Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Τα ΑΤΙΑ της Ζαχλωρού που είδαν Φωτόπουλος και Φίνος

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
taxidistoanexigito.blogspot.com
Η Ζαχλωρού, ένα μικρό χωριουδάκι μεταξύ Διακοφτού και Καλαβρύτων,…
 

Τα ΑΤΙΑ της Ζαχλωρού που είδαν Φωτόπουλος και Φίνος

Τα ΑΤΙΑ της Ζαχλωρού που είδαν Φωτόπουλος και Φίνος

Η Ζαχλωρού, ένα μικρό χωριουδάκι μεταξύ Διακοφτού και Καλαβρύτων, είχε την τιμή τον Οκτώβριο του 1954 να δεχτεί την επίσκεψη δύο ιπτάμενων δίσκων, και να γίνουν μάλιστα αντιληπτοί από πλειάδα γνωστών και εξαιρετικών ηθοποιών κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Γκόλφω».

Μίμης Φωτόπουλος, Αντιγόνη Βαλάκου, Νίκος Καζής, ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και ο Φιλοποίμην Φίνος ήταν μερικοί μόνο από τους αυτόπτες μάρτυρες. Τα ιπτάμενα αντικείμενα εντόπισε πρώτος ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος ο οποίος σταμάτησε το γύρισμα και έδειξε με το χέρι του τον ουρανό.

Γύρισαν όλοι και είδαν κατάπληκτοι, δύο μεταλλικά αντικείμενα, σε σχήμα τηγανιού χωρις χερούλι, που έτρεχαν με εξωφρενική ταχύτητα στον ουρανό. Όπως ανέφερε ο Φιλοποίμην Φίνος «..ήταν δύο ιπτάμενοι δίσκοι, που άστραφταν στον ήλιο και είχαν γύρω – γύρω κάποιου είδους φωτοστέφανου. Πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα κρατώντας ορισμένη απόσταση το ένα απ’το άλλο.

Σε μια στιγμή ο πρώτος έκανε κάτι περίεργα «λουπιγκ» κι ύστερα πήρε πάλι σταθερή πορεία με κατεύθυνση προς την Κόρινθο, ακολουθούμενος, σε ίδια απόσταση από το άλλο. Και αυτό το πράγμα δεν το είδε μόνο ένας. Το είδαν συγχρόνως 10-15 άνθρωποι, ηθοποιοί και τεχνίτες, που αποτελούσαν το συνεργείο της Φίνος Φίλμ».


Πηγή
 

4 σχόλια:


  1. Η συγκλονιστική εμπειρία ενός Έλληνα ναυτικού στο Τρίγωνο των Βερμούδων, το 1978…
    Ημ/νία δημοσίευσης 20/09/2018Συντάκτης Strange Press 0
    Η συγκλονιστική εμπειρία ενός Έλληνα ναυτικού στο Τρίγωνο των Βερμούδων, το 1978...
    4.7
    (22)

    Τι μυστήριο κρύβεται άραγε στο Τρίγωνο των Βερμούδων; Γιατί υπάρχει μόνιμα αυξημένος στατικός ηλεκτρισμός; Γιατί τα όργανα των πλοίων και των αεροσκαφών δεν υπακούν στους κυβερνήτες τους;

    Ένας Έλληνας Ασυρματιστής του Εμπορικού Ναυτικού, ο κύριος Πολύκαρπος Σπέντζας, έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία στο πλοίο “POTHITI S.W.J.C” τον Νοέμβριο του 1978 στην περιοχή του αινιγματικού Τριγώνου των Βερμούδων.

    Σύμφωνα με τον κύριο Σπέντζα, στην ευρύτερη περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων υπάρχει μόνιμα αυξημένος στατικός ηλεκτρισμός και ταυτοχρόνως, εμφανίζεται βαρυτική διαστολή του χωροχρόνου. Όταν εμφανίζονται στην περιοχή Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα ή Υποβρύχια Αντικείμενα, ο χρόνος αποκτάει βραδύτητα και δίνει την αίσθηση ότι κυλάει εξαιρετικά αργά, ενώ οι ναυτικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι κυλάει γρήγορα, βασιζόμενοι στις ενδείξεις των οργάνων, των πυξίδων και των ρολογιών, τα οποία φαίνονται να γυρίζουν γρήγορα!
    Ο Ασυρματιστής του Εμπορικού Ναυτικού, ο κύριος Πολύκαρπος Σπέντζας, τον Νοέμβριο του 1978
    Ο Ασυρματιστής του Εμπορικού Ναυτικού, ο κύριος Πολύκαρπος Σπέντζας, τον Νοέμβριο του 1978

    Το παράδοξο αυτό φαινόμενο οφείλεται, κατά τα λεγόμενα του κυρίου Πολύκαρπου Σπέντζα, στην κινητήρια δύναμη των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων, αλλά και Υποβρύχιων Αντικειμένων, που αναπτύσσεται γύρω από αυτά και είναι φθίνουσα ως προς την απόσταση (Δύναμη Plantier, από το όνομα του Γάλλου στρατιωτικού που πρώτος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της).

    Ιδού πώς ξετυλίγεται το νήμα της μοναδικής ιστορίας του:

    Ξεκινήσαμε από το Porto Matanzas, στην Κούβα, με προορισμό το Αλγέρι, έχοντας μέσο όρο ταχύτητας 11 ναυτικά μίλια. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), οι Αξιωματικοί της Γέφυρας του πλοίου έμοιαζαν αλαφιασμένοι. Μετρούσαν και ξαναμετρούσαν τα μίλια.

    Είναι γεγονός ότι όλοι στο πλήρωμα είχαμε παρατηρήσει ότι το πλοίο έπλεε με ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα, αλλά τα όργανα δε συμφωνούσαν με αυτό, καθώς έδειχναν σταθερή ταχύτητα 10-11 ναυτικών μιλίων. Μερικοί από τους συναδέλφους μου υπέθεσαν αρχικά μήπως είχα κάνει κάποιο λάθος στο χρονόμετρο, μιας και ήμουν ο Ασυρματιστής. Μα, δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο και το πλοίο έσχιζε τα κύματα σαν δελφίνι.

    Στις 12 το μεσημέρι, ο Καπετάνιος ζήτησε από τον Ανθυποπλοίαρχο να βάλει στη θέση του, στο τιμόνι, έναν ναύτη Πακιστανό, καθώς δεν ένιωθε καλά. Δεν μπορούσε να σηκώσει τα χέρια του και αισθανόταν το σώμα του πολύ βαρύ, σαν μολύβι.

    Επίσης, τα σήματα MORS ακούγονταν υπερβολικά γρήγορα, ενώ οι παράκτιοι σταθμοί λαμβάνονταν σαν μαγνητόφωνο που παίζει στο γρήγορο.

    ς δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ”, στις 17/08/1995

    https://strangepress.gr/2018/09/20/i-sygklonistiki-empeiria-enos-ellina-naytikou-sto-trigono-ton-bermoudon-to-1978/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://strangepress.gr/2018/09/20/i-sygklonistiki-empeiria-enos-ellina-naytikou-sto-trigono-ton-bermoudon-to-1978/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ετικέτα: Παύλος Σαντορίνης

    Άρθρα παλιών ελληνικών εφημερίδων και περιοδικών, που αναφέρονται στον Παύλο Σαντορίνη…
    Η διάλεξη του Παύλου Σαντορίνη για τους ιπτάμενους δίσκους, το 1967...
    Ημ/νία δημοσίευσης 08/02/2019 1967 Α.Τ.Ι.Α.
    Η διάλεξη του Παύλου Σαντορίνη για τους ιπτάμενους δίσκους, το 1967…

    Μετά το τέλος της διάλεξης του Παύλου Σαντορίνη, ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία διηύθυνε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου... Διαβάστε περισσότερα
    Παύλος Σαντορίνης: "Διαπλανητικά σκάφη οι ιπτάμενοι δίσκοι - Μεταφέρουν ανθρωποειδή"...
    Ημ/νία δημοσίευσης 03/02/2019 1967 Α.Τ.Ι.Α.
    Παύλος Σαντορίνης: “Διαπλανητικά σκάφη οι ιπτάμενοι δίσκοι – Μεταφέρουν ανθρωποειδή”…

    "Τα όντα αυτά, τα οποία είναι ανθρωποειδή, έχουν ήδη εμφανιστεί. Από τις έως τώρα παρατηρήσεις έχουν ήδη καθοριστεί 21 χαρακτηριστικά τους..." Διαβάστε περισσότερα
    Η περίφημη συνέντευξη του Παύλου Σαντορίνη για τα Α.Τ.Ι.Α., τo 1967...
    Ημ/νία δημοσίευσης 06/12/2018 1967 Α.Τ.Ι.Α.
    Η περίφημη συνέντευξη του Παύλου Σαντορίνη για τα Α.Τ.Ι.Α., τo 1967…

    Άραγε, τι συμπεράσματα εξάγονται από τις πληροφορίες, που αφορούν στις διαστάσεις των εξωγήινων όντων; Ο Καθηγητής Σαντορίνης εξήγησε... Διαβάστε περισσότερα
    Παύλος Σαντορίνης - Ο σπουδαίος επιστήμονας που εφηύρε το ραντάρ...
    Ημ/νία δημοσίευσης 11/03/2018 1946 ΠΑΡΑΞΕΝΑ
    Παύλος Σαντορίνης – Ο σπουδαίος επιστήμονας που εφηύρε το ραντάρ…

    Ο Παύλος Σαντορίνης, που ήταν ο εφευρέτης του "Ελληνικού Ραντάρ", του σημαντικού αυτού μηχανήματος, που έβρισκε τον στόχο και στο πιο πυκνό σκοτάδι, εκλήθη αυτοπροσώπως... Διαβάστε περισσότερα
    Οι απόψεις του Καθηγητή Παύλου Σαντορίνη για το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων...
    Ημ/νία δημοσίευσης 14/10/2017 1966 Α.Τ.Ι.Α.
    Οι απόψεις του Καθηγητή Παύλου Σαντορίνη για το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων…

    Στο ερώτημα, γιατί τα εξωγήινα αυτά όντα δεν μας δίνουν μια απτή απόδειξη της ύπαρξής τους, η άποψη του Καθηγητή Σαντορίνη ήταν ότι τα όντα αυτά... Διαβάστε περισσότερα
    Η Νέα Υόρκη, στις 9 Νοεμβρίου του 1965, κατά τη διάρκεια του μπλακ-άουτ
    Ημ/νία δημοσίευσης 25/04/2016 1967 Α.Τ.Ι.Α.
    Το μπλακ-άουτ της Νέας Υόρκης…

    "Γενική κατάπληξη προξένησε στις αρμόδιες Αρχές το γεγονός ότι την στιγμή ακριβώς της απότομης συσκότισης της πόλης της Νέας Υόρκης θεάθηκε πάνω από αυτήν ένας πελώριος ιπτάμενος δίσκος διαμέτρου τριάντα, περίπου, μέτρων, που εξέπεμπε ισχυρό φως." Διαβάστε περισσότερα
    https://strangepress.gr/tag/paylos-santorinis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paul Santorin Σευχαριστούμε για τις πληροφορίες Καλή συνέχεια !

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις