Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Κεφτεδάκια ρυζιού

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Mismutfak
Merhaba🙋🏻‍♀️💙 .
Yemek isimlerinin kadın suretleriyle adlandırılmasından hiç hoşlanmasam da artık mutfak kültürümüzde oturmuş belli başlı lezzetleri maalesef bu isimlerle tanıyoruz.pirinçli köfte nam-ı diğer kadın budu köfte.çok bereketli bir köfte gerçekten,yarım kilo kıymayla çok rahat 6 kişilik bir ailenin akşam yemeği olabilir.artan pirinç pilavınız varsa da değerlendirmek için harika bir köfte😉

PİRİNÇLİ KÖFTE(KADINBUDU KÖFTE)
👉yarım kilo orta yağlı kıyma 👉4 yemek kaşığı pirinç(yada artmış 1 su bardağı pilav) 👉yarım demet maydonoz 👉1 orta boy kuru soğan 👉1 tatlı kaşığı tuz 👉karabiber,pulbiber
Pane harcı
👉2 yumurta 👉yarım su bardağı un 👉1 su bardağı Galeta unu
.
.
Pirinci yıkayıp üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin,1 çay kaşığı tuz atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.pişmiş pirinci bir süzgece alıp soğuk suyun altına tutun suyunun süzülmesi için bir kenara alın
Kıymayı ikiye ayırın.bir parçasını suyunu çekene kadar kavurun,yemeklik doğranmış kurusoğanı ilave edin.4 yemek kaşığı sıvıyağ,ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip soğan diriliğini kaybedene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
Pişmiş ve soğumuş soğanlı kıymayı,çiğ kıymayı,doğranmış maydonozu,haşlanıp suyu süzülen pirinci ve baharatları bir kaba alıp birbirine karışana kadar yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin
Yumurtayı bir kaba alıp bir çimdik tuzla çırpın,unu ve Galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyun
Dinlenmiş köfteden iri ceviz parçası kadar alıp elinizde yassılaştırın
Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp yağda arkalı önlü kızartın
❗️❗️kadınbudu köftede Galeta unu kullanılmaz ama bu şekilde yaparsanız köfteniz hem çıtır çıtır olur hemde benim gibi yumurta kokusundan haz etmeyenler 🙈bu kokuyu bastırmış olursunuz😉
Γεια σου 🙋🏻 ♀️💙.
Αν και δεν μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο τα ονόματα των τροφίμων λέγονται γυναικεία πρόσωπα, τώρα καθόμαστε στον πολιτισμό της κουζίνας μας, και εμείς ρύζι κεφτέδες γνωστός και ως γυναικεία κεφτεδάκια. Ένας πολύ ευλογημένος κεφτές πραγματικά, με μισό κιλό κιμα, θα μπορούσε να είναι ένα οικογενειακό δείπνο 6 ατόμων. Αν έχεις αυξήσει ρύζι ρυζιού, είναι ένας μεγάλος κεφτές για να αξιολογηθεί 😉

Κεφτεδάκια ρυζιού (kadinbudu κεφτέδες)

👉 μισό κιλό μεσαίου λίπους κιμά
👉 4 κουταλιές της σούπας ρυζιού (ή αύξηση 1 νερό ρυζιού)
👉 μισό μάτσο μαϊντανό
👉 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 👉 1 γλυκό κουτάλι του αλατιού
👉 πιπέρι, πάπρικα
Δίδακτρα δίδακτρα
👉 2 αυγά
👉 μισό νερό κούπες αλεύρι
👉 1 ποτήρια νερό κριτσίνια αλεύρι

Μπορείς να πλύνεις το ρύζι και να προσθέσεις νερό στην κορυφή των δύο δακτύλων, και να το μαγειρέψεις μέχρι να πετάξεις 1 κουταλάκια του αλατιού και να τραβήξεις το νερό σου να πάρεις το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη του κρύου νερού και να το βάλεις στην άκρη για το νερό Να ρέει
Μοίρασε το κάνω στα δύο. Αρκεί να πάρεις ένα κομμάτι από το νερό σου, να προσθέσεις το φαγητό σου ψιλοκομμένο κρεμμύδια. 4 κουταλιές του πετρελαίου, και μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκια του αλατιού και να το αφήσεις στην κουτάλα και να κρυώσει μέχρι το κρεμμύδι
Ο Κιμάς και τα κρύα κρεμμύδια, ο ωμός κιμάς, ο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βραστό νερό, το ρύζι, και τα μπαχαρικά, και τα μπαχαρικά, και τα μπαχαρικά είναι καλυμμένα στο ψυγείο,
Πάρτε το αυγό με ένα κτήνος και χειροκροτήστε μια πρέζα αλάτι, βάλτε αλεύρι και κριτσίνια αλεύρι σε ξεχωριστά δοχεία
Μπορείς να το πάρεις όσο και το μεγάλο κομμάτι καρύδι από το ξεκούραστο κρέας και
Πρώτα ούνα μετά βάλε τα τελευταία κριτσίνια στο αυγό και το φράι στο λάδι με το στήριξη
❗️❗️ kadinbudu κεφτές δεν χρησιμοποιείται στα κριτσίνια, αλλά αν κάνετε έτσι, η kofteniz σας θα είναι και οι δύο τραγανές και όσοι δεν τους αρέσει η μυρωδιά των αυγών σαν εμένα 🙈 σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις