Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συμβουλές για το κήπο σας

http://www.agrotikabook.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82

Συμβουλές για το κήπο σας

Παρ, 2013-09-20 15:45
Ας δούμε μικρές συμβουλές για τον κήπο μας. Όλοι μας έχουμε στο σπίτι ένα κήπο. Ακόμα και αν μένουμε σε διαμέρισμα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, που να είναι ''πράσινος'' και να ομορφαίνει την κάθε γωνιά. Είναι σημαντικό για το σπίτι να μπαίνει η πινελιά της φύσης γιατί φέρνει ισορροπία πνευματική και ψυχική.
 Στη συνέχεια σας δείχνουμε μερικές συμβουλές για να έχετε όμορφο κήπο στο σπίτι σας και να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Φυτέψτε λαχανικά και βότανα, τα οποία θα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Δε θα εξοικονομήσετε απλά χρήματα, θα έχετε και πάντα φρέσκες βιολογικές ύλες στην κουζίνα σας.
Μην πετάτε τα φυτικά υπολείμματα. Κάντε τα λίπασμα, εξασφαλίζοντας δωρεάν ένα βιολογικό-βελτιωτικό εδάφους.
Μην τοποθετήσετε απλά φωτιστικά. Βάλτε φωτιστικά με ηλιακό συλλέκτη, γλιτώνοντας το κόστος της καλωδίωσης και την ενέργεια που θα καταναλώσουν.
Αν πρόκειται να αγοράσετε φυτά ή δέντρα από φυτώριο προτιμήστε τα μικρά και τα γυμνόριζα. Προσαρμόζονται ευκολότερα και στοιχίζουν λιγότερο.
Bράσατε λαχανικά; Mην πετάξτε όμως το νερό. Kρατήστε το, αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε το μετά στο λαχανόκηπο ή τα λουλούδια σας. Tο χειμώνα μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιείτε για τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Θέλετε να έχετε ένα φυσικό δείκτη στον κήπο σας, που θα σας ειδοποιεί, αν κάτι δεν πάει καλά. H λύση λέγεται χρυσάνθεμο. Mαραίνεται πιο γρήγορα από τα άλλα φυτά και φυσικά σας προειδοποιεί ότι ο κήπος σας χρειάζεται πότισμα.
Και, για την περίοδο του χειμώνα:
-Να προσέχετε τα φυτά που, δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό.
-Δεν βάζουμε λίπασμα κατά την διάρκεια του χειμώνα στα φυτά εξωτερικού χώρου.
-Προσοχή στις βουκαμβίλιες και γαρδένιες. Παγώνουν από το κρύο.
-Δεν απομακρύνουμε το χιόνι από τα φυτά γιατί το χιόνι δημιουργεί μόνωση και προστατεύει από τον παγωμένο αέρα. Εκτός και αν είναι πολύ το χιόνι και κινδυνεύει να σπάσει κάποιο κλαδί.

fytokomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις