Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
idiva.gr
Κοινοποιήστε στο Facebook Νέα έρευνα συνδέει την διατροφή με την…
Το κλειδί για τον πόνο στα γόνατα βρίσκεται στο πιάτο μας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Νέα έρευνα συνδέει την διατροφή με την υγεία των οστών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως είμαστε ό,τι τρώμε.
Όσοι ακολουθούν διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες φαίνεται πως έχουν μικρότερη πιθανότητα να αποκτήσουν αρθρίτιδα στα γόνατα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο journal Annals of the Rheumatic Diseases.Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από δυο διαφορετικές μελέτες (την Osteoarthritis Initiative (OI), με 5 χιλιάδες συμμετέχοντες και την Framingham Offspring με 1200 συμμετέχοντες) και ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερες φυτικές ίνες κατανάλωναν οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερο πόνο στα γόνατα ανέφεραν και τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα για αρθρίτιδα γονάτου.
Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
Και στις δύο μελέτες, οι φυτικές ίνες των δημητριακών σχετίστηκαν επίσης με λιγότερο πόνο στα γόνατα. Όπως φαίνεται, υπάρχει ενδεχομένως κάτι προστατευτικό στις φυτικές ίνες, με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι μειώνουν τα επίπεδα της φλεγμονώδους πρωτεΐνης CRP και αυξάνουν τον κορεσμό, αποτρέποντάς το τσιμπολόγημα. Αυτό είναι επίσης σημαντικό, καθώς υπάρχει ισχυρή διασύνδεση ανάμεσα στην αρθρίτιδα γονάτου και την παχυσαρκία.
Φροντίστε, λοιπόν, να καταναλώνετε 25 γραμμάρια (γυναίκες) και 38 γραμμάρια (άντρες) φυτικών ινών καθημερινά, μέσα από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ολική άλεση, ώστε να κρατήσετε τα γόνατά σας μακριά από τον πόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου