http://www.back-to-nature.gr/2013/08/blog-post_4152.html
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
- 50 δαμάσκηνα ίσου μεγέθους (περίπου 2 κιλά )
- 1 κιλό ζάχαρη
- βανίλια , αν είναι δυνατόν φρέσκια.
- 1 μικρό ποτήρι νερό.
Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα δαμάσκηνα και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε τη
ζάχαρη και το νερό. Αφήστε τα 1 νύχτα για να βγάλουν το δικό τους νερό
και να λιώσει και η ζάχαρη. Την άλλη μέρα βράστε το γλυκό σε δυνατή
φωτιά στην αρχή, χαμηλώστε αργότερα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Εγώ πάντα
τα γλυκά του κουταλιού , τα αφήνω μια μέρα, κρυώνουν και μετά τα
ξαναελέγχω άν χρειάζονται περισσότερο δέσιμο. Τα κουκούτσια αν θέλετε
μπορείτε να τα βγάλετε, επίσης στη θέση του κουκουτσιού να βάλετε 1
αμύγδαλο. Προσέξτε να μη κόψετε το φρούτο στη μέση . Μόνο τόσο όσο
χρείάζεται για να βγεί το κουκούτσι.Εχει ένα καταπλήκτικό χρώμα, και
απίθανη χειμωνιάτικη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου