Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τροφές ανάλογα με την ψυχική μας διάθεση!

http://www.flowmagazine.gr/article/view/trofes_analoga_me_tin_ppsuxiki_mas_diathesi/category/quality_of_life

Τροφές ανάλογα με την ψυχική μας διάθεση!

Συντάκτης: Παντελής Βιώνης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, 18/10/2014


Το μυαλό μας για να παραμείνει σε ενεργό δράση και να είναι ισορροπημένο χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Τα πατατάκια και τα γαριδάκια σίγουρα δεν είναι ανάμεσα σε αυτά. Παρακάτω θα σας παραθέσω τις κατάλληλες τροφές που μπορείτε να επιλέγετε ανάλογα με το πώς αισθάνεστε. Ξεκινάμε…
1) Είσαι αγχωμένος
Σε κυνηγάει το αφεντικό να του παραδώσεις μια δουλειά αύριο και δεν έχεις κάνει τίποτα. Ή ακόμα χειρότερα, δεν έχεις δουλειά και σου ήρθε το χαράτσι του πατρικού 400 ευρώ.
Τι χρειάζεσαι; Μια χούφτα σουσάμι.
Γιατί; Το σουσάμι περιέχει πολύ μαγνήσιο. Οι ορμόνες του στρες (κορτιζόλη) εξαντλούν τα αποθέματα μαγνησίου μειώνοντας τις δυνατότητες αντιμετώπισης του άγχους.
2) Είσαι νευρικός
Βρίσκεσαι έξω από την αίθουσα συνέντευξης για το μεταπτυχιακό σου και περιμένεις να μπεις.
Τι χρειάζεσαι; ½ αραβική πίτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι χωρίς μαγιονέζα.
Γιατί; 100γρ πρωτεΐνης βοηθούν τον εγκέφαλο να δημιουργήσει ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη. Αυτές είναι ουσίες που κρατούν τον οργανισμό σου σε εγρήγορση και διέγερση.
3) Είσαι στενοχωρημένος
Χώρισες με το αγόρι σου ή την κοπέλα σου και σε έχει πάρει από κάτω.
Τι χρειάζεσαι; Ψητό σολομό ή σούσι για βραδινό.
Γιατί; Μελέτες στη Φιλανδία αναφέρουν ότι όσοι τρώνε σολομό και ψάρια με ω-3 έχουν 31% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Τέλος, στις τούρτες χωρισμού τα βράδια. Η ζάχαρη εντείνει την κατάθλιψη.
«Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με τον κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Βιώνη. Για περισσότερα κείμενα του συγκεκριμένου αρθρογράφου πατήστε εδώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις