Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ποιο light προϊόν μπορεί να ρίξει την πίεση;

Διατροφή

Ποιο light προϊόν μπορεί να ρίξει την πίεση;

Όσοι καταναλώνουν συχνά γιαούρτι χαμηλών λιπαρών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση σε σχέση με όσους δεν έχουν αυτή τη συνήθεια σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αμερικανοί ειδικοί προτού καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας περισσοτέρων από 2.000 εθελοντών για δεκαπέντε χρόνια. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι ένα μπολάκι λάιτ γιαούρτι κάθε τρεις μέρες, περιόριζε τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 31%.

Το ποσοστό αυτό παρέμενε και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την πίεση, όπως η διατροφή ή το κάπνισμα.

«Το χαμηλό σε λιπαρά γιαούρτι αποτελεί ένα πλούσιο σε θρεπτική αξία γαλακτοκομικό προϊόν και μπορεί να έχει ωφέλιμη επίδραση στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη της υπέρτασης», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας δρ Χουίφεν Γουάνγκ, από το Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με στοιχεία από υγειονομικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, ένας στους τρεις ενήλικες πάσχει από υπέρταση, αλλά πάνω από ένας στους δύο πάσχοντες είναι αρρύθμιστοι.

Η δρ Ντεσπάϊνα Χάιντ, διαιτολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης τόνισε: «Το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου που πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης». Από την άλλη προειδοποίησε ότι αυτή η ευεργετική επίδραση ισχύει μόνο για τις λάιτ μορφές του γιαουρτιού: «Το πλήρες γιαούρτι, όπως και το πλήρες γάλα, περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία», συνέχισε.

lifezone.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις