Αλέξης Φωτόπουλος
Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας;
Αγαπάμε τον εαυτό μας, όταν έχουμε απενεργοποιήσει τα αρνητικά μας συναισθήματα, όταν έχουμε συγχωρήσει τους πάντες και τα πάντα.
Η αγάπη είναι μέσα στην καρδιά μας και ξυπνά μέσα μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια των γονιών μας. Εκεί βλέπουμε τον καθρέφτη του εαυτού μας και τον αγαπάμε. Δυστυχώς, οι περισσότεροι γονείς δίνουν αγάπη με όρους, θεωρούν τα παιδιά τους κτήμα τους. Όλοι όσοι αρρωσταίνετε, όσοι παθαίνετε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανασφάλειας, δεν έχετε πάρει αγάπη χωρίς όρους και δεν έχει ξυπνήσει μέσα σας το δυναμικό της άπειρης αγάπης, με το οποίο μας έχει προικίσει ο Δημιουργός.
Όταν μικροί δε λάβουμε αγάπη χωρίς όρους, συμβαίνει αυτό που παθαίνουν οι μπαταρίες, όταν δεν τις φορτίσουμε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την πρώτη φορά. Έτσι, κάθε φορά που τις επαναφορτίζουμε, θα φορτίζονται ως εκεί που τις φορτίσαμε την πρώτη φορά∙ ελλιπώς. Η έλλειψη αυτή της αγάπης σάς γεμίζει ανασφάλεια, θλίψη, φόβο, θυμό σκοτάδι, όλα τα αρνητικά συναισθήματα.
Τρεις κορυφαίοι καθηγητές ψυχιατρικής στο UCLA της Αμερικής, οι Thomas Lewis, Fari Amini, and Richard Lannon, στο βιβλίο τους «A General Theory of Love» παραδέχτηκαν ότι όλα τα προβλήματα που έχει ο άνθρωπος οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Η λύση βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων, ενώ η ιατρική σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από μερικές λεπτομέρειες στη συναισθηματική ζωή των ασθενών τους. Κατέληξαν ότι η αγάπη μάς δημιουργεί, είναι υπεύθυνη για το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να γίνουμε.
Σύμφωνα με τον Dr Arthur Janov η αγάπη που θα λάβει το παιδί από τη στιγμή της σύλληψής του έως τριών ετών, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, των ικανοτήτων του στη συγκέντρωση, την ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος, αλλά και την πρόσβαση στα συναισθήματά του σ’ όλη του τη ζωή.

Βέβαια η υγεία μας, η ευτυχία μας, η συμπεριφορά μας, καθορίζονται από τη συμπεριφορά κι από τη σχέση που είχαν οι γονείς μας, από τη στιγμή της σύλληψής μας. Μητέρες που είχαν ψυχολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης, γέννησαν παιδιά με ψυχολογικά αλλά και σωματικά προβλήματα. Όταν η μητέρα εγκαταλειφθεί από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κυοφορεί αισθανόμενη ότι απειλείται, η απειλή αυτή μεταδίδεται στο έμβρυο και καθορίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και του νευρικού του συστήματος, όπως μας λέει ο Dr Arthur Janov. Η απειλή αυτή παραπλανά το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει αργότερα στο παιδί αυτοάνοσο νόσημα.
Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι γονείς έχουν συνεχείς και έντονες διαμάχες μπροστά στα μάτια των παιδιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας, κατάθλιψη, δυνατούς εθισμούς και, γενικά, ψυχολογικά προβλήματα, μου αναφέρουν ότι οι γονείς τους είχαν έντονες διαμάχες, όταν ήταν παιδιά.
Οι διαμάχες, η έλλειψη αγάπης, η απουσία ενός ή και των δύο γονέων, δημιουργούν φόβο απόρριψης, δημιουργούν την αίσθηση ότι το άτομο απειλείται. Όταν το άτομο φοβάται την απόρριψη, θυμώνει με οποιονδήποτε αισθάνεται ότι το απειλεί. Η αίσθηση αυτή της απειλής και, κυρίως, του θυμού παραπλανά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το στρέφει κατά του ίδιου τού εαυτού του, δημιουργώντας φλεγμονές, με αποτέλεσμα να έχουμε όλες τις αυτοάνοσες νόσους, όπως ψωρίαση, αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, Alzheimer, κολίτιδες, νόσος του Crown… Ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα ως προς το τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι όχι, (self / non self), δηλαδή στο που θα επιτεθεί, καθορίζεται από το ενεργειακό κέντρο του καρδιακού πλέγματος, ανάλογα με τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Τα αρνητικά συναισθήματα φόβου ή θυμού, που μας διακατέχουν, μπλοκάρουν το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς. Εκεί βρίσκεται ο θύμος αδένας που εκκρίνει τα Τ λεμφοκύτταρα τα οποία κατευθύνουν που θα επιτεθεί το ανοσοποιητικό. Όταν λοιπόν από τα αρνητικά συναισθήματα έχει κλείσει το κέντρο της καρδιάς μας, τα Τ λεμφοκύτταρα οδηγούν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα όργανά μας και κατά συνέπεια πάσχουμε από αυτοάνοσα νοσήματα.
Όταν έχετε αγάπη μέσα σας, άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας.
Η αγάπη μάς φέρνει τα πάντα. Πώς, όμως, ανοίγουμε την καρδιά μας, για να αγαπάμε;
Όταν προσφέρουμε την αγάπη μας στον κόσμο, τα πάντα αλλάζουν. Το πρόβλημα είναι ότι με τα αρνητικά συναισθήματα που μας κυριαρχούν έχουμε χάσει τη δυνατότητα να αγαπάμε και να μας αγαπάνε. Το στοίχημα, πλέον, για μένα είναι να βοηθήσω τον κόσμο να βρει τη δυνατότητα αυτή, να ανοίξει την καρδιά του, να μπορεί να δίνει και να δέχεται αγάπη και τότε όλοι θα «πετάξουμε» από χαρά και υγεία.
Πού βρίσκεται η αγάπη;
Ο βαθύτερος εαυτός μας εδρεύει στην καρδιά μας. Εκεί είναι η Πηγή της αγάπης μας, η Πηγή της δύναμής μας. Επικεντρωθείτε στην καρδιά σας και όχι στον νου σας. Ο νους δεν έχει δύναμη να μας φέρει πίσω στην Πηγή. Μπορεί να μας καταστρέψει όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Καταλήγουμε ότι όλα είναι μαύρα, απομακρυνόμαστε από την Πηγή μας. Στην καρδιά μας βρίσκεται η δύναμη. Επικεντρωνόμαστε στην καρδιά μας όταν δε σκεπτόμαστε τον εαυτό μας αλλά τους άλλους, όταν προσφέρουμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια του άλλου.
Η αγάπη είναι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει. Η ενέργεια που παίρνουμε από την αγάπη για τον εαυτό μας, μάς δίνει τεράστια δύναμη. Τα πάντα ξεκινάνε από την αγάπη που δείχνουμε στον εαυτό μας. Η πράξη της αγάπης είναι μια διαδικασία που υπάρχει και πάντα ξεκινάει από την αγάπη που υπάρχει μέσα μας. Από εκεί ξεκινάνε κι εκεί τελειώνουν τα πάντα. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν. Χρειαζόμαστε αφύπνιση.
Έτσι, λοιπόν, η καρδιά, η ψυχή του ανθρώπου είναι η πηγή της αγάπης του. Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι εγωισμός. Είναι το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για ό,τι κι όποιον υπάρχει γύρω μας. Η ενέργεια της αγάπης, όπως και η ενέργεια του φόβου, μας επιστρέφεται πάντα.
Η ουσία των πάντων είναι ότι η αγάπη ως προσωπικό συναίσθημα μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια. Το κύριο πρόβλημα που μας δημιουργούν τα αρνητικά συναισθήματα είναι ότι κλείνουν την καρδιά μας, κλείνουν τη Δύναμή μας, μπλοκάρουν την ικανότητά μας να αγαπάμε και να συγχωρούμε. Η ικανότητα να αγαπάμε είναι η ικανότητα που μας δίνει τα πάντα. Γι’ αυτό ο Κύριος μάς δίδαξε να αγαπάμε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
Όλοι βρισκόμαστε μέσα στο ενεργειακό πεδίο της αγάπης. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν το συνειδητοποιούμε. Αυτός που κάνει «θαύματα» είναι πλήρως συνειδητοποιημένος ότι είναι λουσμένος στο φως και νιώθει έντονη αγάπη, βρίσκεται ολοκληρωτικά στο ενεργειακό πεδίο του Θεού, της Πηγής. Τα αρνητικά συναισθήματα με βάση το φόβο, που αναπτύσσονται μέσα μας, μπλοκάρουν κι εμποδίζουν την αντίληψη της αγάπης.
Με την ενεργειακή θεραπεία αδειάζουμε την αρνητική ενέργεια, τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στο αιθερικό μας σώμα και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί.
Οι μεγάλοι νομπελίστες καθηγητές της κβαντικής φυσικής μάς λένε ότι τα πάντα είναι ενέργεια η οποία δονείται, πάλλεται σε συγκεκριμένες συχνότητες. Η συνείδηση, η συνειδητότητά μας καθορίζει τις συχνότητες στις οποίες παλλόμαστε. Η συνειδητότητά μας είναι ο τρόπος που συνειδητοποιούμε, που βλέπουμε, που μεταφράζουμε, που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας, και δημιουργείται βασικά από τις σκέψεις μας, ενεργοποιείται από τα συναισθήματά μας και την εστίαση της προσοχής και της συνείδησής μας.
Τα πάντα εξαρτώνται από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Τα κύτταρά μας αφουγκράζονται τις σκέψεις μας. Αν θεωρούμε τον εαυτό μας σημαντικό, τότε θα προσέξουμε τη διατροφή μας, θα γυμναστούμε, θα έχουμε θετικά συναισθήματα και, τέλος, κάνοντας όλα αυτά θα έχουμε μια τέλεια υγεία.
Πώς αγαπάμε τον εαυτό μας;
Για να αγαπάμε τον εαυτό μας, πρέπει να έχουμε μυηθεί στην αγάπη από τους δικούς μας, μια διαδικασία που ξεκινά από τη σύλληψή μας. Αν οι γονείς έλειπαν, ήταν αυστηροί ή φιλονικούσαν, ήταν αδιάφοροι μαζί μας ή έδιναν περισσότερη σημασία στα αδέλφια μας, τότε δεν έχουμε μυηθεί στην αγάπη. Χρειάζεται να βρούμε κάποιον άνθρωπο να έχει το χάρισμα, να μπορεί να μας μυήσει στην αγάπη, να μας κάνει να καταλάβουμε πώς λειτουργεί, το πιο σημαντικό πράγμα στο σύμπαν, που είναι η αγάπη. Η αγάπη είναι ο κώδικας που επικοινωνούμε με τον εαυτό μας, τα όργανα μας τα κύτταρά μας, τους συνανθρώπους μας, με τον Θεό.
Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους. Αυτό, όμως, δε γίνεται με λόγια, αλλά με έργα, γίνεται με μύηση στην αγάπη. Χρειάζεται δουλειά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και θεωρώ ότι η κύρια αποστολή μου είναι να κάνω όλους τους ανθρώπους να το πετύχουν. Όλα αυτά που λέω στις εκπομπές μου, στα βιβλία μου, στα σεμινάριά μου, στα άρθρα μου σε αυτό επικεντρώνονται. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τον εαυτό τους. Σκοπός μου είναι να μυήσω στην αγάπη, ν’ αφυπνίσω τους ανθρώπους, γιατί, μόνο όταν αφυπνιστούν και γεμίσουν φως, αγαπούν τον εαυτό τους. Με την αγάπη χωρίς όρους που εκπέμπω, στο πρόσωπό μου βλέπουν τον καθρέφτη του εαυτού τους και τον αγαπούν. Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου στα σεμινάρια που κάνω, αισθάνονται την Ενότητα, την αγάπη του Πατέρα και γεμίζουν αγάπη, αγαπούν τον εαυτό τους.
Τα πάντα, λοιπόν, εξαρτώνται από την αγάπη που έχουμε για τον εαυτό μας και αυτό εξαρτάται με τη σειρά του, από το αν είναι ανοιχτή η καρδιά μας να δεχτεί, να πάρει και να δώσει αγάπη. Με όλα αυτά που προαναφέρω, μπορούμε να πάρουμε έναν άνθρωπο με κλειστή καρδιά, που δεν έχει αγάπη στον εαυτό του και να τον βοηθήσουμε (στην πράξη κι όχι στη θεωρία) να ανοίξει την καρδιά του, να «πετάξει» από υγεία και χαρά, αλλά και να εκπέμψει αυτήν την αγάπη δημιουργώντας, έτσι, τέλειες σχέσεις.
Tι είναι, όμως, αγάπη;
Ο Θεός είναι αγάπη. Για αυτό όποιος μένει στην αγάπη μένει στον Θεό κι ο Θεός μένει σε αυτόν και κάνει θαύματα. Η αγάπη του Θεού είναι μέσα μας, κατοικεί μέσα μας και μέσα από μας εκφράζεται ο Θεός, είμαστε άπειρη αγάπη. Η αγάπη είναι αίσθημα, ενέργεια, είναι κομμάτι του Θεού που μπαίνει στον άνθρωπο και ζει ο άνθρωπος σαν τον Θεό. Αυτή την εντολή σας δίνω να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, ώστε ό,τι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά Μου να σας το δώσει.
Όλα είναι αγάπη, είναι η μόνη παρουσία που υπάρχει, είναι η μόνη ουσία που υπάρχει. Με την αγάπη χωρίς όρους μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε και να ξαναγίνουμε ολοκληρωμένοι πάλι, είμαστε υγιείς όταν είμαστε ολογράμματα του Όλου, του Πατέρα. Η αγάπη χωρίς όρους είναι μια μόνιμη αίσθηση, πως ό,τι και να μας συμβαίνει όλα θα πάνε καλά, η αίσθηση ότι ο Θεός, η Πηγή των Πάντων, είναι πάντα μαζί μας. Μόνο αν βιώνουμε αγάπη, μπορούμε να έχουμε επίγνωση του πραγματικού μας εαυτού, της άπειρης δύναμης που μας έχει δώσει ο Θεός και τότε μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε αγάπη την ερωτική, που τις περισσότερες φορές είναι αγάπη με όρους και αποτελεί έκφραση τού «εγώ». Αγάπη σημαίνει ταπείνωση, σβήσιμο του «εγώ», αγάπη σημαίνει να επικεντρώνομαι στο καλό των άλλων και όχι στο προσωπικό μου συμφέρον. Εδώ είναι το μυστικό: όσο πιο πολύ προσφέρω στους άλλους, τόσο πιο ευτυχισμένος είμαι και τόσο πιο πολλά κερδίζω. Αυτό μας το είπε ο Κύριος: Όταν αγαπάμε τους εχθρούς μας, ο Πατέρας θα μας ανταμείψει πολύ περισσότερο, διότι, αν καταφέρουμε να αγαπάμε τους εχθρούς μας, τότε η καρδιά μας ανοίγει διάπλατα, δονείται σε συχνότητες πάνω από πεντακόσιους παλμούς το δευτερόλεπτο και τότε μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε και να βοηθάμε κάθε άνθρωπο να αυτοθεραπευτεί, να έλκουμε τέλειες σχέσεις, ευτυχία, αρμονία.
Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι άμορφη ενέργεια που αποκαλούμε Θεό, του οποίου η βασική ουσία είναι η αγάπη. Όταν διακατεχόμαστε από αγάπη, η αγάπη αυτή μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο φόβος μάς εμποδίζει να βιώσουμε το «Εγώ Ειμί», να γίνουμε δημιουργοί. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αυτό σημαίνει ότι η γνώση μας για τον Θεό είναι προς το παρόν ελλιπής, και όταν βελτιώνονται τα πράγματα, αυτό σημαίνει ότι η γνώση μας για τον Θεό γίνεται σαφέστερη.
Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με έκπτωση πλέον των 20%, στην τιμή 55 € και τα τρία, τα έξοδα αποστολής είναι προσφορά. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.
Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.
Με άπειρη, Εν Χριστώ αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας – Εναλλακτικός Θεραπευτής
Τηλέφωνα: 6977349766,6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr, email: alex-fotop@hotmail.com