Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Moυσείο Ποταμιανού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη mykriti.gr.
Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Ζωνιανά - Moυσείο Ποταμιανού
 
Το Μουσείο δημιουργήθηκε από τον κ. Διονύση Ποταμιανό στα Ζωνιανά και περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν,…
checkincreta.com
 
Το Μουσείο δημιουργήθηκε από τον κ. Διονύση Ποταμιανό στα Ζωνιανά και περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν, μπροστά στα μάτια του θεατή, σκηνές από την ιστορία της Κρήτης.
Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για το μουσείο χώρο 1000 τετραγωνικών μέτρων και με διακόσμηση ανάλογη της θεματολογίας, προβάλλονται σκηνές όπως του Ελ. Βενιζέλου, του Κορνάρου, του Αρκαδίου, του Θεοτοκόπουλου, του Καζαντζάκη του Νικηφόρου Φωκά και πολλές άλλες μορφές, που αξίζει να διατηρηθούν στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλούν οι αναπαραστάσεις από την εποχή της Βενετοκρατίας, τα βασανιστήρια, το κρυφό σχολειό, η εκτέλεση του Δασκαλογιάννη καθώς επίσης και εικόνες από τις φυλακές και τα μπουντρούμια της εποχής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο η κάθε προσωπικότητα έχει πάρει την θέση της, ενώ η ακρίβεια, η γλαφυρότητα, η απλότητα και η σαφήνεια με την οποία αναπαρίστανται αφήνει περιθώρια επίσκεψης για μικρούς και μεγάλους.
Διεύθυνση: Ζωνιανά Μυλοποτάμου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28340 61087
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή  10.00 - 19.30
Είσοδος: 3,50 ευρώ, 2,50 ευρώ εκπτωτικό εισιτήριο για σχολεία, ΚΑΠΗ και ομάδες άνω των οκτώ ατόμων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις