Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
1.590 προβολές
Pasta & Yemek Tarifleri
👌 Çayın yanına yarım ölçü yapabilirsiniz UNLU İRMİK HELVASI
(bardak ölçülerim su bardağı: 200 ml, Çay bardağı: 125ml
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ (ben karışık kullandım)
Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez
(bardak ölçülerim su bardağı: 200 ml, Çay bardağı: 125ml
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ (ben karışık kullandım)
Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
İrmiği ekleyip rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun. Unu ilave edip 5 dk daha kavurun. Çekilmiş ceviz varsa onu da ekleyip 1 dk kavurun.
Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe 3 seferde ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
Tahta kaşıkla 3 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp 5 dk kadar dinlendirin.
İlk sıcaklığı geçince kaşıkla veya kalıpla şekil vererek servis tabağına dizin.
Fıstık, ceviz veya bademle süsleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun
@cahide_sultan #cahide_sultan
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
İrmiği ekleyip rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun. Unu ilave edip 5 dk daha kavurun. Çekilmiş ceviz varsa onu da ekleyip 1 dk kavurun.
Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe 3 seferde ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
Tahta kaşıkla 3 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp 5 dk kadar dinlendirin.
İlk sıcaklığı geçince kaşıkla veya kalıpla şekil vererek servis tabağına dizin.
Fıstık, ceviz veya bademle süsleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun
@cahide_sultan #cahide_sultan
👌 μπορείς να κάνεις μισό μέτρο δίπλα στο τσάι διάσημο σιμιγδάλι μάννα
(γυάλινες μετρήσεις νερού νερού: 200 ml, φλιτζάνια τσαγιού: 125 ml
Συστατικά
1 φλιτζάνια νερού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1.5 νερό νερό ζάχαρη
1.5 νερό κούπες νερό
1.5 νερό γάλα γάλα
125 γρ. Βούτυρο ή 1 φλιτζάνια του τσαγιού (χρησιμοποίησα ανάμεικτα)
Κατά προτίμηση: 1 κουταλιές της σούπας μελάσα
Πως να φτιάξεις σιμιγδάλι μάννα;
Πάρτε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει.
Μπορείς να πας το βούτυρο στην κατσαρόλα και να το λιώσεις.
Μπορείτε να προσθέσετε το irmigi και να το κουτάλα με το να το ανάμειξη μέχρι να είναι χρυσό κίτρινο. Προσθέστε το αλεύρι και πάρτε 5 ακόμα λεπτά. Αν έχετε ένα καρύδι που είναι πιασμένο, μπορείτε να το προσθέσετε στα 1 λεπτά σας.
Προσθέστε βραστό σιρόπι γάλακτος και μελάσα και ανακατέψτε το και προσθέστε το στο irmige 3 κάθε φορά. (εννοώ σιμιγδάλι επίσης, το σιρόπι θα είναι ζεστό πάρα πολύ)
Να το μαγειρέψεις με το να το ανακατεύεις μέχρι και 3 λεπτά με ένα ξύλινο κουτάλι. Κλείστε το και ξεκουραστείτε μέχρι 5 λεπτά.
Όταν περάσεις την πρώτη θερμοκρασία, μπορείς να την βάλεις στο πιάτο της υπηρεσίας δίνοντας σχήμα στο
Σερβίρετε με φιστίκια, καρύδια ή αμύγδαλα.
Απολαύστε τη θεραπεία
@cahide_sultan
#cahide_sultan
(γυάλινες μετρήσεις νερού νερού: 200 ml, φλιτζάνια τσαγιού: 125 ml
Συστατικά
1 φλιτζάνια νερού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1.5 νερό νερό ζάχαρη
1.5 νερό κούπες νερό
1.5 νερό γάλα γάλα
125 γρ. Βούτυρο ή 1 φλιτζάνια του τσαγιού (χρησιμοποίησα ανάμεικτα)
Κατά προτίμηση: 1 κουταλιές της σούπας μελάσα
Πως να φτιάξεις σιμιγδάλι μάννα;
Πάρτε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει.
Μπορείς να πας το βούτυρο στην κατσαρόλα και να το λιώσεις.
Μπορείτε να προσθέσετε το irmigi και να το κουτάλα με το να το ανάμειξη μέχρι να είναι χρυσό κίτρινο. Προσθέστε το αλεύρι και πάρτε 5 ακόμα λεπτά. Αν έχετε ένα καρύδι που είναι πιασμένο, μπορείτε να το προσθέσετε στα 1 λεπτά σας.
Προσθέστε βραστό σιρόπι γάλακτος και μελάσα και ανακατέψτε το και προσθέστε το στο irmige 3 κάθε φορά. (εννοώ σιμιγδάλι επίσης, το σιρόπι θα είναι ζεστό πάρα πολύ)
Να το μαγειρέψεις με το να το ανακατεύεις μέχρι και 3 λεπτά με ένα ξύλινο κουτάλι. Κλείστε το και ξεκουραστείτε μέχρι 5 λεπτά.
Όταν περάσεις την πρώτη θερμοκρασία, μπορείς να την βάλεις στο πιάτο της υπηρεσίας δίνοντας σχήμα στο
Σερβίρετε με φιστίκια, καρύδια ή αμύγδαλα.
Απολαύστε τη θεραπεία
@cahide_sultan
#cahide_sultan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου