Τρίτη 25 Απριλίου 2017

7 χαρακτηριστικά έξυπνων ατόμων

7 χαρακτηριστικά έξυπνων ατόμων

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, 23/07/2014
7 χαρακτηριστικά έξυπνων ατόμωνΚοίταξε προσεκτικά γύρω σου και γρήγορα θα αντιληφθείς ότι υπάρχουν πιο έξυπνοι από εσένα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν τους παρατηρούμε γιατί είμαστε ιδιαίτερα απασχολημένοι με τη δική μας… εξυπνάδα. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά παρουσιάζουν μερικά από τα παρακάτω σημεία ή όλα. Αναρωτιέστε τώρα ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά;
1. Αν το άτομο είναι σε διευθυντική θέση στο χώρο εργασίας σας ή είναι επόπτης του προσωπικού, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους ανθρώπους που εποπτεύει να γίνουν πιο έξυπνοι. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει να στείλει το προσωπικό σε εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Η βελτίωση λοιπόν του προσωπικού μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων αντανακλά τη δική του εξυπνάδα.
2. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συχνά οι πιο ήσυχοι άνθρωποι σε ένα δωμάτιο, γιατί έμαθαν ότι είναι προτιμότερο να παραμένουν ήσυχοι, παρά να ανοίγουν το στόμα τους και να μιλάνε ακατάπαυστα. Οι έξυπνοι άνθρωποι κάθονται σε ένα δωμάτιο και απορροφούν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν από τις συζητήσεις που συμβαίνουν γύρω τους. Κρατούν πνευματικές σημειώσεις και αντλούν διδάγματα, ενώ πάντα είναι καλοί ακροατές. Συνήθως αυτοί που μιλούν ασταμάτητα δεν τους χαρακτηρίζει ευφυΐα και δεν προσέχουν τις σκέψεις των άλλων.
3. Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να γνωρίζουν ειδικές λεπτομέρειες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ξέρουν πολλά πράγματα για διάφορα ζητήματα που εσύ γνωρίζεις λίγα ή και καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή πραγματικά ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες των άλλων γύρω τους και όχι μόνο για αυτά που συμμετέχουν οι ίδιοι. Παράλληλα, οι έξυπνοι άνθρωποι συνεχώς αναζητούν τρόπους για να επιμορφωθούν και επιδιώκουν να κατακτήσουν μία γνώση εις βάθος για διαφορετικά αντικείμενα, όσο πιο συχνά μπορούν. Αν βρουν κάτι που δεν καταλαβαίνουν, θα βρουν σίγουρα το χρόνο για να μάθουν περισσότερα μέχρι να το κάνουν κτήμα τους και να το εξηγήσουν σε κάποιον άλλο με ουσιαστικό τρόπο. Έπειτα, έχουν την τάση να διαβάζουν περισσότερα βιβλία και να παρακολουθούν εκπαιδευτικά μαθήματα στον ελεύθερο χρόνο τους για να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τις ικανότητές τους.
7 χαρακτηριστικά έξυπνων ατόμων4. Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίσκουν τον κατάλληλο τρόπο να διαχειρίζονται την εργασία τους, τη ζωή στο σπίτι και τις εξωτερικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους. Επίσης, γνωρίζουν τα όριά τους, ενώ ποτέ δεν λένε "δεν μπορώ να το κάνω." Οι έξυπνοι άνθρωποι συνειδητοποιούν την αξία της ισορροπίας σε κάθε τομέα της ζωής τους, και διασφαλίζουν την ξεκούρασή τους, ενώ συνδυάζουν παιχνίδι και εργασία μεγιστοποιώντας την κάθε ημέρα που περνούν στον πλανήτη.
5. Οι έξυπνοι άνθρωποι συνήθως δεν κάνουν τους άλλους ανθρώπους να νιώθουν κατώτεροι κοροϊδεύοντάς τους ή προσβάλλοντάς τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει πάντα κάποιος πιο έξυπνος από αυτούς εκεί έξω. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μειώνουν τους άλλους, αλλά καταβάλλουν προσπάθεια να βγάλουν τους ανθρώπους από την άγνοια ξεπερνώντας οποιοδήποτε εμπόδιο για τη γνώση.
6. Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν συνήθως ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις εσείς δεν το γνωρίζετε, εκτός και αν δείτε το βιογραφικό τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά βαριούνται με ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας, έτσι ώστε τείνουν να συμμετάσχουν σε διάφορες εργασίες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μερικές φορές ένα πολύ έξυπνο άτομο μπορεί να καταλάβει δύο ή και τρεις θέσεις μέχρι την ηλικία των σαράντα.
7. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά για ένα έξυπνο άτομο, δεν έχει την τάση να αναλώνεται σε αυτήν την κατάσταση. Κυρίως αντιμετωπίζει εύκολα ένα πρόβλημα με μια καλά μελετημένη λύση. Ο εγκέφαλός του εργάζεται προς την αντιμετώπιση των δυσκολιών, και πάντα βρίσκει έναν τρόπο για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις