Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Λαζάνια αλ φόρνο


Λαζάνια αλ φόρνο - μπορούμε να βάλουμε όσες στρώσεις υλικών θέλουμε

Συνταγή:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/lazania-al-forno.html?c=160599#160599


Λαζάνια Αλ φόρνο

Άλλη μια συνταγή για λαζάνια αλλά πολύ ωραία. Λίγα μυστικά ακόμα Στην κατσαρόλα τα λαζάνια δεν τα αφήνω μ...περισσότερα

Υλικά

1 ταψί
  1. 1/4 κούπας λάδι
  2. 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  3. 1 μικρό καρότο τριμμένο
  4. 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  5. 1/2 κιλό κιμά
  6. 1/3 κούπας κρασί άσπρο
  7. αλάτι,πιπέρι
  8. 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
  9. 400 γρ. χυμό ντομάτας
  10. 1/4 κούπας βούτυρο
  11. 2 κουταλιές αλεύρι
  12. 1 1/2 κούπας γάλα ζεστό
  13. 100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  14. 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  15. 1 πακέτο λαζάνια (500γρ.)
  16. 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

61 Minutes
  1. Σε μία κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε τον κιμά και σοτέρετε τον ανακατεύοντας ώσπου να φύγουν τα υγρά του.
  3. Προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  4. Ρίξτε την ντομάτα, σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ λιώστε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι 1 λεπτό.
  6. Προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
  7. Προσθέστε το έμενταλ και την παρμεζάνα,ανακατέψτε λίγο πάνω στη φωτιά, να λιώσουν τα τυριά και κατεβάστε.
  8. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό, αλάτι και 3 κουταλιές λάδι να βράσει.
  9. Ρίξτε τα λαζάνια σε δόσεις και ζεματίστε τα 4 λεπτά.
  10. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο.
  11. Στραγγίστε κι ακουμπήστε τα σε βαμβακερές πετσέτες να στεγνώσουν.
  12. Σε ένα πυράντοχο σκεύος 35Χ40εκ. στρώστε πέντε στρώσεις λαζάνια εναλλάσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας,κιμά,μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
  13. Ψήστε τα λαζάνια στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
  14. Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά πριν τα κόψετε για να τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις