ΣΥΝΤΑΓΗ
ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΑΣΕ Η ΟΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ MARRON GLACE .
ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ..
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
1 ½ κιλό καστανή ζάχαρη
1 ½ λίτρο νερό εμφιαλωμένο
1 βανίλια φυσική ή 2 βανιλίνες
Σε μια κατσαρόλα νερό σιγοβράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε μικρό σουρωτήρι να φύγουν εντελώς το νερό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και την βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και την βανίλια και αφήνουμε το σιρόπι να «δέσει» βράζοντας για 3 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια «εμβαπτίζουμε» τα κάστανα στο σιρόπι, μαζί με το σουρωτήρι, για να μείνουν τραγανά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μαζί με τα κάστανα από τη φωτιά και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα κάστανα και ξαναβράζουμε το σιρόπι για 3-4 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το σουρωτήρι με τα κάστανα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για 2 ημέρες ακόμη.
Την 5η ημέρα βάζουμε την κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κάστανα για 30 λεπτά στο ψυγείο και αμέσως μετά με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κάστανα από την κατσαρόλα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 190ο C και τον σβήνουμε. Τότε βάζουμε το ταψί με τα κάστανα και τα αφήνουμε για 40 λεπτά.
Αν θέλουμε τα ραντίζουμε και με κάποιο λικέρ, αυτό του πορτοκαλιού ή με ούζο που τους πάει τρέλα.
Αν θέλουμε να διατηρηθούν μέχρι 3 μήνες τα τυλίγουμε σε χαρτάκια προστατευτικά διαφορετικά στις γιορτές τα έχουμε σερβιρισμένα σε ωραία πιατέλα.
Το σιρόπι που περισσεύει από τα κάστανα πάει απίθανα στο γιαούρτι μας δίνει μια πινελιά χειμωνιάτικη ...
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ..
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
1 ½ κιλό καστανή ζάχαρη
1 ½ λίτρο νερό εμφιαλωμένο
1 βανίλια φυσική ή 2 βανιλίνες
Σε μια κατσαρόλα νερό σιγοβράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε μικρό σουρωτήρι να φύγουν εντελώς το νερό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και την βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και την βανίλια και αφήνουμε το σιρόπι να «δέσει» βράζοντας για 3 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια «εμβαπτίζουμε» τα κάστανα στο σιρόπι, μαζί με το σουρωτήρι, για να μείνουν τραγανά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μαζί με τα κάστανα από τη φωτιά και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα κάστανα και ξαναβράζουμε το σιρόπι για 3-4 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το σουρωτήρι με τα κάστανα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για 2 ημέρες ακόμη.
Την 5η ημέρα βάζουμε την κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κάστανα για 30 λεπτά στο ψυγείο και αμέσως μετά με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κάστανα από την κατσαρόλα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 190ο C και τον σβήνουμε. Τότε βάζουμε το ταψί με τα κάστανα και τα αφήνουμε για 40 λεπτά.
Αν θέλουμε τα ραντίζουμε και με κάποιο λικέρ, αυτό του πορτοκαλιού ή με ούζο που τους πάει τρέλα.
Αν θέλουμε να διατηρηθούν μέχρι 3 μήνες τα τυλίγουμε σε χαρτάκια προστατευτικά διαφορετικά στις γιορτές τα έχουμε σερβιρισμένα σε ωραία πιατέλα.
Το σιρόπι που περισσεύει από τα κάστανα πάει απίθανα στο γιαούρτι μας δίνει μια πινελιά χειμωνιάτικη ...
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου