Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη mykriti.gr.

Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι

Η Χρυσή είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης, απέχει περίπου 8 ναυτικά μίλια νότια από την Ιεράπετρα και έχει μήκος…
checkincreta.com

http://www.checkincreta.com/gr/beaches/xrusi-i-gaidouronisi-93

Η Χρυσή είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης, απέχει περίπου 8 ναυτικά μίλια νότια από την Ιεράπετρα και έχει μήκος που φτάνει τα 5 χιλιόμετρα και μέσο πλάτος περίπου 1 χιλιόμετρο.
Το πιο ψηλό σημείο του νησιού ονομάζεται Κεφάλα και βρίσκεται σε ύψος 31 μέτρων. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο με παραλίες από ξανθή και λευκή άμμο, που χρωματίζονται ροζ σε πολλά σημεία από τα θραύσματα κοχυλιών και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. Στη Χρυσή υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κεδρόδασος έκτασης 350 στρεμμάτων με μεγάλους, εντυπωσιακούς, αιωνόβιους κέδρους, ενώ έχουν βρεθεί 49 είδη απολιθωμάτων πάνω στα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού. Στις βόρειες ακτές, δηλαδή στις παραλίες Μπελεγρίνα, Χατζηβόλακα και Καταπρόσωπο, υπάρχει τεράστιος αριθμός μικρών κοχυλιών και αυτές οι παραλίες είναι λίγο οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στη θέση Βουγιού Μάτι, υπάρχει το λιμανάκι για τα καραβάκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες, μια ταβέρνα καθώς και μια πολύ ωραία παραλία. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται καθημερινά με μικρά πλοία από την Ιεράπετρα και το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Καλό θα είναι ο επισκέπτης να γνωρίζει ότι στο Γαϊδουρονήσι απαγορεύεται -τυπικά- η κατασκήνωση, η αλλαγή των σημάνσεων των μονοπατιών αλλά και η συλλογή κοχυλιών και άμμου. Το μέρος είναι ιδανικό για χαλάρωση και ηρεμία και δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί.



Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις