Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ; της Αγάθης Ευαγγελοπούλου *

πηγή: http://www.onestory.gr/post/31186472007

ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ;

της Αγάθης Ευαγγελοπούλου *
.
Ο κ. Γ. είναι ένας καλός άνθρωπος. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, κοιτά, αλλά δεν αγγίζει. Επίσης, δεν κοιμάται τα βράδια. Για την ακρίβεια κοιμάται γύρω στις δύο και ξυπνά ανά μία ώρα περίπου. Τρώει κάτι γλυκό, βγαίνει στο μπαλκόνι, παρατηρεί τον αναθεματισμένο στύλο της ΔΕΗ, που πάλι είναι χαλασμένος. Το πρωί θα τηλεφωνήσει στο δήμο. Θα τους τα ψάλλει. Ενίοτε παρακολουθεί τηλεμάρκετινγκ. Θαυματουργές λοσιόν για τη φαλάκρα, μασαζοκορσέδες και εσώρουχα από ζουμερές υπάρξεις. Με τη σύζυγο κοιμούνται εδώ και δύο χρόνια χώρια, μην την ξυπνάει κι αυτή. Πριν ήταν χειρότερα. Το πρόζακ βοήθησε το πράγμα. Αλλά δεν το έλυσε. Έφερε και δεκαπέντε κιλάκια. Την τύφλα τους δεν ξέρουν οι γιατροί.
Το πρωί φεύγει για τη δουλειά του. Την κάνει εξαιρετικά καλά. Αν και δε φανταζόταν ότι θα ήταν σε τέτοια δουλειά. Είναι γνωστός για την τελειομανία του και την ευφυΐα του.Απλά, μερικές φορές συναναστρέφεται με ηλίθιους. Που κάνουν ηλίθια λάθη. Τους βάζει στη θέση τους όμως, διότι έχει πυγμή. Το μεσημέρι επιστρέφει στις τέσσερις ακριβώς. Η σύζυγος έχει έτοιμο το φαγητό και αναμμένο το αιρ-κοντίσιον στους εικοσιεφτά βαθμούς ακριβώς. Άλλωστε, μια μεγάλη διαφορά εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας είναι επίφοβη για την καρδιά στην ηλικία του.
Ξυπνά στις έξι και ανοίγει την τηλεόραση. Εκείνη κάθεται κοντά του. Πολύ κοντά. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά κάνει μια απίστευτη ζέστη αυτό το καλοκαίρι. Δε σκάει; Την πιάνουν και κάτι περίεργα. Να του κρατήσει το χέρι, να τον φιλήσει, να του χαϊδέψει το μάγουλο. Σαράντα χρονών γυναίκα φέρεται σαν δεκαεξάχρονο. Μετά την πιάνει κακοδιαθεσία. Μήπως να έπαιρνε κανένα πρόζακ κι αυτή; Έστω κάτι σε ταβόρ;
Βλέπει ειδήσεις, τα κάνανε μαντάρα οι πολιτικοί, αθλητικά, τις παίρνανε τις μίζες τους και οι αθλητικοί παράγοντες. Αρκετές φορές πετυχαίνει εκείνο το ζωγράφο, τον Ρος και τα μαθήματά του. Κάποτε ζωγράφιζε αρκετά καλά. Είχε ταλέντο. Γιατί τα παράτησε; Στη δορυφορική παρακολουθεί μουσικές εκπομπές. Οι αγαπημένες του. Είχε προσπαθήσει να μάθει κιθάρα, βιολί, συνθεσάιζερ. Ως τα εικοσιπέντε. Θα μπορούσε να γράψει μουσική, έχει αυτί. Από Δευτέρα θα ρωτούσε για κείνα τα προγράμματα στον υπολογιστή που μπορούσες να συνθέσεις. Αν βέβαια, οι άχρηστοι στη δουλειά του τα κατάφερναν.
Πάνω στην τηλεόραση υπάρχει σήμερα μια φωτογραφία. Είναι εκείνη, πριν χρόνια. Μέσα στο πλατανόδασος, το μόνο λευκό, το πρόσωπό της. Γελαστή. Με κατάμαυρα μαλλιά. Όχι όπως τώρα, που τα βάφει.
Δίπλα, μια εικόνα από το αγαπημένο της κόμικς λέει, Κάποιος άνοιξε την πόρτα και μπήκανε δεκάξι χρόνια μέσα!
Αλλά, δεν την έκλεισε.

Η Αγάθη Ευαγγελοπούλου ζει στην Κατερίνη, αγαπά την ποίηση και την πεζογραφία, βιοπορίζεται ως φιλόλογος.
[ facebook ] [ e-mail ]

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις