Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!

Πόσοι Έλληνες Εἴμαστε Από την Κωνσταντινούπολη.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!
250 γρ. αμπελόφυλλα ζεματισμένα
3 φλιτζ. ρύζι
2 φλιτζ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
Ξεκινάμε!
1Σόταρε τα κρεμμύδια σε μια καυτή κατσαρόλα, μέχρι να καραμελώσουν, ύστερα πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίξε και το ρύζι να σοταριστεί με τη σειρά του για 1-2 λεπτά -χωρίς να ξεχάσεις να ανακατεύεις.
2Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
3Πάμε τώρα! Άπλωσε τα αμπελόφυλλα σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γυαλιστερή πλευρά τους προς τα κάτω και κόψε το σκληρό κοτσάνι, δεν αρέσει σε κανέναν.
4Βάλε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τύλιξέ το σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες του προς τα μέσα.
5Βάλε τους ντολμάδες σε στρώσεις σε μια φαρδιά κατσαρόλα, φροντίζοντας το κλείσιμό τους να είναι προς τα κάτω, περίχυσε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, πρόσθεσε 3 φλιτζάνια νερό, τον κύβο λαχανικών, λίγο αλάτι, πιπέρι και σκέπασέ τους με ένα ρηχό πιάτο.
6Σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40-45 λεπτά, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περίχυσε με το χυμό λεμονιού (αφού βγάλεις το πιάτο εννοείται), και κούνησε την κατσαρόλα κυκλικά, ώστε να πάει παντού. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις