Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Επικουρος καθηγητης ιστοριας...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Χαρης Σκοπελιτης.
Αναβει φωτιες .......

http://eleftheri-patrida.blogspot.gr/2018/02/blog-post_6.html

Ο Επικουρος καθηγητης ιστοριας Νικολαος Βασιλειαδης γραφει....


Είχα την ευτυχή συγκυρία να είμαι αυτόπτης και αυτήκοος συμμέτοχος των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες λαού (βιώσαμε και τον απόλυτο ευτελισμό της ΕΛΑΣ, που κατά την πρακτική αποτύπωση της ρήσης ''και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, χωρίς να τη ρωτήσει κανείς, είδε υποπολλαπλάσιο κόσμο, αφήνοντας ένα φύλλο συκής για την ώρα εκτίμησης) διαδήλωσε με απόλυτα ειρηνικό τρόπο (πλην ισχνότατων μειοψηφιών, που και ο κόσμος τις απομόνωσε). Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης, οικογένειες, νέα παιδιά, ηλικιωμένοι (ακριβώς μπροστά μου στην Αθήνα μία γιαγιούλα, συνομήλικη του Μϊκη, κουνούσε μία μικρή ελληνική σημαία) προσήλθαν χωρίς καθοδήγηση και χειραγώγηση, με το σύνολο του συστήματος απέναντι (γι' αυτό και ενέχουν οι εκδηλώσεις αυτές μία υπεραξία σε σχέση με τα συλλαλητήρια του 1992), για να βροντοφωνάξουν το αυτονόητο. Μία κοινωνία φαινομενικά καθεύδουσα τον νήδυμο, αποδομημένη, εξαθλιωμένη, βγήκε στους δρόμους για να δηλώσει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι δεν ξεπουλά την ταυτότητα και την ψυχή της. Παρά λοιπόν την προσπάθεια υποτίμησης αυτών των εκδηλώσεων, η στοχοθεσία υπήρξε,κατά ένα μέρος (της παλλαϊκής εξέγερσης και αφύπνισης) επιτυχής. Το σύστημα όμως δε φαίνεται να έλαβε το μήνυμα. Μία κυβέρνηση που αναδείχθηκε από τα ''κινήματα των αγανακτισμένων'', που έλαβε τα πιο σκληρά, επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς να ''ανοίξει μύτη'', ολισθαίνει σε ένα έρποντα φασίζοντα λαϊκισμό, με τα τάγματα εφόδου της σε ενέργεια. Ένας κυβερνητικός εταίρος, που συγκυβερνά ''στα τέσσερα'', πρωτοστατώντας, ταυτόχρονα,σε ανέξοδους ηρωικούς πατριωτικούς βερμπαλισμούς (υπεράνω όλων η ''καρέκλα''). 
Μία αξιωματική αντιπολίτευση με έναν αρχηγό, που αφού κατέκτησε της πίστες του σκι στα Τρίκαλα Κορινθίας, ύψωσε το λάβαρο του υπερπατριωτισμού, σε μία επίδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού (το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η θέση της ΝΔ στο θέμα του ονόματος; η ανιστόρητη και έωλη άποψη περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό - οι αγεωγράφητοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα 3/4 των Σκοπίων ουδέποτε ανήκε γεωγραφικά στη Μακεδονία); Γιατί δεν άκουσα κάποια μετακίνηση στη μόνη εθνική θέση. Και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις να αρμενίζουν αλλού. Και έτσι, ενώ πάνω από 50% των Σλάβων και τα 4/5 των Αλβανών δέχεται αλλαγή ονόματος, η ελληνική πολιτική ελίτ θέλει, σε πείσμα και απέναντι στη λαϊκή βούληση, να εκχωρήσει το όνομα! Το σκηνικό συμπληρώνεται από αυτόκλητους πομφόλυγες (φούσκες) σωτήρες, να ξιφουλκούν και αυτοί από τη Λέσχη Αθηνών, όπου συχνάζουν. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η Ελλάδα του εθνομηδενισμού και της χειρότερης (αριστερόστροφης) μορφής φασισμού, του ανιδανισμού και των μηδενικών (αναμφίρρηστα, το χαμηλότερο πολιτικό προσωπικό στην ελληνική ιστορία), του απόλυτου νεποτισμού (οικογενειοκρατίας) και κομματικού σωλήνα, θυμίζει το ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ, τη μνημειώδη εκείνη παράσταση του 1974. 
Τα συλλαλητήρια έδειξαν το δρόμο. Ήρθε η ώρα της Νέας; Μεταπολίτευσης. Η ώρα του Νέου Πατριωτισμού. Διαφορετικά, εάν η κοινωνία συνεχίζει να βαυκαλίζεται στη λογική της αρνητικής ψήφου και στην εκτίμηση ότι θα μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν, η Ελλάδα τελειώνει. ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις