεις περιχύνετε με το σιρόπι και το αφήνετε για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις