Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ζεύγος φιλοσοφία - ζωή


Υπατία η Αλεξανδρινή.
Φωτογραφία: Τα μαθηματικά από αλγεβρικής απόψεως είναι θεωρητικά και μη απτές έννοιες επί το πλείστον, όπως για παράδειγμα το μαθηματικό άπειρο. Δε μπορούμε να έχουμε πρακτικά άπειρα πορτοκάλια ή άπειρους φίλους, πάντοτε είναι ένας πεπερασμένος αριθμός αυτών. Τα μαθηματικά όμως λαμβάνουν υπόσταση και νόημα μέσω της Γεωμετρίας, της Φυσικής και των προεκτάσεων τους. Συνεπώς είναι απαραίτητη η μελέτη, κατανόηση και συνεχόμενη εμβάθυνση σε αυτά ώστε να καταστούμε ικανοί να αναπτύξουμε τους τομείς στους οποίους χρησιμοποιούνται. Το ίδιο πλαίσιο έχουμε και στο ζεύγος φιλοσοφία - ζωή. Πολλοί θεωρούν τη φιλοσοφία ως κάτι αφηρημένο, άσκοπο και δίχως πρακτικό νόημα. Όμως μέσω αυτής καταφέρνουμε και βελτιώνουμε τον εαυτό μας ως ανθρώπους ειδικώς και το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας γενικώς. Επομένως είναι θεμελιώδους σημασίας η ενασχόληση με τη φιλοσοφία, στο χώρο της οποίας γίνονται οι νοητικές υπερβάσεις που αρχικώς ομοιάζουν εξωπραγματικές και όταν υλοποιηθούν καθιστούν τα όρια της νέας πραγματικότητος.....όπως τα όρια του Σύμπαντος μας, όπου κάθε φορά που ξεπερνάμε τα ορατά όρια θέτουμε νέα όρια και συνεπώς καθίσταται ως νέα πραγματικότητα.

Τα μαθηματικά από αλγεβρικής απόψεως είναι θεωρητικά και μη απτές έννοιες επί το πλείστον, όπως για παράδειγμα το μαθηματικό άπειρο. Δε μπορούμε να έχουμε πρακτικά άπειρα πορτοκάλια ή άπειρους φίλους, πάντοτε είναι ένας πεπερασμένος αριθμός αυτών. Τα μαθηματικά όμως λαμβάνουν υπόσταση και νόημα μέσω της Γεωμετρίας, της Φυσικής και των προεκτάσεων τους. 
Συνεπώς είναι απαραίτητη η μελέτη, κατανόηση και συνεχόμενη εμβάθυνση σε αυτά ώστε να καταστούμε ικανοί να αναπτύξουμε τους τομείς στους οποίους χρησιμοποιούνται. Το ίδιο πλαίσιο έχουμε και στο ζεύγος φιλοσοφία - ζωή. Πολλοί θεωρούν τη φιλοσοφία ως κάτι αφηρημένο, άσκοπο και δίχως πρακτικό νόημα. Όμως μέσω αυτής καταφέρνουμε και βελτιώνουμε τον εαυτό μας ως ανθρώπους ειδικώς και το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας γενικώς. Επομένως είναι θεμελιώδους σημασίας η ενασχόληση με τη φιλοσοφία, στο χώρο της οποίας γίνονται οι νοητικές υπερβάσεις που αρχικώς ομοιάζουν εξωπραγματικές και όταν υλοποιηθούν καθιστούν τα όρια της νέας πραγματικότητος.....όπως τα όρια του Σύμπαντος μας, όπου κάθε φορά που ξεπερνάμε τα ορατά όρια θέτουμε νέα όρια και συνεπώς καθίσταται ως νέα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις