Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μικρά μυστικά μαγειρικής

http://www.agrotikabook.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Μικρά μυστικά μαγειρικής

Πέμ, 2013-10-17 19:45
Αυτό που ξεχωρίζει τους έμπειρους από τους αρχάριους σεφ είναι τα μυστικά και κόλπα που εφαρμόζουν στη μαγειρική τους. Επειδή όμως τα καλύτερα μυστικά πρέπει να μοιράζονται...συλλέξαμε και σας προτείνουμε τα πιο ευφάνταστα tips μαγειρικής που θα αναδείξουν το ταλέντο σας στην κουζίνα.

Συμβουλές για το μαγείρεμα των ζυμαρικών
- Εάν θέλετε μια αρωματική μακαρονάδα, δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά ένα κρεμμύδι, δυο σκελίδες σκόρδο και μερικά γαρίφαλα ή ρίγανη!
- Αν δεν θέλετε να αφρίζει το νερό καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα μια ξύλινη κουτάλα
- Μην ξεπλένετε ποτέ τα ζυμαρικά, παρά μόνο αν πρόκειται να προετοιμάσετε σαλάτα ζυμαρικών ή αν θέλετε να συνεχίσετε το ψήσιμό τους στο φούρνο. Το άμυλο των ζυμαρικών εφόσον δεν τα ξεπλύνετε βοηθάει στο να δέσουν καλύτερα με την σάλτσα τους!
- Η πηρούνα ή η κουτάλα που ανακατεύετε τα ζυμαρικά πρέπει να είναι ξύλινη ή πλαστική και όχι μεταλλική. Το μέταλλο χαμηλώνει τη θερμοκρασία του νερού και διακόπτει το βράσιμο

Μυστικά μαγειρικής για λαχανικά και αρωματικά
- Όταν ψιλοκόβετε διάφορα βότανα ή πρασινάδα, βάλτε πάνω στο ξύλο κοπής λίγο αλάτι. Θα βοηθήσει ώστε τα κομμάτια να μην σκορπίζονται από εδώ και από εκεί
- Για να παραμείνουν ζωντανά τα χρώματα των λαχανικών που θέλουμε να βράσουμε, τα προσθέτουμε σε νερό που ήδη βράζει μαζί με μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Για να έχετε πάντα μαϊντανό ή σέλινο έτοιμο, κάντε το εξής: Πλύντε το, ψιλοκόψτε το και βάλτε το σε παγοθήκες με λίγο νερό. Όταν παγώσουν τα παγάκια, τα βάζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Έτσι, όταν θελήσετε μαϊντανό ή σέλινο, βγάζετε μερικά παγάκια από την κατάψυξη
- Για να διατηρήσετε περισσότερο καιρό το φρέσκο μαϊντανό, κόψτε τα κοτσάνια του λίγα χιλιοστά και βάλτε τον σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Ανανεώστε το νερό κάθε 2 μέρες ή και καθημερινά
- Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι λάδι (ή ξύδι), 2 κλωνάρια άνηθο και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο. Αφήστε το για μερικές μέρες να πάρει το άρωμα των μπαχαρικών και μετά χρησιμοποιήστε το στο φαγητό σας, θα αποκτήσει εξαίσιο άρωμα

Διατηρήστε το χρώμα και τη φρεσκάδα των υλικών σας
- Η σάλτσα πέστο διατηρείται στο ψυγείο αρκετές μέρες με "ζωντανό" το πράσινο χρώμα της αν την καλύψετε ολόκληρη με ελαιόλαδο.
- Για να διατηρήσετε τη φέτα, βράστε νερό με γάλα και αλάτι και περιχύστε τη. Μετά βάλτε τη σε δοχείο που κλείνει ερμητικά
- Για να διατηρηθούν στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ανοιχτά βαζάκια της μουστάρδας, της μαρμελάδας, της σάλτσας και των πελτέδων, καλύπτουμε την επιφάνεια τους με μια φρεσκοκομμένη φέτα λεμονιού
- Διατηρείστε φρέσκα τα ορεκτικά που ετοιμάσατε, σκεπάζοντάς τα με φύλλα μαρουλιού
- Για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα κρεμμύδια στο σοτάρισμα, πριν το σοτάρισμα, ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνετε

Συμβουλές για το βράσιμο
- Για να φτιάξετε σπυρωτό ρύζι προσθέστε στη διάρκεια του βρασμού 3-4 σταγόνες λεμονιού
- Αν δεν έχετε κρασί για να σβήσετε το φαγητό, βάλτε δυο κουταλιές ζάχαρη σε ένα ποτήρι άσπρο ξύδι και σβήστε με αυτό το φαγητό σας
- Εάν κατά τη διάρκεια του βρασμού σας σπάσει το αυγό ρίξτε λίγο ξίδι και ελάχιστο αλάτι. Το ξίδι εμποδίζει το ασπράδι να χυθεί και το αλάτι νοστιμίζει το αυγό
- Για να μαλακώσει το χταπόδι στο βράσιμο ρίξτε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού!

Συμβουλές για καθάρισμα και ξεφλούδισμα
-Για να καθαρίσετε αμέσως και εύκολα τα σκόρδα, βάλτε τα για λίγο μέσα σε νερό
- Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα κρεμμύδια χωρίς δάκρυα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό, τα καλύπτουμε καλά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά

Μυστικά μαγειρικής για «όλες τις χρήσεις»
- Για να φτιάξετε πιο ελαφρύ και αφράτο πουρέ βάλτε 1-2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ στις πατάτες πριν τις λιώσετε
- Όταν χρησιμοποιείτε φρέσκα μήλα για να φτιάξετε πίτες, κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια καθώς κρατάνε καλύτερα τη γεύση του μήλου!
- Για να κάνετε πιο γευστική και τραγανή τη σπιτική σας πίτσα, βάλτε στη ζύμη λίγη ζάχαρη
- Για νόστιμο μπιφτέκι χρησιμοποιήστε ψωμί για τοστ, φρυγανισμένο και ελαφρώς καψαλισμένο. Ραντίστε το με νερό, φροντίζοντας να ποτίσει χωρίς να μουλιάσει. Θα κάνει το μείγμα του κιμά πιο νόστιμο!
- Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό, ξεφλουδίστε και ρίξτε μέσα μια ολόκληρη πατάτα


flowmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις