Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρμελάδα καρπούζι


 
                                       Μαρμελάδα καρπούζι

Μπορεί ημερολογιακά να διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου αλλά η ζέστη και η καλοκαιρία δεν μας αφήνει να αποχωριστούμε τους αγαπήμενους μας καλοκαιρινούς πειρασμούς.

Τι λέτε λοιπόν για μια δροσερή μαρμελάδα καρπούζι σκέτη γλύκα;

1 μικρό καρπούζι
4 ποτήρια ζάχαρη
χυμός μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
1 βανίλια

Αφαιρέστε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού.

Κόψτε σε κομματάκια και βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά.

Εν συνεχεία αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και λιώστε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ.

Τοποθετήστε εκ νέου τα κομμάτια του καρπουζιού στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.


infokids.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις