Απλές λύσεις.
► Τούρτα μους σοκολάτα
• 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
• 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 5 κ.σ. κοφτές βούτυρο
• 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
• 6 αυγά
• ½ ποτήρι γάλα
• 6 κ.σ. κονιάκ
• τρούφα σοκολάτα
• ελάχιστο αλάτι
• 100 γρ. σαντιγύ
• κερασάκια για γαρνίρισμα
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κ.σ. νερό.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Όταν η σοκολάτα λιώσει τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους (ελαφρά χτυπημένους), τη ζάχαρη και το μισό κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας. Στρώνετε τα πτι-μπερ (αφού τα έχετε βρέξει στο γάλα και το υπόλοιπο κονιάκ) σε μία πιατέλα και απλώνετε από πάνω τους τη μισή μους σοκολάτα.
Επαναλαμβάνετε με νέα στρώση από μπισκότα και μους σοκολάτα. Γαρνίρετε με τρούφα, σαντιγύ, κερασάκια και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο.
Πηγή: jenny.gr
• 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
• 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 5 κ.σ. κοφτές βούτυρο
• 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
• 6 αυγά
• ½ ποτήρι γάλα
• 6 κ.σ. κονιάκ
• τρούφα σοκολάτα
• ελάχιστο αλάτι
• 100 γρ. σαντιγύ
• κερασάκια για γαρνίρισμα
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κ.σ. νερό.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Όταν η σοκολάτα λιώσει τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους (ελαφρά χτυπημένους), τη ζάχαρη και το μισό κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας. Στρώνετε τα πτι-μπερ (αφού τα έχετε βρέξει στο γάλα και το υπόλοιπο κονιάκ) σε μία πιατέλα και απλώνετε από πάνω τους τη μισή μους σοκολάτα.
Επαναλαμβάνετε με νέα στρώση από μπισκότα και μους σοκολάτα. Γαρνίρετε με τρούφα, σαντιγύ, κερασάκια και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο.
Πηγή: jenny.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου