Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Προφιτερόλ


Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
PROFİTEROL TARİFİ
MALZEMELER
300 ml su
100 gr tereyağ ( margarinde olur)
200 gr Un
5 adet yumurta (küçük ise 6 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
İÇ KREMASI
4 Su bardağı süt
1 Su bardağından az şeker
1 Su bardağı un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 paket vanilya
1 paket Krem şanti
ÇİKOLATA SOSU
60 gr Bitter çikolata yada bitter kuvertur
300 ml süt
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
İÇ KREMANIN HAZIRLANIŞI
1.Vanilya ve krem şanti hariç hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
2. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
3.Soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi içine dökün ve mikserle çırpın.
ÇİKOLATA SOSU YAPILIŞI
1. Çikolata hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım kaynayınca 5 dakika kaynasın kapatalım.
2. Çikolataları içine atalım ve karıştıralım ılık oluncaya kadar ara ara karıştıralım.
PROFİTEROL YAPILIŞI
1.Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
2.Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
3.Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 20 dk. ılınması için bekleyin ara ara karıştırın.
4.Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
5.Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 40 dakika iyice soğutun.
6.Tepsinizi hafifçe yağlayın.
7. Krema sıkma torbasına koyun ve ufak yuvarlaklar halinde sıkın.
8.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına 25 dakika daha sonra 160 derece fırına 15 dakika verin ve kapatın 15 dakikada fırında kalsın. Bu aşamada asla fırının kapağını açmayın açtığınız an hüsran olursunuz.
9. Soğuyunca hazırladığımız kremayı aralarını hafif kesip tatlı kaşığı ile doldurun.
10. Hazırladığımız çikolata sosunu ılık iken üzerine gezdirin.
Not: Hazır çikolata sosu kullanmak isterseniz 1 paket hazır sosu 2,5 bardak süt ile pişirin benim gibi bol soslu seviyor iseniz 2 paket çikolata sosu yapın.
Püf Noktaları
* Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada asla fırının kapağını açmayın.
* Yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesi gerekir.
* Birde fırınınız pişirme ısısı önemli 200 derece fırında 20 25 dakika arası üstü pembeleşince 160 derece düşürüp 15 le 20 dakika arası olacak kızarınca kapatın hiç açmayın 15 dakika bekleyin .
*Mümkünse akşamdan yapın ertesi gün kremayı koyun aynı gün yapacak iseniz yaklaşık bir saat fırın aşamasından sonra çıkınca poşete koyun hafif yumuşar daha güzel olur...
Afiyet olsun..

Προφιτερόλ συνταγή

Συστατικά

300 ml νερό
100 γρ βούτυρο (η μαργαρίνη πεθαίνει)
200 γρ αλεύρι
5 αυγά (μικρή εργασία 6 ΤΕΜ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Εσωτερική κρέμα

4 νερό γάλα γάλα
Λιγότερο από 1 ποτήρι νερό
1 νερό νερό
1 κουταλιές της σούπας άμυλο
1 πακέτα βανίλια
1 πακέτα σαντιγί

Σάλτσα σοκολάτας

60 γρ μαύρη σοκολάτα ή σκούρο kuvertur
300 ml γάλα
1 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κουταλιού

Η προετοιμασία της εσωτερικής κρέμας

Μείγμα όλα τα συστατικά εκτός από 1. βανίλια και σαντιγί και μάγειρας στη μέση φωτιά συνεχώς με την ανάμειξη.
2. Όταν αρχίσεις να βράζεις, κλείσε το χρυσό και πρόσθεσε τη βανίλια. Συνεχώς ανάμειξη ή τζάμι με ένα μίξερ.
- Τι;

Η σάλτσα σοκολάτας φτιάχτηκε

Ας βάλουμε τα άλλα συστατικά εκτός από 1. σοκολάτα και ας το αφήσουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά όταν καταλαγιάσει.

2. Ας το πετάξουμε στα σοκολατάκια και να το ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.

Κατασκευή προφιτερόλ

1. Βάλε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράσε το.

2. Όταν το νερό βράζει, προσθέστε τη μαργαρίνη και λιώσιμο.

3. Όταν λιώσει η μαργαρίνη, προσθέστε αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε γρήγορα το κυματίζουν σύρμα. Όταν το μείγμα μιας ζουμερό ζύμης βράζει (όταν το μάτι είναι στο μάτι) κλείστε το χρυσό και 20 λεπτά πάνω από τον πάγκο. Περίμενε να είναι ilinmasi, μείγμα το με ένα διάλειμμα.

4. μείγμα ilininca αυγά ένα-Ένα. Όταν έχετε προσθέσει κάθε αυγό, θα μπορείτε να πάρετε ένα καλό φτερούγισμα με το χέρι να επαναλάβει τη διαδικασία προσθέτοντας το άλλο αυγό όταν το αυγό αναμειγνύεται πλήρως με το μείγμα.

5. Μπορείτε να πάρετε ένα ψυγειάκι 40 λεπτών σηκώνοντας το μείγμα 5. στο ψυγείο.

6. Απαλά λάδωνε τους δίσκους σας.

7. Βάλ ' το στην τσάντα με το γλάσο και πίεσέ το σε μικρά ρολά.

8. Προ-Θερμαινόμενο 200 μοίρες στον φούρνο 25 λεπτά αργότερα, δώστε 160 βαθμούς στον φούρνο 15 λεπτά και κλείστε το στο φούρνο σε 15 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο δεν θα ανοίξεις ποτέ το καπάκι του φούρνου, και τη στιγμή που θα το ανοίξεις

9. και γεμίστε την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει για το 9. ο κρύο, και γεμίστε το με ένα

10. Ας πάρουμε τη σάλτσα σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει πάνω της όσο είναι ζεστή.

Σημείωση: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σάλτσα σοκολάτας, μπορείτε να μαγειρεύετε 1 πακέτα έτοιμη σάλτσα με 2,5 φλιτζάνια γάλα, αν αγαπάτε με μπόλικη σάλτσα σαν εμένα,

Σημεία σφολιάτες

* ποτέ μην ανοίγεις το καπάκι του φούρνου σε κανένα στάδιο αφού βάλεις το προφιτερόλ στο φούρνο.

* τα αυγά πρέπει να προστίθενται σε ένα ένα, και κάθε πρόσθετο αυγό θα πρέπει να τροφοδοτείται πολύ καλά από το μείγμα.

* μία από την θερμοκρασία μαγειρέματος του φούρνου είναι σημαντική 200 βαθμούς στο φούρνο 20 με 25 λεπτά μέχρι την κορυφή του --------

* Αν είναι δυνατόν, κάνε ένα μεθύσι την επόμενη μέρα αν πρόκειται να κάνεις την κρέμα την ίδια μέρα, θα είναι πιο όμορφη όταν βγεις από το φούρνο

Να το χαίρεστε..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις