Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1316441945119251
Köfteli İslim Kebabı
1 kg patlıcan
3 adet çarliston biber
Dilimlenmiş domates
Köfte için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
(Ayrıca 1 yumurta ve 2-3 yemek kaşığı galete unu da ekleyebilirsiniz. 2 şekilde de yapıyorum)
Salçalı sos için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2-3 bardak et suyu (yoksa su)
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanları ince dilimler halinde uzunlamasına keselim. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletelim. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartalım. Havlu kağıt koyduğumuz bir tabağa alarak fazla yağını alalım.
Köfte harcı için malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip çok pişirmeden kenara alalım.
Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirelim ve patlıcanları üzerine kapatalım. Birer dilim yeşil biber ve küçük domatesi kürdanla yerleştirelim.Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra fırın kabına dizelim. Üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim afiyet olsun 😊😊
1 kg patlıcan
3 adet çarliston biber
Dilimlenmiş domates
Köfte için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
(Ayrıca 1 yumurta ve 2-3 yemek kaşığı galete unu da ekleyebilirsiniz. 2 şekilde de yapıyorum)
Salçalı sos için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2-3 bardak et suyu (yoksa su)
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanları ince dilimler halinde uzunlamasına keselim. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletelim. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartalım. Havlu kağıt koyduğumuz bir tabağa alarak fazla yağını alalım.
Köfte harcı için malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip çok pişirmeden kenara alalım.
Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirelim ve patlıcanları üzerine kapatalım. Birer dilim yeşil biber ve küçük domatesi kürdanla yerleştirelim.Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra fırın kabına dizelim. Üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim afiyet olsun 😊😊
Κεφτές islim κεμπάπ
1 kg μελιτζάνα
3 τεμ του τσάρλεστον πιπέρι
Κομμένες ντομάτες
Για κεφτέδες;
500 γρ κιμά
1 τεμ κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κόκκινη σκόνη πιπεριού
(μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 αυγά και 2-3 κουταλιές της σούπας galette αλεύρι. Το κάνω με 2 τρόπους επίσης)
Για τη σάλτσα στη σάλτσα ·
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
2-3 φλιτζάνι ζωμό (ή νερό)
Να φράι ·
Λάδι
Κατασκευή: ας κόψουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες. Ας κάνουμε τις φέτες να περιμένουν για 15 λεπτά σε αλμυρό νερό. Τότε ας το στεγνό και να το φράι στο θυμωμένο λάδι πάρα πολύ. Ας πάρουμε πολύ λάδι με το να το πάρουμε σε πιάτο που βάζουμε στην πετσέτα
Θα ανακατέψω τα συστατικά για το ρολό. Ας σκίσουμε το μέγεθος ενός αυγού και να το roll. Ας βάλουμε ένα χρόνο σε ένα ζεστό τηγάνι και να το βάλουμε στην άκρη.
Αφού είναι οι κεφτέδες, θα βάλουμε δύο φέτες μελιτζάνα στον πάγκο και θα βάλουμε μια μπάλα με κεφτέδες στη μέση και θα την βάλουμε στη μελιτζάνα. Ας πάρουμε ένα κομμάτι πράσινο πιπέρι και λίγη ντομάτα στην οδοντογλυφίδα. Αφού προετοιμασία όλες τις μελιτζάνες έτσι, δεν θα είναι στο μπολ του φούρνου. Ε η σάλτσα που βάζουμε πάνω του. 200 βαθμούς προ-Θερμαινόμενο φούρνο μπορούμε να μαγειρέψουμε για 20-25 λεπτά καλοτάξιδο 😊
1 kg μελιτζάνα
3 τεμ του τσάρλεστον πιπέρι
Κομμένες ντομάτες
Για κεφτέδες;
500 γρ κιμά
1 τεμ κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κόκκινη σκόνη πιπεριού
(μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 αυγά και 2-3 κουταλιές της σούπας galette αλεύρι. Το κάνω με 2 τρόπους επίσης)
Για τη σάλτσα στη σάλτσα ·
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
2-3 φλιτζάνι ζωμό (ή νερό)
Να φράι ·
Λάδι
Κατασκευή: ας κόψουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες. Ας κάνουμε τις φέτες να περιμένουν για 15 λεπτά σε αλμυρό νερό. Τότε ας το στεγνό και να το φράι στο θυμωμένο λάδι πάρα πολύ. Ας πάρουμε πολύ λάδι με το να το πάρουμε σε πιάτο που βάζουμε στην πετσέτα
Θα ανακατέψω τα συστατικά για το ρολό. Ας σκίσουμε το μέγεθος ενός αυγού και να το roll. Ας βάλουμε ένα χρόνο σε ένα ζεστό τηγάνι και να το βάλουμε στην άκρη.
Αφού είναι οι κεφτέδες, θα βάλουμε δύο φέτες μελιτζάνα στον πάγκο και θα βάλουμε μια μπάλα με κεφτέδες στη μέση και θα την βάλουμε στη μελιτζάνα. Ας πάρουμε ένα κομμάτι πράσινο πιπέρι και λίγη ντομάτα στην οδοντογλυφίδα. Αφού προετοιμασία όλες τις μελιτζάνες έτσι, δεν θα είναι στο μπολ του φούρνου. Ε η σάλτσα που βάζουμε πάνω του. 200 βαθμούς προ-Θερμαινόμενο φούρνο μπορούμε να μαγειρέψουμε για 20-25 λεπτά καλοτάξιδο 😊
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου