Δυσκολία: εύκολο
Υλικά
1 κιλό λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μελισσόχορτο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένετε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα, τα στεγνώνετε και ξύνετε τη φλούδα. Στύβετε το χυμό και πολτοποιείτε την ψίχα (αφού αφαιρέσετε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια). Κλείνετε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες σε τουλπάνι. Βάζετε τον πολτό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και αφήνετε το μείγμα να σταθεί 1 - 2 ώρες.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα με τον πολτό στη φωτιά, ρίχνετε το νερό και το χυμό λεμονιών. Βράζετε μαζί με το τουλπάνι με τους σπόρους μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, αφαιρώντας αρχικά τον αφρό που σχηματίζεται και ανακατεύοντας τακτικά.
Κατεβάζετε από το μάτι την κατσαρόλα, αφαιρείτε το τουλπάνι, αφού το πιέσετε να στραγγίσει τα υγρά. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και μοιράζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τη φυλάτε στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου