Πατάτες κροκέτες
1 κιλό πατάτες
αλάτι
1 φλιτζάνι κοινό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Έμενταλ
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε.
Πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι, έτσι που ο πουρές να γίνει αφράτος. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και πλάθετε με τα χέρια σας κεφτέδες. Με τα δόντια ενός πιρουνιού πιέζετε τον κεφτέ για να πλατύνει λίγο.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό,ρίχνετε τις κροκέτες. Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια,τις βγάζετε σε μια τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κροκέτες. Τοποθετείτε τις κροκέτες και το τυρί σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε για 15’ σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν.
ucook.gr
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε.
Πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι, έτσι που ο πουρές να γίνει αφράτος. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και πλάθετε με τα χέρια σας κεφτέδες. Με τα δόντια ενός πιρουνιού πιέζετε τον κεφτέ για να πλατύνει λίγο.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό,ρίχνετε τις κροκέτες. Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια,τις βγάζετε σε μια τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κροκέτες. Τοποθετείτε τις κροκέτες και το τυρί σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε για 15’ σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν.
ucook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου