Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
1 και μισό ποτήρι λάδι μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο.
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό απο1 πορτοκαλί
1 ποτηράκι του ούζου κονιάκ
2 κουταλάκια κανελα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμενο.
4 με 5 ποτήρια αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν
Για το σιρόπι
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι μέλι 1 ποτήρι νερό
Γαρύφαλλο,ξύλο κανέλας
Χυμό λεμονιου η πορτοκαλιού.
Λιωνουμε την ζάχαρη μέσα στα υγρά με πηγούνι .
Στο έλος βαζουμε το αλεύρι
ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ
Απλα ανακατευουμε .πλαθουμε και ψηνουμε στους 180 για 20λεπτα.κανουμε ότι σχέδια θελουμε.οσο ψήνονται φτιαχνουμε το σιρόπι που δεν βραζουμε.απλα να λιώσει η ζάχαρη.
Έχω την κατσαρόλα επανω στο μάτι και σιρόπια ζω.Αν θελουμε πιο τραγανά τα μελομακάρονα τα αφηνουμε λίγο να κρυώσουν .ριχνουμε καρύδι τριμενο ελαφρά καβουρντισμένα η σοκολάτα λιωμένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου