Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

10 τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό



Κορωνοϊός: 10 τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με φυσικό τρόπο
Οι σωστές διατροφικές επιλογές θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.
Επειδή η τροφή μας είναι και το φάρμακό μας, η διαμόρφωση της διατροφικής καθημερινότητάς μας μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή «ασπίδας» εναντίον του κορονοϊού.
Ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν ομάδες τροφών, αλλά και μεμονωμένες τροφές με τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.
Σωστές διατροφικές επιλογές: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D
Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός για την προστασία του ανοσοποιητικού. Βιταμίνη D περιέχουν μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά. Σημαντική επίσης είναι και η έκθεση στον ήλιο – προσώπου και χεριών- για 10-15 λεπτά την ημέρα για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη D.
Σωστές διατροφικές επιλογές: Γιαούρτι, κεφίρ, προβιοτικά
Σημαντική είναι και η συμβολή γιαουρτιού και κεφίρ και γενικά τροφών πλούσιων σε προβιοτικά.
Σωστές διατροφικές επιλογές: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ένας τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας είναι να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πλάνο τροφές με βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, φράουλες, γκρέιπ φρουτ, πιπεριές κ.ά. Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων καταπολεμώντας τις λοιμώξεις αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις